به گزارش ایرنا ، دکتر علی محمدیان اردی روز یکشنبه در نشست با رئیس کل دادگستری استان اظهار کرد: در حالی که متوسط سن بیمارستانهای این استان ۶۰ سال است باید رفع مشکلات این حوزه تسریع شود.
وی همچنین با بیان اهمیت ارتباط مستقیم دانشگاه و دادگستری ادامه داد: در حوزههای مختلف مربوط به سلامت این ارتباط و تعامل وجود دارد و کمتر روزی را سراغ داریم که فرآیندها بهنحوی با سیستم قضایی ارتباط نداشته باشد.
دکتر محمدیان همچنین با اشاره به ارجاع پرونده تخلفات حوزه سلامت استان به مراجع قضایی در حوزه غذا و دارو افزود: از این تعداد با تعامل و همکاری با دادگستری اردبیل و تهیه و تحویل مستندات برای اکثر پروندهها رای محکومیت علیه متخلفان صادر شده است.
وی عمده مشکلات دانشگاه علوم پزشکی استان در مسائل درمانی ، آموزشی و دانشجویی را مربوط به کمبود فضای فیزیکی دانست و تصریح کرد: همکاری و مشارکت ملی برای رفع این کمبودها لازم است.
وی خاطرنشان کرد: مطالبات بیمهای، پاسخگو نبودن اعتبارات سالانه، پاداش و پول مرخصی بازنشستگی، تعاملات شهرداریها با حوزه بهداشت و درمان و حق و حقوق کارکنان شرکتی از جمله مسائل مربوط به حوزه توسعه و نیروی انسانی دانشگاه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در ادامه گفت: از جمله عمده مسائل و مشکلات مربوط به بهداشت، آموزش، دانشجویی و فرهنگی میتوان به وضعیت آب و فاضلاب شهری و روستایی، پسماند، شیوع مصرف دخانیات و قلیان، کشتار خارج از کشتارگاه، اطاله دادرسی پروندههای بهداشت حرفهای، وضعیت خوابگاههای دانشجویی و لزوم ارائه تسهیلات بانکی برای خرید خوابگاه و کمبود فضاهای آموزشی استاندارد اشاره کرد.
رئیس کل دادگستری استان اردبیل هم در این جلسه با تبریک روز پرستار و روز دانشجو از خدمات مدافعان سلامت و کارکنان دانشگاه در دوران کرونا قدردانی کرد و گفت: در دوران کرونا کادر سلامت، جهادی و ارزشی بودن را ثابت کردند.
حجتالاسلام حسین کثیرلو با بیان عقبماندگی ذاتی استان در حوزه سلامت افزود: در حوزه سلامت در استان پیشرفتهایی داشتهایم ولی همچنان مشکلات عدیدهای در این حوزه وجود دارد.
رئیس کل دادگستری استان با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر اجرای سند تحول قضایی اظهار داشت: یکی از حوزههای مهم این سند، بحث پیشگیری از جرم است و همچنان که در حوزه قضایی بر اصل پیشگیری تاکید میشود در حوزه سلامت هم پیشگیری بسیار مهم بوده هر چند که در این اصل مهم هم ضعفهایی داشتیم و باید اقداماتی صورت گیرد.
وی بر استفاده از فناوریهای نوین بهعنوان یکی از محورهای سند تحول قضایی تاکید و تصریح کرد: در دستگاه قضایی در این خصوص کارهای مهمی انجام شده و بسیاری از پروندهها بهصورت الکترونیکی مورد بررسی قرار میگیرند و دانشگاه نیز باید در این راستا حرکت کند تا باعث شفافیت در روند فعالیتها شود.
حجتالاسلام کثیرلو ضمن تاکید بر توجه بیشتر به مسائل و مشکلات حوزه سلامت در شهرستانهای استان گفت: توجه به مسائل بهداشتی و درمانی در شهرستانها بسیار مهم است و دانشگاه در این زمینه باید اهتمام بیشتری داشته باشد.
وی افزود: اگر دستگاههای اجرایی، وظیفه ذاتی و قانونی خود را بهدرستی انجام دهند شاهد حجم بالای پرونده های قضایی در استان نخواهیم بود.