به گزارش ایرنا ، هاویستو در مصاحبه با کیودو افزود: اقدام برای پیوستن به ناتو عمدتاً ناشی از تهدیدات هستهای روسیه بود و با آغاز جنگ در اوکراین، «وضعیت امنیتی واقعی در اروپا تغییر کرده است».
تاس می گوید ، به گفته وی ، با در نظر گرفتن این موضوع، فنلاند باید به این فکر می کرد که در صورت تهدید به استفاده از سلاح های هسته ای و شیمیایی، "چگونه باید پاسخ داد" و "از کجا حمایت دریافت کرد"، که به یک عامل اساسی در تصمیم گیری برای پیوستن به ناتو تبدیل شد.
سوئد و فنلاند در ۱۸ مه درخواست پیوستن به ائتلاف را دادند، اما ترکیه بلافاصله روند الحاق را مسدود کرد و از این کشورها خواست که سازمان های کردی را تروریستی ، افراد متهم به تروریسم یا مشارکت در کودتای ۲۰۱۶ در این کشور را استرداد و ممنوعیت تسلیحات را لغو کنند.
در ۲۸ ژوئن، پیش از آغاز نشست ناتو در مادرید، مذاکراتی بین رجب طیب اردوغان، رهبر ترکیه، ساولی نینیستو، رئیس جمهور فنلاند، ماگدالنا اندرسون، نخست وزیر وقت سوئد و ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو انجام شد. تفاهم نامه ای امضا شد که تمام خواسته های ترکیه را برطرف کرد و پس از آن استکهلم و هلسینکی می توانند به ناتو بپیوندند.