به گزارش شنبه ایرنا، اویل پرایس نوشت: زمستان امسال، به منظور اطمینان از تامین ذخایر انرژی الکتریکی، سوییس ممکن است نخستین کشوری باشد که محدودیتهایی در استفاده از خودروهای برقی اعمال کند.
بر این اساس، طبق دستورالعمل برنامه ذخیره انرژی سوییس، استفاده از خودروهای الکتریکی غیر از سفرهای کاملا ضروری ممنوع خواهد بود. سوئیس همچنین به دنبال اعمال محدودیت بیشتر بر سرعت رانندگی در بزرگراههای این کشور است.
کمیسیون برق فدرال سوئیس (الکام) در اوایل ماه ژوئن (خردادماه) با اذعان بر مشکلات این کشور برای تامین برق کافی اعلام کرده بود که منابع تامین برق سوئیس برای زمستان امسال نامشخص است.
این گزارش ادامه میدهد: سوئیس به طور معمول، برق مورد نیاز خود را از فرانسه و آلمان وارد میکند اما امسال اوضاع فرق کرده و منابع همسایگان محدود شده است.
در فرانسه، تامین برق توسط نیروگاههای هستهای کمتر از معمول شده که این امر تغییر ماهیت این کشور از صادرکننده به وارد کننده را سبب شده است. شبکه برق فرانسه تا ژانویه ۲۰۲۳ بیشتر از آنچه تخمین زده شده بود در معرض خطر کمبود منابع برق قرار دارد.
در همین رابطه «خاویر پیچاکزیک» رئیس اپراتور شبکه برق آرتیای (RTE) هشدار داد که برای فرانسه امکان مواجهه با خطر قطع برق در زمستان امسال به دلیل احتمال عرضه ناکافی وجود دارد.
در آلمان نیز شرایط مشابه است و شرکتهای توزیع برق باید با فقدان گاز روسیه کنار بیایند.
بنا بر اعلام کمیسیون برق فدرال سوئیس، این کشور در این وضعیت ناچار به واردات نیاز برق خود که حدود ۴ گیگاوات ساعت است از سایر همسایگان خواهد بود اگرچه این کشورها برای تامین انرژی الکتریکی خود به شدت به سوختهای فسیلی به ویژه گاز طبیعی وابستهاند.
تارنمای سوییس اینفو هفته گذشته در گزارشی با اشاره به محدودیتهای تازهای که دولت این کشور گام برای تامین برق کافی در نظر دارد، نوشت: در صورت کمبود برق، علاوه بر درخواست کاهش مصرف محدودیتهایی در استفاده از روشنایی برای تبلیغات در طول شب، کاهش ساعات کاری و یا ممنوع کردن برخی رویدادهای ورزشی یا فرهنگی اعمال میشود.
گام بعدی سهمیه بندی برق برای کاربران پر مصرف خواهد بود که میتواند به مدت یک ماه ادامه پیدا کند و در حال حاضر هیچ استثنایی برای آن اعلام نشده است.
گام نهایی که به گفته «گای پارملین» عضو شواری فدرال سوئیس باید به هر طریقی شده از آن اجتناب کرد، شامل خاموشی های چرخشی خواهد بود که تلاش شده است بر فعالیت زیرساختهای حیاتی، خدمات اورژانس و بیمارستان ها تاثیری نداشته باشد.
پارملین با بیان اینکه که این گامهای پیشنهادی بسیار دقیق از اقدامات مربوط به بخش گاز طراحی شده است، تاکید کرد: این اقدامات تنها در صورتی که تلاش های فعلی برای تقویت ثبات انرژی و برق کشور با شکست مواجه شود، اجرایی خواهند شد.
او بدین منظور با تکرار چند باره واژه «صرفهجویی» از مردم سوئیس تقاضا کرد که مصارف خود را کاهش دهند.
در پی بحران انرژی ناشی از تحریم نفت و گاز روسیه توسط اتحادیه اروپا، سوییس نیز مانند سایر کشورهای اروپایی با چشم انداز کمبود برق و بحران انرژی مواجه است.