به گزارش ایرنا رضا نصیری روز سه شنبه در نشست بررسی مسایل و مشکلات بخش کاخک از توابع شهرستان گناباد افزود: به دنبال پیگیریهای مسوولان ذیربط و نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی و بر اساس مذاکرات و تفاهمنامه با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) کار اکتشاف مس در این منطقه در عمق ۱۰۰ تا هزار متری با صرف ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار انجام می شود.
وی ادامه داد: اکتشاف مس موجب اشتغال حدود ۵۰۰ نفر در این شهرستان می شود و در عمق یک هزار متری احتمال استخراج طلا نیز در این منطقه وجود دارد.
فرماندار گناباد با اشاره به وجود ۱۳ نقطه امید بخش معدنی در گناباد گفت: بعد از اکتشاف مس، بهره برداری از معدن در این منطقه آغاز می شود و این مساله موجب تحول اقتصادی اساسی در منطقه خواهد شد و علاوه بر مسایل بانکی و مالیاتی بخشی از سود فعالیتهای معدنی این بخش به این شهرستان اختصاص می یابد.
نصیری افزود:اعتبارات عمرانی این شهرستان در سال جاری با افزایش ۳۰ درصدی نسبت به سال گذشته به ۷۴۰ میلیارد ریال رسیده است که از این میزان ۸۰ میلیارد ریال به بخش کاخک تخصیص یافت.
وی اضافه کرد: هیچ مسوولی در گناباد حق بخشی نگری ندارد و باید با نگاه واحد و یکسان به همه مناطق به یک صورت توجه شود.
فرماندار گناباد گفت: برخی از دیدگاهها و رقابتهای ناسالم در برخی بخشها مانع توسعه و رونق اقتصادی و موجب فراری دادن سرمایه گذاران از شهرستان گناباد می شود و باید از این سری اقدامات پرهیز کرد.
مهدی رستمی پور مدیر امور برق گناباد هم گفت: بازسازی شبکه های برق ۳۸ روستای این شهرستان با صرف اعتبار ۸۰ میلیارد ریال در دست انجام است که از جمله آنها می توان به اصلاح شبکه های متوسط برق بخش کاخک و کلات و جاده کاخک به روستای فودنجان اشاره کرد.
حسین مرادی بخشدار کاخک گناباد هم از جمله طرحهای عمرانی در دست انجام در این بخش را اجرای طرحهای هادی و سنگ فرش در روستاهای مناطق روستایی نظیر حسن آباد، زیرجان، کبوترکوه، اجرای طرحهای آبخیزداری در روستاهای زیرجان، روجی و کلات و گاز رسانی به ۹ روستا ذکر کرد.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد و بخش کاخک در فاصله ۲۰ کیلومتری جنوب غربی مرکز این شهرستان واقع است.
خراسان رضوی از ذخایر مس مناسبی برخوردار است و عمده ذخایر مس استان که تاکنون شناسایی شده در محدوده شهرستانهای کاشمر و بردسکن قرار دارد.
معادن مس در این ۲ شهرستان بسیار قدیمی هستند و بیش از ۵۰ سال فعالیت داشتهاند و تاکنون نیز در کنار معادن مس در این ۲ شهرستان کارگاههای فرآوری اولیه برای خالص سازی سنگ مس ایجاد شده که از جمله آنها مجتمع مس تکنار است.
شهرستان بردسکن در جنوب غربی خراسان رضوی قطب تولید مس شرق کشور محسوب میشود و هماکنون هشت کارخانه و ۱۱ معدن در حوزه مس در بردسکن فعالند که فرآوری مس را انجام میدهند به طوری که بنا به اظهار نظر کارشناسان، ضخیمترین کمربند مس جهان در کاشمر، بردسکن و بجستان قرار گرفته و قرار است برای اشخاص معرفی شده از سوی شرکت ملی مس ایران به عنوان عامل اجرای عملیات اکتشاف در این پهنه معدنی، پروانه اکتشاف صادر شود.