محمدرضا کنعانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در سفر اسفندماه سال گذشته رییس جمهور به گلستان ۱۰۰ میلیارد ریال برای توسعه شبکه اطفای حریق در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان مصوب شد که به صورت ۱۰۰ درصدی تخصیص یافت و تجهیزاتی مانند چهار دستگاه تراکتور با تانکر و لانس، سه دستگاه خودرو کمکدار، ۱۰ دستگاه دمنده، ۱۰ دستگاه اره موتوری و تجهیزات انفرادی خریداری و خودروهای عملیاتی نیز تعمیر اساسی شد.
وی افزود: همچنین ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار در مدت سه سال برای حفاظت و احیای تالابهای گلستان با اولویت تالاب گمیشان و مجموعه تالابهای سهگانه آلاگل، آجیگل و آلماگل واقع در شهرستان گنبدکاووس مصوب شد که در سال نخست ۵۰ میلیارد ریال از این اعتبار تخصیص یافت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان ادامه داد: با توجه به اینکه برنامه احیا و علاج بخشی تالاب گمیشان در ستاد ملی هماهنگی مدیریت تالابهای کشور در قالب ۱۶ اقدام مداخلهای مصوب شد، با تخصیص مرحله نخست اعتبار احیای تالابهای استان از محل منابع سفر رییس جمهور به محیط زیست اجرای هشت اقدام مداخلهای با اولویت اول در دستورکار قرار گرفت.
کنعانی بیان کرد: نخستین اولویت سازمان محیط زیست ایجاد ایستگاه پمپاژ برای سه متر مکعب بر ثانیه آب دریا به تالاب گمیشان بود که تاکنون ۵۰ درصد تجهیزات ساخته شده و بقیه تا پایان بهمن ماه امسال ساخته خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: اولویت محیط زیست برای احیا و علاج بخشی تالاب گمیشان "ایستگاه پمپاژ" بود که تکالیف خود را انجام داد و در مراحل بعدی با تخصیص اعتبارات سفر رییس جمهور گام به گام به تکالیف خود در احیای تالابهای استان عمل میکند.
به گزارش ایرنا، تالاب گمیشان با مساحت حدود ۲۰ هزار هکتار در حوزه شهرستان گمیشان و در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال غرب گرگان در حاشیه شرقی دریای خزر واقع شده و افزون بر ۱۴ هزار هکتار آن منطقه شکار و صید ممنوع است.
وضعیت بغرنج تالاب بین المللی گمیشان طی سال های اخیر سبب شد تا احیا و آبگیری این اکوسیستم ارزشمند به عنوان یکی از مصوبات سفر اسفند ماه سال گذشته آیت الله رییسی به گلستان مورد توجه قرار بگیرد و با پیگیری های صورت گرفته این موضوع در دستور کار قرار گرفت.
همچنین تالابهای بینالمللی "آلاگل، آجیگل و آلماگل" همزمان با برگزاری نخستین نشست پژوهشگران سازمان جهانی حفاظت از طبیعت در سال ۱۳۵۰ که در "رامسر" و با هدف صیانت از تالابها و حمایت بهتر از زیستمندانی که در این پهنههای آبی طبیعی زیست میکنند، تحت عنوان "کنوانسیون رامسر" به ثبت این سازمان جهانی رسیدند.
این سه تالاب بین المللی که در بخش "داشلی برون" شهرستان گنبدکاووس نزدیک به مرز ایران و ترکمنستان و در فاصله نزدیکی نسبت به هم واقع شدند در مجموع افزون بر ۳ هزار هکتار مساحت دارند که بزرگترین آنها آلاگل با ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار،سپس آجیگل با ۳۲۰ هکتار و در نهایت آلماگل با ۲۰۷ هکتار است.
حداقل حجم آب تالابهای بین المللی گنبدکاووس با عمق ۲ تا چهار متر و در شرایط عادی و بارشهای مناسب بین ۸۰ تا ۸۵ میلیون مترمکعب است اما به سبب کم بارشی و خشکسالی در چند سال اخیر با بحران کم آبی مواجه شدند و به گفته رییس اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان هم اکنون ۲ تالاب آلاگل و آجی گل خشک شدند و تالاب آلماگل هم کمتر از ۴۰۰ هزار مترمکعب آب دارد.