تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۹

تهران – ایرنا – براساس بررسی جدید، فعالیت های تجاری منطقه یورو در ماه نوامبر برای پنجمین ماه کاهش یافت که نشان می‌دهد با توجه به هزینه های مصرف‌کنندگان در بحبوحه تورم فزاینده، اقتصاد این منطقه احتمالا به سوی یک رکود خفیف حرکت می کند

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ یک بررسی نشانگر افت فعالیت های بازرگانی در ماه نوامبر در منطقه یورو برای پنجمین ماه پیاپی، بوده که به منزله خیزش اقتصاد به سوی رکود خفیف، هم زمان با کاهش هزینه کرد مصرف‌کنندگان به علت تورم فزاینده، است.

شاخص "PMI" راهنمای خوبی برای سلامت اوضاع اقتصادی است که در نوامبر پس از قرار داشتن به مدت ۲۳ ماه در سطح کمتر از ۴۷.۳ به ۴۷.۸ افزایش یافته و با ارزیابی نخست همگامی دارد.

کمتر بودن عدد این شاخص از ۵۰، نشانگر کوچک شدن اقتصاد و رکود است.

به باور کریس ویلیامسون اقتصاددان ارشد امور کسب و کار، پائین بودن پی ام آی برای پنجمین ماه پیاپی، احتمال لغزش این بلوک اقتصادی را به سوی رکود افزایش می دهد. هر چند تغییر اندک این شاخص همراه با کاهش نرخ کلی رکود در نوامبر، به معنای کاهش رشد اقتصادی و کوچک شدن تولید ناخالص داخلی صرفا به میزان ۰.۲ درصد است.

به گزارش ۱۲ آذر ماه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت در حالی که نرخ تورم مواد غذایی در منطقه یورو ۶ برابر سال قبل شده، تورم مواد غذایی در انگلیس هم با رسیدن به رکورد تازه زمستان "غم باری" را برای این کشور رقم خواهد زد.

در کشورهای اروپایی روند رو به رشد قیمت مواد غذایی ادامه دارد و اداره آمار اروپا نرخ تورم مواد غذایی در منطقه یورو طی ماه نوامبر ۲۰۲۲ را ۱۳.۶ درصد اعلام کرد که نسبت به ماه قبل از آن ۰.۵ درصد افزایش داشته است.

تورم مواد غذایی در این منطقه طی یک سال گذشته جهش قابل ملاحظه‌ای داشته است. در نوامبر سال قبل نرخ تورم مواد غذایی در منطقه یورو فقط ۲.۲ درصد بوده است که نرخ تورم ۱۳.۶ درصدی مواد غذایی در نوامبر امسال بیش از ۶ برابر نرخ تورم نوامبر سال قبل است.