به گزارش ایرنا از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، مسئولان ایرانی حاضر در سیونهمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب استانبول به منظور گسترش همکاریهای دوجانبه در خصوص طرحهای حمایتی گرنت، تاپ و تدا با جمعی از مسئولان این نمایشگاه، ناشران و اعضای اتحادیه ناشران کودک و نوجوان ترکیه دیدار کردند.
در این دیدار اسماعیل جانعلی پور مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن دیدبان وابسته فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول، محمدرضا جعفری نماینده مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی و جمعی از معاونان و کارشناسان کتابخانههای ترکیه حضور داشتند.
نزدیکی و اشتراکات فرهنگی بین دو کشور ایران و ترکیه، تسهیل حضور ناشران ترکی و ایرانی در نمایشگاههای بین المللی دو کشور، پیشنهاد ترجمه کتاب به زبانهای ترکی و فارسی، برگزاری کارگاههای آموزشی طرح گرنت در ایام برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور مترجمان ترکی، دعوت از ایران به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب ترکیه در دورههای بعدی نمایشگاه بینالمللی کتاب استانبول، فعالیت طرحهای تاپ با تدا و گرنت با تدا و... از جمله موضوعات و مباحث مطرح شده در این دیدار بود.
خانه کتاب و ادبیات ایران به نمایندگی از صنعت نشر کشورمان در این نمایشگاه به معرفی و عرضه بیش از ۲۷۵ عنوان کتاب در موضوعهای ادبیات کلاسیک و معاصر، ادبیات بزرگسال و کودک و نوجوان، هنر، دانشگاهی، ایرانشناسی، ادبیات پایداری، دفاعمقدس و دین میپردازد. معرفی طرح گرنت، طرح تاپ و پرداختن به آموزش زبان فارسی از جمله برنامههای غرفه ایران خواهد بود.
سیونهمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب استانبول از دوازدهم آذر ماه ۱۴۰۱ با حضور جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرده و بخش بینالملل آن تا پانزدهم آذر ماه ادامه دارد.
طرح گرنت طرح حمایت از ترجمه و انتشار کتاب ایرانی در بازار های جهانی، طرح تاپ، طرح ترجمه آثار ایرانی به زبانهای دیگر و طرح تدا طرح حمایتی، با هدف توسعه نشر آثار ترکی استانبولی به سایر زبانها است.