به گزارش ایرنا، آبیاری مزارع اطراف شهرها در استان فارس قصه تلخ کشاورزی این استان در ۲ دهه گذشته است.
آبیاری مزارع اطراف شهرهای استان فارس ازجمله شیراز خصوصا در محدوده شرق این کلانشهر در ۱۰ سال گذشته همواره مورد نقد رسانه ها و فعالین حوزه سلامت شیراز بوده است.
مبارزه با این نوع کشاورزی غیرمجاز و مضر از مردادماه امسال در شیراز آغاز و اخیرا به شهرستان کازرون رسیده است.
قصه ناتمام مزارع فاضلابی فارس،این بار در کازرون
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز با تاکید بر اینکه چگونگی آبیاری مزارع جنوب کلان شهر شیراز دائما توسط این مدیریت رصد می شود، گفت: پس از تأیید آلودگی به فاضلاب در قسمتی از یک مزرعه برنج با اخذ دستور قضایی، این مزرعه قلع و قمع شد.
محمدحسن حسینی قیری روز جمعه در این باره به ایرنا گفت: در راستای حفظ سلامت مردم و جلوگیری از سواستفاده بعضی از کشاورزان با دستور مقام قضایی و با همکاری نیروی انتظامی جهادکشاورزی، شبکه بهداشت و درمان با حضور درمنطقهای که کشاورزان از فاضلاب برای آبیاری محصولات کشاورزی وصیفی جات استفاده می کردند در یک عملیات نسبت به قلع و قمع و جمع آوری تجهیزات اقدام کردند.
حسینی قیری اضافه کرد: دراین عملیات ۵ دستگاه موتورپمپ غیرمجاز کشاوزران متخلف که با استفاده از آن اقدام به آبیاری از فاضلاب محصولات کشاورزی می کردند جمع اوری وپنج حلقه چاه غیر مجاز نیز در محل پر شد.
وی در ادامه ضمن هشدار به کشاورزان متخلف که سلامت مردم به خطر می اندازند گفت: دراین مرحله از عملیات بیش از۳۰ هکتار از مزارع آلوده با لودر قلع قمع شد.
شهرستان کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شیراز قرار دارد.
مبارزه با پیشه مضر،از کازرون تا شیراز
معدوم سازی مزرعه برنج آلوده صبح یکشنبه بیست و سوم مرداد ماه با حمایت نیروی انتظامی انجام شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز پیش تر با تاکید بر اینکه چگونگی آبیاری مزارع جنوب کلان شهر شیراز دائما توسط این مدیریت رصد می شود، گفت: پس از تأیید آلودگی به فاضلاب در قسمتی از یک مزرعه برنج با اخذ دستور قضایی، این مزرعه قلع و قمع شد.
ذبیح الله سیروسی در حاشیه اجرای دستور قضایی مزرعه آلوده در اطراف شیراز گفت: مزرعه برنج مورد نظر در منطقه اقبال آباد روستای کوشکک بخش مرکزی شهرستان شیراز واقع است که قسمتی از این مزرعه ۸ هزار و ۴۰۰ متر مربعی با فاضلاب و قسمتی با آب سالم چاه که مورد تائید شبکه بهداشت و درمان است آبیاری می شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه با به کار گیری دو دستگاه ماشین آلات سنگین عملیات امحای قسمت آلوده مزرعه مذکور صورت گرفت، اظهار کرد: با ورود شبکه بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و محیط زیست به این موضوع و انجام بررسی های لازم میزان و قسمت های آلوده محرز شد.
وی با بیان اینکه برخورد با کشاورز متخلف در قالب گشت همپوشان صورت گرفت، ابراز کرد: آبیاری مزارع با فاضلاب و آب های نامتعارف ممنوع است و براساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی هرکسی که سلامت مردم را تهدید کند برای آن در قانون جرم انگاری شده و با فرد خاطی برخورد می شود.
سیروسی با تاکید بر اینکه در برخورد با افراد متخلف هیچ گونه مماشاتی نخواهیم داشت و مزارع آلوده در هر مرحله ای از رشد که باشند معدوم می شوند، بیان کرد: من به کشاورزان جنوب و حریم کلان شهر شیراز توصیه می کنم که به شدت از آبیاری مزارع توسط فاضلاب و آب های نا متعارف خودداری کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ضمن گلایه از چگونگی دفع فاضلاب در جنوب این کلان شهر افزود: ما می بینیم که فاضلاب در جنوب شهر به کانال های کشاورزی رها می شود؛ من به دستگاه های متولی توصیه می کنم و خواهش می کنم این موضوع را مدیریت و از رها سازی آن جلوگیری کنند.
او با اشاره به انتشار یک ویدیو در فضای مجازی در خصوص این مزرعه آلوده اضافه کرد: عموم مردم در صورت مشاهده تخلف در این زمینه می توانند به جهاد کشاورزی، اداره محیط زیست و شبکه بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کنند تا در قالب گشت همپوشان و اخذ دستور قضایی فورا اقدام لازم انجام شود.