انسیه خزعلی، روز شنبه درباره لزوم افزایش گفتوگو با آحاد کشور برای کاهش مشکلات و همچنین برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب بارها بر ایجاد و استمرار کرسیهای آزاداندیشی تأکید کردند که نشان می دهد این اقدام در سمتوسوی مشخص میان اقشار مختلف جامعه از جمله زنان، دختران و دانشجویان، روشی برای بازماندن راه آزاداندیشی و نوآوری و تحول در مدیریت است.
به گفته او، باید دقت داشت که برگزاری چنین محافلی به تنهایی نمیتواند منجر به نتیجه درست و مطلوب شود زیرا مدیریت محافل آزاداندیشی برای دوری از حاشیه در کنار حفظ پایههای هویت ملی، میتواند بهترین مسیر برای شنیدن نظرهای متفاوت و حتی مخالف باشد که از زبان دلسوزان هر قشر به گوش ما برسد. خزعلی افزود: معتقدم اگر مدیریت این محافل از حوزه اداری و سازمانی جدا و به نخبگان هر قشر مانند اساتید، دانشجویان و مجموعههای فعال دانشجویی یا زنان موفق و فعال در عرصههای مختلف سپرده شود، قطعاً و یقیناً نظرات منطقی و براساس واقعیت دریافت خواهد شد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در نخستین اولویت، دانشگاهها و مؤسسات فرهنگی باید به مراکز نشستهای آزاداندیشی و شنیدن سخنان نقادانه تبدیل شوند و دانشجویان، فرهیختگان و فعالان حوزه فرهنگ باید این اطمینان را داشته باشند که در جای خاصی که شنوندههای مؤثر حضور دارند، میتوانند گوش شنوا و تأثیرگذاری بیابند و برهمین اساس نظراتشان را در هر شرایطی در چهارچوب اخلاق، منطق و مطالبهگرانه عنوان کند.
به اعتقاد او، گفتوگوهای مؤثر در میان آحاد جامعه میتواند بهترین، سریعترین و دقیقترین روش برای شناسایی مطالبات اجتماعی و حقیقی هر قشر باشد؛ علاوه براین، نتیجه چنین گفتوگوهایی میتواند ما را به سمت شناخت و تدوین نظام مسائل فکری و دغدغههای روزمره هر قشر برای برنامهریزیهای آینده هدایت کند، اگرچه شنیدن حضوری، یکی از بهترین راههای حفظ گفتوگوهای مؤثر است اما در این میان نباید از ظرفیتهای فضای مجازی بویژه نرمافزارهای کاربردی ایرانی غافل ماند.
خزعلی ادامه داد: ایجاد بستر گفتوگو در پیامرسانهای مختلف برای جمع شدن گروههای سنی و اقشار مختلف به برگزاری منظم نشستها کمک میکند. ضمن اینکه میتوان از همین برنامهها برای ایجاد فضای روشنگری، آموزش «جهاد تبیین» که مقدمهای برای اصلاح، تحول و مطالبه است نیز نهایت استفاده را به عمل آورد.
وی گفت: حتی از بستر گفتوگوی مجازی میتوان به تربیت نسل آگاه دانشآموز، دختر فعال و بانوی توانمند دست یافت.
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: از آنجا که جامعه بزرگ هرکشور برپایه نهاد خانواده شکل میگیرد و مهمترین مسئولیت تربیتی و فرهنگی در نهاد خانواده برعهده زنان و دختران است، نیاز به شنیده شدن و اجرای خواستههای منطقی همراه با همراهی زنان و دختران، خواسته ای برحق است.
وی تاکید کرد: خانواده سالم، خانوادهای است که بتواند در انتقال فرهنگ در کنار بهرهوری بیشتر به نسل آینده مؤثر واقع شود و هرچه فضای گفتوگو میان زنان و اعضای خانوادهها بیشتر شود، فضای حذف مشکلات و رسیدن به جامعهای مملو از خانواده سالم و ایرانی بیشتر خواهد بود؛ از این رو گفتوگوها میتوانند دغدغههای زنان را بیشتر مطرح کنند و در این میان، رفع مشکلات و پرداختن به نظرات زنان صاحبنظر میتواند راهگشای زندگی سایر زنان باشد.
خزعلی در پاسخ به این سؤال که در حوزه زنان و در گروههای سنی مختلف از جمله دختران مدرسهای و دانشجو چگونه میتوان در خصوص گفتوگو، موفقتر از قبل ورود کرد، اظهار داشت: مدارس، دانشگاهها، خانوادهها، مراکز اشتغال با محوریت زنان، محافل گردهم آمدن خانوادهها و هرجا که ردی از حضور زنان و دختران دیده میشود، باید در کنار حضور فعال اجتماعی این قشر به مراکزی برای شنیدن نظرات آنها نیز تبدیل شود، به تعبیری هرجایی که زنان و دختران ما با پشتکار و جدیت حضور خانوادگی و اجتماعی خود را به بهترین شکل ادامه دادهاند در هر بستری باید فضایی برای شنیدن نظرات این قشر فراهم شود.
وی بیان کرد: اگر دختر دانشجو در فضای مدیریت شده و سازنده دانشگاه انتقادات خود را مطرح نکند، کجا میتواند امید داشته باشد که حرفی بزند، نقدی انجام دهد و نتیجهبخش باشد؟
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با یادآوری بازدید سرزده ای که از خوابگاه دختران دانشگاه شریف و نتایج این بازدید، اظهار کرد: بعد از مطلع شدن از حوادث، بلافاصله و بدون اطلاع قبلی به خوابگاه دختران دانشگاه شریف رفتم و مطمئن بودم دیدار چهره به چهره و شنیدن مشکلات و نقطهنظرات دانشجویان از نزدیک میتواند بهترین راهحل باشد.
خزعلی ادامه داد: در این دیدار که سه ساعت و نیم طول کشید، به تکتک اتاقهای ساختمان خوابگاه دختران دانشگاه شریف سرکشی و تلاش کردم تا در فضایی صمیمانه و با گفتوگویی مفید و صریح، درددلهای دانشجویان دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی رشتههای مختلف را بشنوم.
وی اظهار کرد: بیشتر مشکلات دانشجویان، تأکید بر تقویت جایگاه زنان در جامعه و مسائل مربوط به امنیت تحصیلی در روزهای پرالتهاب آغازین سال تحصیلی، مشکلات معیشتی، نگرانی از آینده شغلی، مشکلات در مسیر جذب هیأت علمی و کمرنگ شدن تکریم نخبگان و بانوان در دانشگاه در سالهای اخیر بود که تکتک موارد را برای پیگیریهای آینده ثبت کردم.
خزعلی گفت: یکی از مهمترین نکاتی که زنان دانشجوی دانشگاه شریف بر آن تأکید داشتند، لزوم استقرار پلیس در کیوسکهای مراقبتی بود و آنها با بیان موارد خفتگیری در مسیرهای منتهی به دانشگاه و تأکید بر مسأله امنیت دانشجو در فضای دانشگاه خواستار استقرار نیروی انتظامی بودند.
وی اظهار کرد: اگرچه این دیدار کاملاً اتفاقی و به اقتضای زمان بود اما دیدارهای خاصی در معاونت و دانشگاه الزهرا نیز با دانشجویان و اساتید صورت گرفت و انشاءالله این دیدارها استمرار خواهد یافت تا هم بتوانم شنونده خوبی برای زنان ایرانی باشم و همچنین تا حد امکان پیگیر خواسته و مطالبات آنها شوم.