سیدعرفان حاتمی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: با بهره برداری از این مرکز دیگر لزومی ندارد اهالی این شهرستان مرزی برای انجام غربالگری شنوایی سنجی نوزادان به مرکز استان خراسان شمالی مراجعه کنند.
وی افزود: این مرکز شنوایی سنجی در زمینه ارایه خدمات شنوایی سنجی به نوزادان تازه متولد شده فعالیت خواهد کرد.
حاتمی ادامه داد: تمامی نوزادان به هنگام تولد از نظر شنوایی در بیمارستان محل تولد خود سنجش می شوند اما این امکان برای نوزادان این شهرستان امکانپذیر نبود و گاهی اوقات انجام نمی شد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان راز وجرگلان با اشاره به لزوم انجام شنوایی سنجی نوزادان، گفت: تاخیر در تشخیص کم شنوایی، تاثیر غیر قابل برگشتی بر تحول زبانی و گفتاری خواهد داشت و والدین باید با مراجعه به موقع از ناشنوایی نوزادان خود جلوگیری کنند.
وی افزود: همچنین کم شنوایی تاثیر بسیار منفی بر رشد زبانی کودک دارد که با انجام به موقع غربالگری شنوایی از مشکلات و پیامدهای بعدی کودکان جلوگیری خواهد شد.
حاتمی با اشاره به ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در ۴۸ خانه بهداشت و درمان شهرستان، گفت: هم اینک ۱۴ پزشک با حضور در مراکز خدمات سلامت به مردم این شهرستان مرزی خدمات رسانی می کنند.
شهرستان راز و جرگلان با ۷۰ هزار نفر جمعیت از داشتن بیمارستان بیبهره است و مردم این منطقه ناگزیرند برای دریافت خدمات درمانی فاصله چند ۱۰ کیلومتری آن تا شهرستان مانه و سملقان و یا بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی را طی کنند.
این شهرستان که در شمالیترین نقطه استان قرار دارد، هم مرز با کشور ترکمنستان بوده و دارای ۳ بخش مرکزی، جرگلان و غلامان است.
استان یک میلیون نفری خراسان شمالی، ۹ مرکز درمانی با هزار و ۳۰۰ تخت بیمارستانی دارد.