تهران - ایرنا - عضو کمیسیون نظارت شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تغییر اموال عمومی به خصوصی در شهرداری تهران باید رای شورا را داشته باشد، گفت: شهرداری چه سازوکاری برای نگهداشت اموال دارد؟

به گزارش ایرنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز سه شنبه در جریان یکصد و دوازدهمین جلسه شورا تذکراتی را ارایه کرده و مهدی اقراریان با بیان این که چهلمین تذکر خود به شهردار تهران را ارایه می کند، گفت: در فصل ۷ آئین نامه مالی شهرداری تهران اموال شهرداری به اموال عمومی و اختصاصی تقسیم می‌شود.

وی با بیان اینکه اموال خصوصی متعلق به خودش است اما اموال عمومی مانند اشجار، انهار، معابر متعلق به شهر است، گفت: باید مشخص شود چه مکانیزمی برای نگهداری اموال اختصاصی و عمومی در نظر گرفته شده است.

عضو کمیسیون نظارت شورای اسلامی شهر تهران گفت: نگهداری و جلوگیری از تعرض به اموال بر عهده شهرداری است.

وی با بیان این که شهردار تهران باید اعلام کند چه تعداد از اموال شهرداری تهران از عمومی به اختصاصی تغییر کرده، تاکید کرد که آیا برای تغییر اموال خصوصی به عمومی اجازه شورای شهر تهران اخذ شده است یا خیر.

اختصاص ۲۰ ون برای معلولان

زهرا شمس احسان عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در زمان تذکر خود از اضافه شدن ۲۰ دستگاه ون برای معلولان تشکر و بر لزوم کاهش زمان انتظار برای سامانه حمل و نقل افراد دارای معلولیت و ضرورت هوشمندسازی این بخش برای معلولان تأکید کرد .


رئیس کمیته ورزش شورا با بیان اینکه مسابقات ورزشی بین المللی ناشنوایان با حضور ۸۰ کشور جهان در تهران در سال ۲۰۲۴ برگزار می شود،گفت: به این منظور آمادگی در پایتخت برای برگزاری این مسابقات ضروری است .

 تکالیف مدیریت شهری در موضوع مشارکت با داوطلبان به سرانجام نرسیده است

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه با اشاره به ۱۴ آذر ماه و روز جهانی داوطلب اظهار داشت: در جهان امروز با توجه به افزایش هزینه‌ها و توسعه مشکلات شهری نیاز به برخورداری از همکاری‌های داوطلبان افراد و موسسات به شدت احساس می‌شود.

وی افزود: سازمان های دولتی و خصوصی به شدت تمایل به برخورداری از همکاری های داوطلبانه فردی و گروهی دارند و مشارکت نیروهای داوطلب یکی از مهم‌ترین شاخص‌های فعالیت کشور تبدیل شده است.

پیرهادی اظهار داشت: مدیریت شهری در کلانشهر تهران نیز به شدت نیازمند همکاری جدی و تشکل های مردمی و داوطلبانه می باشد.

رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: تنها در طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران مصوب شورای اسلامی شهر تهران علاوه بر تعیین نقش تعیین شده سازمان های مردم نهاد و تشکل های داوطلب به ویژه بر تقویت جایگاه نظارتی آنها در ساختار و روابط سازمانی و برون سازمانی مدیریت پسماند تاکید شده است.

پیرهادی ادامه داد: در برنامه عملیاتی آموزشی اطلاع رسانی و جلب مشارکت عمومی در پیوست ۱۶ این سند لازم اجراست و نقش سازمان های مردم نهاد و تشکل های داوطلب مشخص شده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: همچنین بر اساس مصوبه حمایت از کار داوطلبانه و جهادی شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری تهران موفق شدند با تشکیل ستاد سیاست‌گذاری، راهبردی، برنامه‌ریزی و نظارت زمینه‌های کار داوطلبانه، همکاری و هدایت اجرای برنامه های ترویجی کار داوطلبانه و جهادی، بازنمایی آثار کار داوطلبانه و راه اندازی سامانه کارآفرینان و جهادی را به طور مستقیم پیگیری کنند.

پیرهادی با بیان اینکه تاکنون هیچ یک از این موارد و تکالیف دیگر مدیریت شهری در موضوع مشارکت با داوطلبان شهر به درستی سرانجام نرسیده است، گفت: امید است مدیران شهری تمام اهتمام خود در راستای حضور داوطلبانه شهرداری افزایش سرمایه و اعتماد اجتماعی کاهش هزینه زندگی شهری و افزایش بهره وری و کارآمدی نظام مدیریت شهری را به کار ببندند.

ضرورت ارایه گزارشی از اشتغال معلولان

نرجس سلیمانی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهارداشت: زمینه کارآفرینی و اشتغال ۳۰ درصد از پست های سازمانی تلفن چی و دفتری به افراد نابینا و کم بینا اختصاص دارد.

وی از شهرداری تهران خواست  گزارش به کارگیری این افراد را در شهرداری را ارایه کند.

وضعیت مناسب سازی ساختمان ها ارزیابی شود

مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه گفت: وضعیت ساختمان های ساخته شده و مناسب سازی برای معلولان باید ارزیابی شود.

وی، مناسب سازی معابر، اصلاح فرهنگ ترافیک و توجه به ایمنی برای پیشگیری از معلولیت در شهر را ضروری عنوان کرد و خواستار ارایه گزارشی  از میزان دسترس پذیری معلولان، کودکان و سالمندان به تأسیسات شهری شد.