به گزارش خبرنگار ایرنا صادقعلی مقدم روز سهشنبه در نشست صمیمی نمایندگان انجمنهای معلولین با مدیرکل دفتر استانداری، مدیرکل بهزیستی و نماینده شهردار گرگان اظهارداشت: ما به سبب مسوولیتی که در ادارات و سازمانهای خود برعهده گرفتیم، باید بدون هیچ چشمداشت و مِنَتی برای این جامعه هدف خدمات شایسته انجام دهیم.
وی بیان کرد: باید قبول کنیم که معلولین هم جزوی از جامعه ایران اسلامی هستند و معلولیتها، برای این افراد هیچ محدودیتی ایجاد نمیکند، بطوری که حتی برخی از معلولین توانمندیها و مسوولیتهایی دارند که شاید یک فرد سالم از عهده آن برنیاید.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش و فرهنگسازی نیز در جامعه در خصوص نحوه رفتار با معلولین باید کار بیشتری انجام شود تا به چشم ترحم به این قشر نگریسته نشود.
مدیرکل دفتر فنی استانداری گلستان گفت: مدیران باید با اعتقاد راسخ وظایفی که به دوشان است تا نتیجه مطلوب با جدیت به سرانجام برسانند و از اقدامات، گفتار و رفتاری که ناامیدی را به جامعه تزریق میکند، پرهیز کنند.
مقدم اضافه کرد: در کنار کمبودهایی که دیده میشود، باید اقامات و خدمات خوب به مردم گزارش شود تا این اقدامات در سایر مدیران و دستگاههای مربوطه، ایجاد انگیزه کند.
وی تاکید کرد: در جهت مسوولیتی که برعهده داریم، باید تلاش کنیم تا جامعه و مردم را به خود جذب کنیم، نه اینکه با کارهایی که انجام میدهیم، سبب دفع و ناامیدی مردم شویم.
وی تصریح کرد: یک سری از افراد و خیرین هستند که بدون از هرگونه جناحبندی و گروهبندی سیاسی اقدامات و کارهای خیرخواهانه در راستای خدمت به جامعه معلولین انجام میدهند و باید این گروه را مورد تشویق قرار دهیم تا دیگران نیز ترغیب شوند و خدمترسانی در جامعه به معلولین یک دغدغه همگانی شود.
مقدم افزود: نباید از یاد ببریم که هیچوقت در پایان کار نیستیم و کارها همیشه جاری و ساری است و از سوی دیگر باید نگاه را از یک شهرستان برداشته و به سمت ارائه خدمت به تمام شهرهای استان برویم.
رسانهها صدای معلولین در مسیر مطالبهگری باشند
مدیرکل بهزیستی گلستان هم گفت: به عنوان متولی حوزه معلولین، این جامعه هدف، دوست و انتظار دارند تا من نیز از مواضع آنان مشکلات و دغدغههایشان را بیان کنم.
عارف کیانی در این جلسه اظهارداشت: برای خدمترسانی به معلولین نیاز است تا رسانهها نیز در بحث فرهنگسازی این مسیر، به کمک بهزیستی بیایند و صدای معلولین در مسیر مطالبهگری باشند.
وی بیان کرد: البته انجام کارها و اقدامات برای معلولین، جزو کارها و وظیفهمندی مدیران به ویژه در بخش مناسبسازی معابر است و نباید به عنوان مطالبهگری بیان شود.
وی خاطرنشان کرد: مناسبسازی مبلمان شهری برای جامعه معلولین در این استان کمتر رعایت شده که این مورد باید بررسی و مشکلاتش برطرف شود که البته براساس اقدامات و پیگیریهای انجام شده در خصوص مناسبسازی خیابانها و اماکن مختلف شهری، این مناسبسازی در دولت سیزدهم بهتر و ایدهآلتر شده است.
شهرداران و سازمانهای نظام مهندسی ساختمان برای مناسبسازی محیط شهری برای معلولین توجه جدی داشته باشند
مدیرکل بهزیستی گلستان گفت: از شهرداران و سازمانهای نظام مهندسی ساختمان انتظار داریم که در همه شهرهای در صدور پروانههای ساختمانی بخش دولتی یا خصوصی به خصوص بانکها به مبحث مناسبسازی به ویژه برای معلولین توجه جدی داشته باشند.
کیانی تصریح کرد: اگر دستگاههای مربوطه به حوزه نظارت و ساخت و ساز ساختمانی، موارد مورد نظر را در مجوز دادن لحاظ کنند، مددجویان ما یک دسترسی ساده، آسانتر و سهلتر خواهند داشت.
در این جلسه تعدادی از نمایندگان انجمنهای معلولین گلستان در سخنانی کوتاه، استاندارد نبودن رمپهای ادارات، موسسات و بانکها، داشتن شیب زیاد رمپها، مِنت گذاشتن برخی از مدیران در هنگام ارائه خدمت به معلولین، نداشتن ضمانت اجرایی مصوبات ستادهای مناسبسازی شهرستانهای استان، اجرایی نشدن مصوبات شوراهای اسلامی شهرها برای خدمت به معلولین از سوی شهرداریها، نبودن مترجم برای معلولین زبانی (ناشنوایان) و مسائل دیگر را از مهمترین دغدغههای جامعه آماری خود بیان کردند.
۵۴ هزار و ۱۴۲ معلول با طبقهبندیهای گوناگون زیرپوشش خدمات اداره کل بهزیستی گلستان هستند و به تناوب از بستههای حمایتی این اداره کل استفاده میکنند.
از این تعداد ۹ هزار و ۳۰۰ نفر نابینا و کمبینا، بیش از ۳۱ هزار و ۴۸۲ نفر دارای معلولیت جسمی - حرکتی و افزون بر هشت هزار نفر ناشنوا و کمشنوا هستند.
همچنین ۱۱ هزار و ۴۱۰ معلول ذهنی، ۱۶۴ معلول صوت و گفتار و ۴ هزار و ۷۷۵ معلول اعصاب و روان از خدمات مستمر اداره کل بهزیستی گلستان بهرهمند هستند.
از کل معلولین استان تحت پوشش این اداره کل ۳۷ هزار و ۱۴۸ نفر از حمایت مستمری بهرهمند هستند و در مجموع سهم گلستان از میزان معلولیت به نسبت جمعیت حدود ۲.۷ درصد است که در حد نصاب میانگین کشوری قرار دارد.
۱۲ آذر ماه هر سال مصادف با سوم دسامبر روز جهانی افراد دارای معلولیت نامگذاری شده و در ایران با توجه به برنامههای مختلف، هفته افراد دارای معلولیت نامگذاری شده است.
۵۴ هزار معلول گلستانی زیرپوشش خدمات بهزیستی هستند
استاندار گلستان: مناسبسازی محیط، گشودن درهای جامعه روی معلولان است
به مناسبت هفته معلولین یک مرکز توانبخشی و درمانی شبانهروزی در گرگان افتتاح شد
درس استاندار گلستان به رییس یک بانک برای اثبات کمکاری خدمت به معلولان
مدیرکل بهزیستی گلستان: روند مناسبسازی شهری برای معلولین بهتر شده است