تهران- ایرنا- رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به مطالبات اساسی و جدی مردم توجه شود، تاکید کرد: رفتارهای امروز آمریکا علیه ملت ایران از جنس رفتارهای این کشور در دهه ۳۰ است که با روش‌ها، تکنولوژی و ابزارهای دهه سوم قرن ۲۱ اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، محمدباقر قالیباف روز سه‌شنبه در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس با یادآوری فلسفه نامگذاری ۱۶ آذر به نام روز دانشجو و شهادت سه دانشجوی دانشگاه تهران آن هم چند ماه پس از کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد، اظهار داشت: از اینکه انقلاب اسلامی این فرصت را به ما داده تا روز دانشجو را گرامی بداریم، باید درس بگیریم و از فلسفه و مناسبت این روز فاصله نگیریم.

وی ادامه داد: روز دانشجو نشان می دهد که ایران برای ما عزیز است و مفاهمی چون عزت، استقلال، هویت و سرزمین و خاک برای ما اهمیت دارد.

قالیباف با بیان اینکه ایران امروز در سایه انقلاب اسلامی کشوری قوی، مستقل و قدرتمند است،اظهار داشت: با وجود توطئه‌های مختلف داخلی و خارجی که با محوریت آمریکا و رژیم صهیونیستی و ایادی آنها برای براندازی و حتی تغییر رفتار نظام صورت می‌گیرد، ما در برابر فرهنگ غرب و استکبار ایستاده ایم.

رئیس مجلس حوادث اوایل دهه ۶۰ خورشیدی را برای دانشجویان یادآور شد و اظهار داشت: در آن زمان در کمتر از دو ماه رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس قوه قضائیه و نمایندگان مجلس و چند هزار نفر از مردم در کف خیابان‌ها ترور شدند و به شهادت رسیدند اما این کشور و مردم مقابل این توطئه ها ایستادگی کردند و عقب ننشستند.

قالیباف با بیان اینکه امروز در یک تحریم دائمی با تغییر شکل تحریم از ابتدای انقلاب تا امروز قرار داریم، افزود: امام خمینی (ره) فرمودند کسانی تا انتها پای انقلاب خواهند ماند که طعم فقر را چشیده باشند.

وی در ادامه پیشرفت‌های کشور در عرصه‌های علم و دانش و در حوزه‌های نانو، بایو، هوافضا، مهندسی را با وجود محدودیت ها و تحریم ها متذکر شد و اظهار داشت: امروز رفتارهای آمریکا از همان جنس دهه ۳۰ است که با روش‌ها، تکنولوژی و ابزارهای دهه سوم قرن ۲۱ اجرا می شود.

رئیس مجلس با یادآوری اینکه رفتارهای آمریکا در مواجهه با ملت ایران از یک مدیریت مکانیکی و دینامیکی به یک مدیریت سایبری تغییر پیدا کرده و علیه انقلاب اسلامی و ایران اقدام می کند، اظهار داشت: اینها هم با ایران، هم با اسلام و انقلاب اسلامی و همچنین با خوانش ما از اسلام و اندیشه ما از اسلام و اندیشه سیاسی امام و همچنین با ایران و ایرانی و این سرزمین و فرهنگ آن مخالف هستند.

وی این رفتار دشمنان را ناشی از اقدام شجاعانه و قدرتمندانه ملت ایران در مقابل توطئه ها دانست و افزود: این ملت در دوران دفاع مقدس مظلومانه جنگید و در اوج محرومیت با وجود مشکلات اقتصادی و محاصره‌های علمی را تحمل کرد.

قالیباف در ادامه به فضاسازی دشمنان علیه برنامه هسته ای ایران اشاره کرد و گفت: البته قدرت جمهوری اسلامی سبب شده که امروز از مسیر قانونی و از مسیر آژانس هسته‌ای با افتخار خودش را در باشگاه هسته‌ای دنیا قرار دهد.

دشمن از ضعف‌های کهنه مدیریتی استفاده می‌کند

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دشمن از زخم‌های کهنه ناشی از ضعف های مدیریتی و ندانم کاری های امثال بنده استفاده می کند، اظهار داشت:‌ باید با استفاده از جوانان با انگیزه خود را برای یک تحول و حل مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آماده کنیم.

قالیباف حوادث اخیر در کشور را یک جنگ شناختی دانست و با تاکید بر اینکه علت اصلی این نارضایتی ها به مسائل اقتصادی و ناکارآمدی باز می گردد، افزود: بعد از اتفاقی که برای خانم مهسا امینی رخ داد، مجلس به آن ورود کرد و گزارشی ارائه داد که در آن آمده است باید نسبت به گشت ارشاد تجدیدنظر شود.

باید به مطالبات اساسی مردم توجه شود

وی در ادامه با تأکید بر اینکه باید به مطالبات اساسی و جدی مردم توجه شود، عنوان کرد: باید تحول اساسی را دنبال و نوسازی حکمرانی را اجرا کنیم زیرا نیازمند حکمرانی مبتنی بر دو اصل خداباوری و مردم‌باوری و همچنین مبتنی بر مکتب امام (ره)، عدالت، معنویت و عقلانیت هستیم.

وی کارآمدی نظام حکمرانی را حق الناس دانست و هوشمندسازی، شفاف‌سازی، مردمی‌سازی و کارآمدسازی را لازمه کارآمدسازی حکمرانی نو برشمرد و اظهار داشت:‌ اگر حکمرانی در زمان و جغرافیای خود اتفاق نیفتد، فایده ندارد؛ زمانی که جوانی امید نداشته باشد، نتواند ازدواج کند و حتی نتواند آرزوی خرید مسکن و خرید خودرو داشته باشد، برآورده کردن این خواسته‌ها در ۴۰ سالگی نیز برای او ارزشی ندارد.

قالیباف با یادآوری اینکه در کنار اختلاف سلیقه‌ها حتما فصل مشترک و تفاهم هم وجود دارد، اظهار داشت: اگر تنها ۲۰ درصد تفاهم در زمینه‌ای وجود داشته باشد، همین میزان هم زمینه آغاز همکاری است تا بقیه اختلاف سلیقه‌ها نیز برطرف شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افراد نقطه نظرات مختلف در حوزه های سیاسی دارند، افزود:‌ برای مثال ممکن است روی میزان ورود شورای نگهبان به موضوع انتخابات اختلاف نظر داشته باشیم اما همگی اتفاق نظر داریم که باید همه گروه‌ها و همه سلیقه‌ها در انتخابات حاضر باشند.

وی در ادامه به اقدامات مجلس اشاره کرد و با بیان اینکه در مجلس هوشمندسازی دنبال می شود، عنوان کرد: نرم‌افزاری برای قانونگذاری و نظارت در مجلس راه اندازی شده است تا فرایند تدوین بودجه دقیق و هوشمند شود.

قالیباف اصلاح آیین نامه مجلس برای بررسی بودجه سالانه کل کشور، راه اندازی پارلمان مجازی برای آگاهی مردم از طرح ها و لوایح را از دیگر اقدامات قوه مقننه برشمرد و گفت:‌در مرکز پژوهش های مجلس برنامه هفتم توسعه با تاکید بر مسئله محوری و شناخت محیط داخلی و خارجی، استخراج فرصت ها و پیشران ها با ۵۶ ماده تدوین شده است، در همین راستا نیز از ۵۳۰ دانشجو در سراسر کشور دعوت کردیم تا این برنامه را مورد بررسی قرار دهند. این دانشجویان همانند مجلس، کمیسیون تخصصی، فراکسیون و هیات رئیسه تشکیل دادند و پس از بررسی رأی گیری کرده و برنامه تدوین شده مرکز پژوهش ها را اصلاح کردند.

وی یکی از ضعف های امروز کشور را عدم بهره مندی از مردم در مسائل کشور دانست و افزود: هر کاری را که در کشور با حضور مردم انجام دادیم، در آن موفق بودیم و هر کجا مردم را حذف کردیم، ناموفق بودیم، لذا در تمامی موفقیت های جمهوری اسلامی ایران مردم حاضر بودند و از طرفی به سنت های الهی نیز باور داشتیم.

قالیباف با اشاره به انتقاد یکی از دانشجویان درخصوص اولویت دهی مجلس به طرح ها به جای لوایح افزود: این موضوع یکی از ضعف های مجلس است و همواره اعلام کردیم که باید در مجلس لایحه محور باشیم، اما به دلیل فعال بودن نمایندگان مجلس یازدهم طرح های بیشتری ارائه می شود که البته این اشکال وارد بوده و باید اصلاح شود.

رئیس قوه مقننه کشورمان اضافه کرد: موضع مجلس در بحث اصلاح یارانه ها و تک نرخی کردن ارز کاملا روشن است اما به درستی اجرا نشده است. از طرفی طبق قانون مجلس باید ۷ قلم کالای اساسی با قیمت شهریور ۱۴۰۰ به مردم ارائه می شد که این موضوع نیز به دلایلی اجرا نشد.

وی اولویت مجلس یازدهم را مباحث اقتصادی دانست و گفت: قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان، طرح شفاف سازی، موضوع پنجره واحد و برقراری عدالت در پرداخت مالیات و تبدیل سیستم های دستی به سامانه محوری از جمله اقداماتی است که با جدیت در مجلس دنبال شده است.