به گزارش خبرنگار ایرنا، سی و دومین جشنواره تئاتر فجر خراسان رضوی از نهم تا یازدهم آذرماه به مدت سه روز در مشهد با به روی صحنه رفتن ۱۱ نمایش در حال برگزاری است.
در دومین روز از این جشنواره چهار نمایش "انتظار با بوی نرگس" و "پیوند خونی" از تربت حیدریه، "مانولین" و "un۱۲" از مشهد به روی صحنه رفت که ۲ نمایش اول و دوم در سالن بهار و سالن اصلی تئاتر شهر در مجتمع فرهنگی و هنری امام رضا(ع) و سالن اشراق و سالن شهید نوری حوزه هنری خراسان رضوی در مشهد به اجرا درآمد.
این نمایش ها مورد استقبال مسوولان فرهنگی و هنری شهر مشهد نیز قرار گرفت، به طوری که علاوه بر حضور "محمد حسین زاده" مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و سایر مسوولان فرهنگی، حجت الاسلام "حجت گنابادی نژاد" معاون فرهنگی-اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی نیز به تماشای آنها نشست.
"انتظار با بوی نرگس" اثری درباره حلبچه
نخستین نمایش از تربت حیدریه به نام "انتظار با بوی نرگس" به نویسندگی "زینت صالح پور" و کارگردانی "احمد اکبرزاده" بود که به اجرا گذاشته شد، داستان این نمایش به پرستاری در حلبچه در جریان جنگ تحمیلی مربوط می شود که در انتظار آمدن شوهرش از جنگ در یک بیمارستان مخروبه است که در این بین حوادث مختلفی اتفاق می افتد...
احمد اکبرزاده، کارگردان "انتظار با بوی نرگس" درباره اثرش گفت: این نمایش با رویکرد جنگ و دفاع مقدس و کرونا به منظور حضور در جشنواره آماده شده که امید است با یک اجرای خوب و بدون نقص گامی در جهت اعتلای هنر والا و مقدس تئاتر برداشته باشیم.
بازیگران این تئاتر را "حکیمه خاکسار، مهشید محمدی، سارا اسدی، ساغر قائمی و کوثر یعقوب زاده" تشکیل می دهند؛ سایر دست اندرکاران نیز عبارتند از مشاور کارگردان، طراح صحنه و نور: سید محسن هاشمی؛ طراح پوستر و بروشور : سید ارشیا هاشمی؛ آهنگساز : مهدی حسنی؛ نوازنده فلوت: رضا شجاعی؛ ادوات کوبه ای : حسن قصابیان؛ نوازنده گیتار: مهران خلیلی پور؛ دف و پرکاشن: محمد امجد؛ نوازنده تنبور: سعید شجاعی؛ منشی صحنه: محمد امین خاکسار؛ طراح لباس: رقیه اکبرزاده و سرپرست : ناصر عفتی هستند.
"پیوند خونی"
دومین نمایش از تربت حیدریه "با عنوان "پیوند خونی" به نویسندگی "هوشمند هنرکار و کارگردانی "مهرداد حسامی" بود که به روی صحنه رفت، داستان این نمایش درباره ۲ برادر ناتنی است که از مادر یکی هستند و در حاشیه شهر اورشلیم زندگی می کنند. یکی از برادران کارگری می کند و دیگری در خانه می ماند. در روزنامه بدنبال آگهی ها هستند و این آگهی زندگی آنها رو دچار چالش می کند .
بازیگران این اثر نمایشی را "امیر قادری، رسول وحدت، یاسین زنگنه و ابوالفضل عمرانی" تشکیل می دهند، سایر عوامل آن نیز شامل طراح صحنه: محمدرضا نحوی؛ مشاور کارگردان: مهدی حسن زاده؛ نور: متین اصلاحچی و موسیقی: مهدی حسنی هستند.
مهرداد حسامی، کارگردان "پیوند خونی" کل پیام اثرش را در یک جمله خلاصه کرد و گفت: در این اثر من فکر کردم به کرمهایی که گرم گرفتن تو پیله هاشون خوابیدن،که یه روز با بال و چیزای دیگه از اون تو بیان بیرون! آدم چرا این جوری نباشه؟ اگه رویاهاش شیرین باشه و شب گرمش کنه، چرا روز بعد آدم دیگه ای نباشه که از خواب پا میشه؟
"مانولین"، تک گویی با اقتباسی از داستان "پیرمرد و دریا"
سومین نمایش مربوط به یک کار دانشجویی به نام "مانولین" بود، می توان آن را اثری متفاوت نسبت به سایر آثار نمایشی این دوره از جشنواره به لحاظ "مونولوگ" بودن آن دانست که با استقبال جوانان نیز روبه رو شد، در حالی جوانان زیادی به استقبال نمایش "مانولین" آمده بودند که ظرفیت کوچک سالن اشراق گنجایش این جمعیت را نداشت و بسیاری از تماشاچیان به ناچار روی زمین نشسته بودند و به تماشا پرداختند.
تفاوت نمایش "مانولین" با دیگر آثار این جشنواره از لحاظ "مونولگ" یا "تک گویی" بودن آن است، یک بازیگر بیش از یک ساعت نفس به نفس تماشاگران چندین نقش را بازی می کند و یک چالش سخت را به جان می خرد تا تماشاچی را به خود جذب کند، "مانولین" اقتباسی از رمان "پیرمرد و دریا" نوشته "ارنست همینگوی" به قلم امیر رستگار مطلق است .در این نمایش داستان حادثه پیرمرد و دریا را پس از ۱۰ سال از زبان مانولین شاگرد نوجوان پیرمرد می شنویم.
"علی پیمان دوست" کارگردانی و بازیگری و حتی طراحی صحنه "مانولین" را برعهده دارد که درباره اثر خود به خبرنگار ما گفت: ۲۴ ساله و دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بازیگری دانشگاه تربیت مدرس هستم، هدفم از مونولگی که اجرا کردم تا افراد متخصص و کسانی کارشناس این حوزه هستند، کار را ببینند و نظرشان را در مورد کیفیت بازی و کارگردانی آن بدهند، چون در واقع "مانولین" یک کار دانشجویی است.
وی اضافه کرد: "مانولین" کمی از حالت عادی تئاتر خارج بود، مونولوگ اجرا کردن چالش سختی برای بازیگر است بخصوص اینکه من در طول ۶۰ دقیقه اجرای نمایش پشت صحنه نرفتم و تمام مدت روی صحنه بود، یک جور خطر کردن است، آدم وقتی دانشگاه درس می خواند، دوست دارد تجربه های نو داشته باشد و خود را به چالش بکشد.
پیمان دوست ادامه داد: کارم روی صحنه یکسویه بود اما ناخودآگاه سه سویه شد، استقبال خیلی خوبی هم از آن شد، در حالی که انتظار این استقبال را نداشتم، حضور تماشاچیان در هر جایی می تواند برای بازیگر انرژی به همراه داشته باشد، فکر می کنم تئاتر را دوست داشتند و انرژی خوبی از آنها گرفتم، اجرای خودم را هم دوست داشتم.
وی در بیان جمله ای در باب "مانولین" به عنوان یک کارگردان گفت: امید کلمه ای که این روزها برای ما مبهم است . آیا انسان بدون امید قادر به زیستن خواهد بود؟ شکست خوردن آسان است، اما قبول شکست خیلی سخت است. آدمی در اوج ناامیدی هم با دیدن روزنه ای امید می تواند دوباره درمسیر خود گام برداشته و به سمت رویاهایش حرکت کند. سانتیاگو(پیرمرد) در این نمایش می جنگد و شکست می خورد اما شکست را پایان همه چیز نمی داند.
سایر عوامل این نمایش هم شامل "انتخاب موسیقی و صدا : محمداسماعیل زاده؛ مشاورکارگردان: شایان تقدیسی، محمدرضادهقان، دستیارکارگردان: امیرحسین عباس زاده؛ مدیرصحنه: سامان ثلاثی؛ طراح لباس: زهرا محمدی؛ طراح پوستر:زَرگل گلیار؛ عکاس:ملک تقی زاده؛ فیلمبردار:محمد مهدوی و طراح حرکت: مارال عبداللهی" هستند.
"un۱۲" روایتی از نسل کشی کردها
آخرین اثری که در چهارمین روز از جشنواره تئاتر استانی فجر خراسان رضوی به روی صحنه رفت، مربوط به جنایات رژیم بعثی در سال ۱۹۸۸ مربوط به نسل کشی کردها بود که به زیبایی توسط کارگردان و بازیگران آن به نمایش درآمد.
"un۱۲" روایتی از قتل عام کردها و گورهای دسته جمعی رژیم بعث عراق و داستان "آلا سیروانی" یکی از قربانیان این نسل کشی است که عاملین طی عملیات "انفال" در سال ۱۹۸۸ او را زندانی کرده و سپس اعدام نمودند، داستان آلا و گم شدن نوزادش پس از سالها مورد توجه یکی از پزشکان در بررسی استخوان های او در پزشکی قانونی قرار می گیرد که موفق به پیدا کردن فرزندش و برملا شدن چگونگی کشته شدن "آلا" از طریق هم سلولی او در زندان می شود...
نویسندگی "un۱۲" را امیررستگار و منصور جهانبخش به صورت مشترک برعهده داشته اند و کارگردانی آن را امیررستگار انجام داده است، در این اثر نمایشی "منصور جهانبخش، عباس رستگار، سمانه پرتوی، پرستش سلطانی، فرشاد رضوانی و مریم رستگار" ایفای نقش کردند.
"پرستش سلطانی" یکی از بازیگران این نمایش که بازی قابل توجهی از خود نشان داد، پس از اجرای این نمایش به خبرنگار ما گفت: "لاوین" به عنوان یکی از شخصیتهای این نمایش، یک زن بسیار ترسو اما با سیاست است، به طوری که توانسته از زندان عراق فرار کند و خود را نجات دهد و راوی شخصیت اصلی نمایش به اسم "آلا" باشد، بعد از مرگ "آلا" تنها شاهد اتفاقاتی که برای او رخ داده، است که با پسر آلا روبه رو می شود و واقعیت ماجرا را برملا می سازد.
رستگار، کارگردان این اثر نمایشی، "UN۱۲" را این گونه توصیف می کند: اگر بدانی چه چیزی را می خواهی و اگر شدیدا آن را بخواهی ، راه رسیدن به آن را خواهی یافت.
سایر عوامل این نمایش نیز عبارتند از: دستیار کارگردان: نیما اخوان؛ مدیر صحنه: نیما زنده روحیان، منشی صحنه: رعنا مداح؛ افکت: سونا حسن آبادی؛ طراح گریم: مریم رستگار
به گزارش ایرنا، در قالب سی و دومین جشنواره تئاتر استانی فجر خراسان رضوی از نهم تا یازدهم آذرماه، طی سه روز نمایش های "شاه شکار" به کارگردانی حمید ابری، "بلوار الیزابت" به کارگردانی حمید رضا آزادفر و مرتضی نیروبخش، "un۱۲" به کارگردانی امیر رستگار، "مانولین" به کارگردانی علی پیمان دوست، "زندانی شماره ۵۷۵" به کارگردانی فرانک کریمی همگی از مشهد، نمایشهای "کرم" به کارگردانی حسن عنایتپور و "خورشید" به کارگردانی محمد حسن شمس آبادی هر دو از سبزوار، "آوانتاژ" به کارگردانی پوریا قصابی از قوچان، "الهه سنگ" به کارگردانی عبدالحکیم مشورتی از خواف، "انتظار با بوی نرگس" به کارگردانی احمد اکبرزاده و "پیوند خونی" به کارگردانی مهرداد حسامی هر دو از تربت حیدریه به روی صحنه می رود.