به گزارش خبرنگار ایرنا، «مهدی اسلام پناه» روز یکشنبه در نشست قرارگاه فرماندهی دانش بنیان استان مرکزی در اراک با یادآوری وجود ۱۰ هزار تدوینگر داخلی و خارجی، افزود: ظرفیت سازمان ملی استاندارد ایران که عضو ۱۳ نهاد بین المللی است در اختیار دانشگاهها بوده و دانشگاههای کشور می توانند کمک کنند و دیوارهای استاندارد دنیا را بالا ببرند.
وی ادامه داد: سلطه علم و فناوری دنیا سلطه فنی است و این جنگ، جنگ علم و دانش و نخبگی است و دانشگاهها باید پیشقراولان در این بخش باشند.
رئیس سازمان ملی استاندار ایران خاطرنشان کرد: دانشگاههای کشور باید رنکینگ علم و فناوری را برای اساتید و دانشجویان جذاب کنند و این مهم باید مبنای کار نهادهای آموزش عالی قرار گیرد.
اسلام پناه گفت: دانشگاهها و مراکز علمی کشور میتوانند در زمینه تعیین صلاحیت و انطباق به کمک سازمان ملی استاندارد آمده و این مهم صادرات علمی و محصولات با کیفیت از کشور را به همراه دارد.
وی با تاکید بر افزایش کیفی محصولات صادراتی افزود: دنیا نیازمند تولیدات دانش بنیان است و باید با حمایت از این شرکتها زمینه صادرات هر چه بیشتر کالاها و تولیدات دانش بنیان را افزایش داد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: دنیا که روزی به ایران سیم خاردار نمی فروخت امروز از این کشور پهپاد می خرد و این مصداق واقعی دانش بنیان و توسعه علم و فناوری در کشور است.
اسلام پناه با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان باید در کشور بزرگ شود، اظهار داشت: با توسعه این بخش میتوان زمینه اشتغال پایدار را در کشور فراهم و از خروج نخبگان جلوگیری کرد.
تقویت ارتباط علم و فناوری با استاندارد کلید حل مسائل کلان کشور است
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: تقویت ارتباط علم و فناوری با نظام استاندارد کلید حل مسائل کلان کشور در حوزه فنی و تخصصی است.
اسلام پناه افزود: با توجه به ظرفیتهای استان مرکزی در حوزه علم و فناوری این ارتباط باید شکل بگیرد.
وی ادامه داد: مدیر کل استاندارد استان مرکزی باید واگذاری اسکوپ ها به نهادهای دانش بنیان را در دستور کار خود قرار دهد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: در حوزه صدور تایید صلاحیت آزمایشگاه درخواستی استان، سه فقره درخواست مطرح بود که دستور تسریع را صادر می کنیم، البته برای برخی آزمایشگاه ها و نهادهای بین المللی نیز باید تاییدیههایی را ارائه کنند که ممکن است کمی زمان ببرد.
اسلام پناه افزود: قانون جهش در صورتی که در کشور به درستی اجرا شود، مقیاس دانش بنیان بزرگ می شود و باید مقیاس دانش بنیان با رهبری شرکتهای دانش بنیان بزرگ شود که این مهم نازل بر صنایع نوظهور است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران افزود: وجود صنایع متنوع و مادر در استان مرکزی پارامتر رسیدن به اهداف است و سازمان ملی استاندارد نیز از ابتدای سال بسته حمایتی از شرکت های دانش بنیان را تهیه و ابلاغ کرده است.
اسلام پناه با بیان اینکه استانداردسازی در حوزه دانش بنیان باید از نهاد علمی زایش پیدا کند، گفت: باید عرصه را بر رقبای سنتی تنگ کرد و دانشگاه میتواند دیوارهای استانداردسازی دنیا را افزایش دهد.
وی یادآور شد: مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد دانش بنیان سالهای پیش گفتمانی را هدفگذاری کردند، امروز کشور از این گفتمان عبور کرده و باید در میدان، به آن عمل شود.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران خاطرنشان کرد: ما سربازان جنگ نرم در حوزه علم و فناوری هستیم و یکی از اتفاقات بزرگ رقم خورده در کشور حمایت و پشتیبانی و دقت نظر در توسعه حوزه علم و فناوری است.
اسلام پناه افزود: امروز در جایگاهی قرار داریم که باید در میدان عمل برای نخبگان، نسل جوان، فناوران و دانشگاهیان زمینه تجاری سازی را فراهم کنیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران خاطرنشان کرد: زیست بوم دانش بنیان در کشور به سمتی رفته است که امروز صنایع فناور استان ۲ میلیون دلار صادرات و ۱۸۰ میلیارد تومان فروش داخلی دارند و به شکل تصاعدی امکان رشد وجود دارد و باید صندوق های نوآوری و پژوهشی حمایت کنند تا هسته های تجاری سازی در بازار راه خود را پیدا کنند.
اسلام پناه گفت: ظرفیت نقدینگی بخش خصوصی و سرمایه گذاران در این حوزه را نباید دست کم گرفت و ارتباط نظام علم و فناوری کشور با نظام استانداردسازی باید ناظر به حل کلان مسائل کشور در حوزه فنی و تخصصی باشد.
رئیس سازمان ملی استاندارد با تاکید بر اینکه سلطه نوین دنیا در حوزه علم و فناوری، گفت: علم ؛ سلطنت و سپس سلطه می آورد، آمریکا کشورهای مختلف را سلطه فناوری می کند، و کالاهای خود را به همه کشورها صادر می کند، اما مقررات فنی خود را به قدری بالا می برد که کشورهای دیگر نتوانند به این کشور صادرات داشته باشند و این مصداق سلطه فنی است.