مشهد- ایرنا- عضو هیأت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود ۶ هزار بیمار ام.اس در استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی شناسایی شده‌اند، چهار هزار و ۸۰۰ نفر از این بیماران در مشهد ساکن هستند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محمدعلی نهایتی افزود: محدوده سنی مبتلایان به ام.اس در استانهای خراسان از هشت تا ۷۰ سال را شامل می شود.

وی با بیان اینکه اگرچه ژنتیک در ایجاد ام.اس نقش دارد، اما این بیماری ارثی محسوب نمی‌شود،گفت: استعمال انواع دخانیات، فست فودها و مواد غذایی مضر، کم تحرکی و بی تحرکی، افزایش وزن و کمبود ویتامین دی از دیگر عوامل ابتلا به ام. اس شناخته شده اند.

عضو هیأت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این که ازدواج زوجین مبتلا به ام.اس ریسک ابتلای فرزند را افزایش می دهد، بیان کرد: اگر یک طرف از زوجین به این بیماری مبتلا باشد، این عدد بین سه تا پنج درصد و در صورتی که پدر و مادر هر دو مبتلا باشند، ریسک تولد فرزند مبتلا به ام.اس تا ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: به این گروه از زوجین توصیه می‌شود که قبل از هرگونه اقدامی در خصوص فرزندآوری مشورت لازم را با پزشکان متخصص داشته باشند.

دکتر نهایتی گفت: از زمان راه‌اندازی کلینیک ام.اس در بیمارستان قائم(عج) مشهد در سال ۱۳۹۵ تاکنون، اقدامات تشخیصی، دارویی و حمایت بیمه‌ای برای این بیماران اقدامات موثری برداشته شده است و با استفاده از تکنیک‌های نوین درمانی و داروهای موثر بر درمان، کیفیت زندگی بیماران بهبود یافته است.

این مسوول عنوان کرد: کلینیک جامع ام.اس دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری قابل توجهی با انجمن ام.اس خراسان رضوی دارد که این همکاری در جهت شناسایی، تشخیص و درمان این گروه از بیماران بسیار حائز اهمیت است، ضمن اینکه از ظرفیت خیران نیک اندیش هم در جهت درمان بیماران با مشکلات مالی استفاده می‌شود.

دکتر نهایتی افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان یکی از مراکز دانشگاهی پیشتاز علمی در زمینه اقدامات تشخیصی، دارویی و درمانی بیماری ام.اس مطرح است، به طوریکه برخی از داروهای ام.اس به همت پژوهشگران این دانشگاه تولید شده است.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، نیشابور و تربت‌جام است.