مجدالدین تاج روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه است، افزود: اصفهان در تولید صنایع دستی رتبه سوم و در صادرات رتبه ۴۵ کشور را دارد و بیشتر کشورهای جنوب شرقی آسیا از ما پیشی گرفته اند.
وی با اشاره به ۱۹۸ رسته هنری ثبت شده به نام اصفهان در یونسکو، گفت: با توجه به جایگاه این خطه در تولید صنایع دستی ، ایران مقام سوم را در دنیا دارد. این جایگاه بسیار خوبی است اما رتبه ما در حوزه صادرات صنایع دستی رتبه چهل و پنجم است.
تاج یادآور شد: در قانون پیمان ارزی، وقتی محصولی را بخواهید صادر کنید باید پیمان سپاری کنید و بعد موظف هستید که ارز را به قیمت نیمایی برگردانید؛ این قانون باید برای محصولاتی باشد که دولت روی آنها یارانه داده است اما ما در فرایند تولید هیچ نوع یارانه ای از دولت نمی گیریم.
رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان با اشاره به لزوم بازاریابی به روز در فروش صنایع دستی اصفهان، گفت: از ظرفیت هایی که وجود دارد باید برای فروش صنایع دستی استفاده کنیم؛ برای اینکه بتوانیم در صادرات صنایع دستی فعالتر باشیم باید از تمامی ابزارهایی که در دست داریم از جمله پتانسیل خواهر شهرها استفاده شود.
وی افزود: با توجه به شریط اقتصادی کشور، مردم اولویتی برای خرید صنایع دستی ندارند و به همین دلیل فروش داخلی صنایع دستی با مشکل مواجه است؛ رکود گردشگری هم تاثیر مسقیمی روی صنایع دستی دارد و از این رو تاکید ما در این شرایط بیشتر روی صادرات است.
تاج با اشاره به معضلات هنرمندان صنایع دستی اصفهان در دوره همه گیری کرونا گفت: هنرمندان اصفهان دو سال ونیم سخت و عجیبی را گذراندند، در شرایطی که گردشگری و فروش صنایع دستی صفر بود، بسیاری از فعالان و هنرمندان از حوزه صنایع دستی خارج شدند.
وی افزود: نوروز با فروکش کردن همه گیری کرونا شرایط بهتر شد اما جبران دو سال و نیم گذشته نشد و حالا حوادث اخیر هم به شدت در حوزه صنایع دستی تاثیر گذاشته است.
تاج با اشاره به از دست رفتن فصل پرطرفدار سفر به ایران و اصفهان، گفت: هشت هزار گردشگر سفرشان را به ایران لغو کرده اند؛ اگر هر نفر پنج هزار دلار در ایران بخواهد خرج کند، این عدد بزرگی می شود و متاسفانه این فرصت از دست رفت و در عمل ما سال ۱۴۰۱ را تا اردیبهشت سال آینده از دست دادیم.
به گفته رییس اتحادیه صنایع دستی شهرستان اصفهان، در این شرایط باید به فکر بازارهای جدید بود و در این رابطه، شهرداری ها و وزارت امورخارجه که متولی خواهر شهرها هستند باید به طور جدی وارد مذاکره با شهرهای خواهر خوانده اصفهان شوند.
تاج علاوه بر مشکل جدی هنرمندان صنایع دستی اصفهان در فروش، گران تمام شدن مواد اولیه را یکی از معضلات این حوزه دانست و گفت: با افزیش قیمت ارز، قیمت مواد اولیه هم بسیار گران شده و این ضربه خیلی سنگینی را به حوزه صنایع دستی وارد کرده است.
وی افزود: در زمان حاضر کارخانههای مس، محصولاتشان را از طریق بورس می فروشند و از طریق چندین و چند واسطه به دست هنرمند میرسد که این اتفاق، قیمت محصول را بالا میبرد.
تاج یادآور شد: پیشنهاد ما این بود که با وجود بزرگترین کارخانه های مس در ایران، در صورت ممکن، به شکل مستقیم سهمیه ای را در اختیار هنرمندان صنایع دستی قرار بدهند؛ این موضوع می تواند قیمت تمام شده محصول را تا حدی کاهش بدهد و از نوسانات بازار جلوگیری کند.
اصفهان بعد از جیپور هند عنوان دومین شهر جهانی صنایع دستی را در دنیا دارد.
از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۸ رشته مربوط به استان اصفهان است که تاکنون ۹۰ هزار نفر شاغل در این بخش ساماندهی شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۹
اصفهان - ایرنا - رییس اتحادیه صنایع دستی شهرستان اصفهان گفت: فروش صنایع دستی معضل جدی هنرمندان این حوزه است با این وجود قانون پیمان ارزی دست و پای هنرمندان را برای صادرات محصولاتشان بسته است.