شیراز-ایرنا- عین‌اله نوروزی یکی از معلولان توانمند و موفق استان فارس است که ثابت کرده معلولیت محدودیت نیست؛ اما او معتقد است بزرگترین مشکل افراد دارای معلولیت نگرش منفی جامعه نسبت به آنهاست که اصلاح این نگرش نیازمند فرهنگ‌سازی است.

دی ماه سال ۱۳۸۷ در هنگام بازگشت از کربلا بر اثر یک‌ سانحه که به دلیل انحراف به چپ اتوبوس اتفاق افتاد از ناحیه کمر به شدت آسیب دید و قطع نخاع شد. سه سال در انزوای کامل به سر برد تا اینکه تصمیم گرفت دوباره در عرصه جامعه حضور یابد و فعالیت‌های فرهنگی و هنری خود را از سر بگیرد. او حالا یکی از افراد موفق جامعه محسوب می‌شود که در زمینه هنری و حتی کارآفرینی فعالیت‌های قابل توجهی دارد.

عین‌اله نوروزی نویسنده، شاعر و فعال صنایع دستی یکشنبه در رابطه با دوران دشوار معلولیتش به خبرنگار ایرنا گفت: پس از حادثه‌ای که منجر به آسیب دیدن ناحیه کمر و معلولیت نخاعی‌ام شد حدود سه سال در انزوا به سر بردم تا اینکه آشنایی من با آقای محمدرضا هوشیار که در حال حاضر به عنوان مدیرکل بهزیستی فارس فعالیت می‌کند باعث تحولات عظیمی در زندگی‌ام شد.
مشاور معلولین و جانبازان در اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: آقای هوشیار در زمانی که من به دلیل معلولیت نخاعی خانه‌نشین شده بودم به عنوان رئیس اداره بهزیستی شهید گلریز خاتمی فعالیت می‌کردند و پرونده من زیر نظر ایشان بود. در آن زمان شرایطی فراهم شد تا از نزدیک با ایشان دیداری داشته باشم؛ او با دیدن لوح‌های تقدیر و جوایز نفیسی که در گذشته در جشنواره‌های فرهنگی و هنری دریافت کرده بودم متوجه علاقه و توانمندی‌های من در این عرصه شد و از من علت ادامه ندادن فعالیت‌هایم را جویا شد که من دلیل عدم فعالیت‌هایم را نداشتن انگیزه پس از حادثه تصادف و معلولیت نخاعی‌ام عنوان کردم. اما ایشان به من تأکید کردند که باید فعالیت‌های خود را دوباره آغاز کنم و مرا برای شرکت در جشنواره ادبیات عاشورایی بهزیستی کشور تشویق و ترغیب کردند.
نوروزی افزود: خوشبختانه آثار من در این جشنواره مورد تقدیر داوران قرار گرفت و حتی آثارم از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ هر سال به صورت مستمر به این جشنواره راه می‌یافت و موفق به کسب مقام می‌شدم؛ گام نهادن در این مسیر انگیزه مرا برای شروع دوباره فعالیت‌های هنری افزایش داد؛ پس از آن شروع به نویسندگی کردم و نخستین کتابم با نام «حدیث عشق» توسط انتشارات نوید شیراز منتشر شد و این کتاب در نمایشگاه بین‌المللی تهران به عنوان پرفروش‌ترین کتاب سال شناخته شد.

عضوهیأت مدیره انجمن فرهنگی گردشگری معلولان پارس بیان کرد: دو سال بعد نیز مجموعه شعرم با نام «اشک سحر»‌ منتشر شد و در حال حاضر هم حدود دو سال است که شروع به نوشتن رُمان بلندی تحت عنوان «دقیقه ۵۵» کرده‌ام که به زودی تکمیل و منتشر خواهد شد.

نوروزی کتاب داستان «روزخونبار» را از دیگر آثار خود قلمداد کرد و افزود: مدتهاست که حضور فعالی در جشنواره‌های فرهنگی و هنری دارم و در حوزه صنایع دستی نیز کارافرین هستم. در حال حاضر انباری خانه‌ام را تبدیل به کارگاه کرده‌ام و در این زمینه فعالیت‌های قابل توجهی دارم؛ در رشته پیکرتراشی و ساخت انواع کیف‌های چرمی هم فعال هستم.

وی به بیان مشکلاتش پرداخت و افزود: هم‌اکنون به عنوان کارآفرین برتر کشور هستم اما متأسفانه جایگاه خاصی برای عرضه و فروش محصولاتم ندارم؛ اگر مکان دائمی در مراکز و اماکن تاریخی و فرهنگی شهر در اختیار افراد دارای معلولیت قرار بگیرد، بسیاری از مشکلات ما در زمینه فروش محصولات کاهش می‌یابد.

نوروزی بزرگترین مشکل معلولان را نگرش منفی جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت دانست و گفت: متاسفانه بسیاری از مردم معلولان را به دیده حقارت می‌نگرند. برخی نگاه ترحم‌آمیز دارند و بعضی هم به معلولان مانند یک متکدی نگاه می‌کنند. بدون شک این برخوردها و رفتارهای نامناسب موجب رنجش ما می‌شود
وی بر ضرورت اصلاح نگرش منفی جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت تأکید کرد و گفت: اصلاح این نگرش نیازمند فرهنگ‌سازی در جامعه است.

عضو هیئت مدیره موسسه فرهنگی مذهبی الصابرین معلولین فارس ضمن تشکر از مسئولان و کسانی که معلولان را درک می‌کنند و آنها را مورد حمایت قرار می‌دهند، گفت: از کسانی که برای افراد دارای معلولیت سنگ تمام می‌گذارند بسیار سپاسگزارم. همچنین جا دارد از آقای سعید فانی دستیار استاندار فارس در امور مربوط به معلولان و محمدرضا هوشیار مدیرکل بهزیستی فارس که زندگی و وقت خود را صرف معلولان کرده‌اند تشکر و قدردانی ویژه‌ای داشته باشم. اگر من امروز در اوج قرار گرفته‌ام و پا به پای افراد سالم در اجتماع فعالیت می‌کنم و حتی با آنها به رقابت می‌پردازم به دلیل حمایت‌های این عزیزان است‌.
این مصاحبه به مناسبت 12 آذرماه روز جهانی معلولان انجام شد.