به گزارش خبرنگار ایرنا حجتالاسلام سعید پورمهدوی روز دوشنبه در نشست بررسی طرحهای دانش بنیان در حوزه فرآوری زرشک که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه معیشت بخش زیادی از جمعیت استان به محصول زرشک وابسته است لذا برای ساماندهی این حوزه ۱۰۰ واحد خانگی فراوری این محصول توسط بنیاد علوی در خراسان جنوبی راهاندازی میشود.
وی گفت: برای راهاندازی واحدهای صنعتی فراوری، نیاز به هزینه بسیار زیادی داریم لذا از توان مردمی برای کمک به آنها استفاده میکنیم زیرا واحدهای خانگی فرآوری زرشک نفع و سود مردم را بیشتر کرده و زودتر ما را به نتیجه ساماندهی تولید و فرآوری میرساند یعنی از این طریق محصول را در زمان مورد نیاز تامین کنیم.
مسوول قرارگاه پیشرفت و آبادانی بنیاد علوی در شهرستان درمیان تاکید کرد: از هر طرح فناورانه و برنامه کارشناسی که بهنفع مردم و در حوزه محصول زرشک خراسان جنوبی باشد حمایت میکنیم.
وی با بیان اینکه معیشت حدود یک چهارم جمعیت استان به محصول استراتژیک زرشک گره خورده است، افزود: به فرموده مقام معظم رهبری، برای رسیدن به یک هدف در جامعه اسلامی نیاز به حلقههای میانی بین حاکمیت، دستگاههای متولی و مردم داریم تا بتواند منجر به پیشرفت شود در غیر اینصورت شاهد پیشرفت نخواهیم بود.
حجتالاسلام پورمهدوی ادامه داد: نگاه ما بر این است همه فعالان شرکتهای دانش بنیان که در حوزه محصول استراتژیک زرشک ورود کردهاند با کشاورز و تولیدکننده، ظرفیتهای خانگی و صنعتی و از طرفی امکانهایی که دولت در حمایت از این افراد یا شرکتها دارد به میدان آمده تا شاهد افزایش ارزش افزوده و پیشرفت در این زمینه باشیم.
وی با بیان اینکه اکنون تولید زرشک برای کشاورز ضرر دهنده شده و پاسخگوی هزینهها نیست، تصریح کرد: ظرفیتهای زیادی توسط شرکتهای دانشبنیان در استان فراهم شده که تلاش داریم تسهیلگری کرده و به عنوان حلقه میانی فعالیت داشته باشیم.
مسوول قرارگاه پیشرفت و آبادانی بنیاد علوی در شهرستان درمیان عنوان کرد: هدف ما شبکهسازی در حوزه تولیدکنندگان و سایر است و زمانی یک واحد فناوری پایدار خواهد بود که از شبکه تولید برخوردار باشد، همچنین از ظرفیتهای بنیاد علوی برای رشد و توسعه این محصول استراتژیک استان استفاده خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: از امروز قرار است حلقه میانی بین دولت و شرکتهای دانش بنیان فعال در عرصه زرشک در استان باشیم که ۱۰۰ عنوان فعالیت در باب زرشک پیشبینی شده است.
حجتالاسلام پورمهدوی با بیان اینکه اولین گام برای ورود به مباحث تولید و فراوری محصولات، تحقیقات است، تصریح کرد: مجموعهای با همکاری شرکتهای دانش بنیان راهاندازی میشود که از تحقیقات این مجموعه برای ارزشافزایی این محصول استفاده و واحدهای فراوری ساماندهی خواهد شد.
وی یادآور شد: در قالب این طرح جامع جلسات تخصصی با فعالان شرکتهای دانشبنیان در حوزه محصول زرشک استان برگزار و موضوع به صورت تخصصی دنبال میشود.
وی گفت: در زمینههایی از جمله فرمولاسیون سس، رب، پودر، زرشک پرورده، اسانس، عصارهگیری، شیوه استخراج ماده موثر زرشک، ترشی، استفاده از پودر چوب زرشک، روشیابی خشککردن صنعتی زرشک، تحقیق و شناسایی آفات، روشهای انجماد سریع زرشک، داروسازی و روشیابی اصلاح ژن نهال زرشک ورود خواهیم کرد.
مسوول قرارگاه پیشرفت و آبادانی بنیاد علوی در شهرستان درمیان بیان کرد: نیاز داریم به صورت همزمان تمام کمکهای دولت را تجمیع کرده و بر محصول زرشک متمرکز شویم، اگر در این اقدام حمایت استانداری، شرکتهای دانش بنیان و دستگاههای متولی با هم باشد به راه حلهای جدید خواهیم رسید چون در این زمینه با اراده قوی ورود کردهایم.