به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری یونهاپ، صادرات کره جنوبی با کاهش ۱۴ درصدی در سال گذشته میلادی به ۵۱.۹۱ میلیارد دلار در ماه نوامبر سال جاری رسید و این کاهش دو رقمی برای نخستین بار از اواسط سال ۲۰۲۰ میلادی بود که این کشور با همه گیری ویروس کرونا مواجه شده بود.
علاوه بر این در ماه گذشته نیز با کاهش ۵.۷ درصدی دیگری در صادرات رو به رو شد که برای نخستین بار طی ۲ سال گذشته بود.
این عملکرد ضعیف برای اولین بار درباره کاهش تدریجی تقاضای چیپ ها بود. خروجی انتقالات نیمه رساناها با کاهش ۲۹.۸ درصد در سال جاری به ۸.۴۵ میلیارد دلار در ماه نوامبر رسید و به ویژه فروش چیپ های حافظه که از اقلام کلیدی صادرات کره جنوبی بود با ۴۹.۷ درصد کاهش به ۳.۸۴ میلیارد دلار رسید. سال گذشته ۲۰ درصد از کل صادرات این کشور از فروش چیپ ها حاصل شده بود که ماه گذشته به ۱۶.۳ درصد کاهش یافت.
صادرات رو به زوال و افزایش واردات به دلیل افزایش قیمت سوخت و انرژی جهانی کره جنوبی را در مسیر تجربه کردن نخستین رکود تجاری سالانه از زمان بحران اقتصاد جهانی در سال ۲۰۰۸ قرار داده است.
به نظر می رسد کاهش تقاضای چین که شریک شماره یک تجاری کره جنوبی است، یکی از دلایل مهم کاهش صادرات نیمه رساناها است.
«هونگ سونگ وون» کارشناس بنیاد کره در تجارت و اقتصادهای صنعتی در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «اوایل سال جاری ما شاهد افزایش صادرات بودیم که به دلیل افزایش قیمت ها بر اثر تورم بالا به جای رشد تقاضا بود.»
وی در ادامه سخنانش با ابراز نگرانی تاکید کرد این شرایط سال آینده به دلیل شرایط خارجی از جمله ادامه بحران اوکراین، سیاست های انقباضی پولی کشورهای مهم و کاهش سرعت رشد اقتصادی چین بدتر خواهد شد.
اخیرا واشنگتن بر روی فروش چیپ ها و تجهیزات تولید کننده چیپ ها به چین محدودیت صادراتی اعمال کرد که نگرانی هایی درباره تاثیر این اقدام بر روی شرکت های سامسونگ الکترونیک و اس کی هینیکس وجود دارد. به علاوه چین نیز در تلاش برای کاهش وابستگی خود به چیپ های جهانی است که قطعا بر تولیدات و صادرات کره جنوبی تاثیر خواهد گذاشت.