اکبر محمدیان روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این پرندگان مهاجر شامل انواع غازها، آنقوت، انواع اردکسانان و پرندگان شکاری مانند عقاب تالابی هستند.
وی اضافه کرد: برخی از این گونهها زمستان را نیز در این تالاب و سایر تالابهای منطقه ماندگار شده و بعضی دیگر با سرد شدن هوا به مناطق جنوبیتر مهاجرت میکنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده اظهار کرد: امسال به دلیل خشک شدن تعدادی از تالابهای منطقه، ورود پرندگان مهاجر بسیار کمتر است و با احیای دوباره تالابها در فصل زمستان، احتمال دارد تالابهای این شهرستان میزبان شمار بیشتری از پرندگان مهاجر باشد.
وی با اشاره به کوچ دُرناهای مهاجر از این منطقه ادامه داد: اواخر مهر امسال، کارشناسان این اداره در پایشهای خود دستههایی از دُرناهای مهاجر که شامل ۱۵۰ تا ۲۰۰ قطعه بودند را در تالاب سولدوز مشاهده کرده بودند.
محمدیان گفت: در این فصل با توجه به کاهش نسبی دمای هوا برخی گونهها از جمله دُرناها به مناطق گرمتر کوچ کرده و کمتر در تالاب ها دیده میشوند.
وی در خصوص وجود هزاران قطعه پرنده بومی آبزی و کنارآبزی در تالاب سولدوز نقده نیز گفت: هم اکنون علاوه بر پرندگان مهاجر، برخی گونههای بومی مانند آبچلیک، چوبپا، کاکایی، خوتکا، چنگر، حواصیل و انواع اردک ها نیز در این تالاب مشاهده میشود.
تالاب سولدوز در نقده یک منطقه حفاظت شده است و هر گونه فعالیت صیادی و شکار پرندگان و دیگر وحوش در آن ممنوع بوده و با متخلفان برابر مقررات برخورد قانونی صورت میگیرد.
این تالاب واقع در ۲۵ کیلومتری شهرستان نقده، در سال ۱۳۸۰ احیا شد و وضع خوب زیستگاهی این تالاب سبب مهاجرت و حضور بسیاری از پرندگان آبزی و کنار آبزی و همچنین آبزیان و جانوران دیگر به این منطقه شده است.
در شهرستان نقده هفت تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که سالانه بیش از ۱۰ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی در آن زندگی میکنند که از این تعداد، تالابهای درگه سنگی، حسنلو و یادگارلو جزو تالابهای بین المللی هستند.
تالابهای نقده در فصلهای بهار و پاییز پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است؛ غاز خاکستری، انواع مرغابی و انوع اردک (سر سفید، سرسبز، مرمری، سرحنایی و بلوطی)، خروس کولی، حواصیل، تنجه، فلامینگو و پلیکان از جمله پرندگان مهاجر موجود در تالابهای این شهرستان است.
نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری ارومیه مرکز این استان واقع شده است.