تهران- ایرنا - «لاهور» در صدر آلوده ترین شهرهای جهان قرار دارد و به دلیل تشدید این وضعیت و نگرانی مقامات ایالتی پاکستان نسبت به عواض سلامتی، مدارس این شهر و تمامی مناطق ایالت پنجاب ۳ روز در هفته تعطیل شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رسانه‌های پاکستانی، هوای لاهور مرکز ایالت پنجاب به عنوان بزرگترین استان در شرق این کشور طی سال‌های اخیر در شرایط بسیار ناسالم قرار داشته و این وضعیت در هفته‌های اخیر همزمان با آغاز فصل سرما شدیدتر شده است.

مقامات دولت ایالت پنجاب شدت آلودگی در لاهور و سایر مناطق این استان را "فاجعه‌بار" توصیف کرده و پس از ورود دادگاه عالی به این موضوع تعطیلی مدارس در استان پنجاب از جمله لاهور ۳ روز در هفته در دستور کار قرار گرفت.

قضات دادگاه ایالتی در لاهور پاکستان تاکید داشتند که دولت در کنترل عوامل آلاینده و جلوگیری از حمل و نقل دودزا کوتاهی کرده است به همین دلیل سازمان حفاظت محیط زیست دستور گرفته تا قوانینی را برای تشدید مجازات کوره‌های آجرپزی و صنایع برای نقض قوانین و سیاست‌های آب و هوا وضع کند.

منابع خبری گزارش دادند: مه در فصل سرما در کنار دود باعث ایجاد عوارض سلامتی خطرناک در بین شهروندان به ویژه کودکان و سالمندان در لاهور و سایر مناطق ایالت پنجاب شده است.

کیفیت هوای پایتخت ایالت پنجاب و سایر شهرهای نزدیک آن طی روزهای با قرار گرفتن بر روی شاخص ۴۵۴ در شرایط ناسالم برای گروه های حساس (بیماران قلبی، سالمندان، کودکان و زنان باردار) بود.

شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.

دولت ایالتی پاکستان برای کاهش آلاینده‌ها درصدد تشدید برخورد با اقدام به آتش کشیدن مزارع، شناسایی خودروهای فرسوده و جلوگیری از عوامل آلاینده‌ها مانند آجرپزی است.

براساس این گزارش، تعطیلی مدارس لاهور و تمامی ایالت پنجاب ۳ روز در هفته خواهد بود و این روند تا پایدار شرایط هوا ادامه دارد.

طی سال‌های اخیر آلودگی شدید در لاهور صدای عفو بین الملل راهم درآورد و این نهاد جهانی طی نامه ای به وزیر تغییرات اقلیمی دولت پاکستان خواسته تا وضعیت فوق العاده در شهرهای مذکور اعلام کند زیرا افزایش میزان هوای ناسالم جان شهروندان را در خطر قرار داده است.