مجتبی محرابی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برداشت زعفران از اوایل آبان ماه سالجاری در یک هزار و ۶۷۰ هکتار زمینهای زیرکشت این محصول در بجستان آغاز شد که به طور متوسط ۲.۵ الی سه کیلوگرم محصول زعفران از هر هکتار در این شهرستان برداشت شده است.
وی ادامه داد: تغییرات اقلیمی و افزایش دمای هوا به خصوص در فصل تابستان طی سالهای گذشته موجب کاهش عملکرد تولید زعفران در بجستان شده بود، به طوریکه در سال قبل عملکرد برداشت در هر هکتار در این شهرستان به ۱.۵ کیلوگرم در هر هکتار کاهش یافت ولی امسال عملکرد در واحد سطح به ۲.۵ الی سه کیلوگرم در هر هکتار افزایش پیدا کرد.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت: امسال بجستان یکی از سه شهرستان استان خراسان رضوی در اجرای طرح مزارع آرمانی زعفران معرفی شده که اقدامات خوبی در زمینه افزایش سطح کیفی زعفران در آنها به صورت الگو اجرا شده است.
محرابی با اشاره به فرآوری بخشی از محصول تولیدی زعفران بجستان در سالجاری بیان کرد: این مساله نقش مهمی در افزایش کیفیت زعفران تولیدی در این شهرستان داشته است.
هشت هزار و ۵۰۰ بهره بردار بخش کشاورزی در گستره هشت هزار و ۸۵۹ هکتاری اراضی زراعی و باغی شهرستان بجستان فعالیت می کنند و با احتساب ۲۳۷ هزار و ۸۷۶ واحد دامی فعال در این گستره، سالانه به طور متوسط افزون بر ۳۹ هزار تن انواع محصولات زراعی،باغی، دامی و آبزیان در این شهرستان تولید می شود.
ارزش ناخالص اقتصادی تولیدات کشاورزی و دامپروری بجستان سالانه افزون بر هشت هزار و ۱۸۶ میلیارد ریال است که ۱.۸ درصد ارزش تولیدات استان خراسان رضوی را شامل می شود.
مهمترین محصولات کشاورزی و باغی شهرستان بجستان پسته، انار، زعفران،گیاهان دارویی چون نعناع و آنغوزه و نیز زیره،گندم و جو است.
مرکز شهرستان بجستان در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
این شهرستان مرکب از ۲ بخش مرکزی و یونسی دارای ۴۹ روستا است.