عباس علیپور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در هفته های اخیر موج ابتلا به آنفلوآنزا را در مازندران شاهد بودیم که با توجه به شباهت علائم میان این بیماری و کرونا برخی تصور می کنند با تزریق واکسن کرونا می توانند در برابر بیمار دیگر مصون بمانند.
وی ادامه داد: همزمان با افزایش تعداد مراجعه سرپایی آنفلوانزا در مراکز درمانی شاهد هستیم که استقبال مردم به تزریق واکسن کرونا بیشتر شده است که بخشی از این موضوع ناشی از دیدگاه مصونیت در برابر آنفلوانزا با تزریق واکسن کرونا است.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هر چند این بیماری ها جزو بیماری های ویروسی تنفسی به شمار می روند ولی مکانیزم عملکرد واکسن هر کدام از آنها متفاوت است و تزریق یک واکسن موجب ایمنی سازی در برابر بیماری دیگر نمی شود.
وی تاکید کرد: تزریق ۲ واکسن کرونا و آنفلوانزا هیچ تضادی با یکدیگر ندارند و به افراد توصیه می کنیم در صورت سپری شدن ۶ ماه از تزریق واکسن کرونا دُز یادآور واکسن خود را تزریق کنند.
علیپور گفت : همچنین به افراد مسن و دارای بیماری زمینه ای همچون ام اس، سرطان، دیابت و فشار خون توصیه می کنیم تزریق واکسن آنفلوانزا خود را جدی بگیرند تا مشکلی برای آنها ایجاد نشود.
وی افزود: متاسفانه تاکنون ۳ شهروند مازندرانی براثر ابتلا به بیماری آنفلوانزا جان خود را از دست دادند که تمامی این افراد سابقه بیماری زمینه ای داشتند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران توضیح داد: در صورت ابتلا افراد به بیماری آنفلوانزا و کرونا به صورت همزمان خطر بستری تا چهار برابر و مرگ ناشی از همپوشانی این ۲ بیماری تا ۶ برابر افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه مازندران در زمینه تزریق واکسن کرونا استان برتر کشور است، ادامه داد: هم اکنون ۲ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۲۳۸ نفر از مردم مازندران دُز نخست و ۲ میلیون و ۲۸۲هزار و ۲۵۱ نفر دُز دوم واکسن کرونا را تزریق کردند.
علیپور تعداد تزریق دُز سوم واکسن کرونا در مازندران را یک میلیون و ۳۷۴ هزار و۸۷۶ نفر اعلام کرد و افزود : همچنین ۲۳۱هزار و ۷۶ نفر دُز چهارم واکسن خود را تزریق کردند.