به گزارش ایرنا، «نیک گیب» معاون وزیر آموزش انگلیس در گفتوگو با شبکه تلویزیونی اسکای ضمن اعلام این خبر افزود که آژانس امنیت بهداشت وضعیت مدارس را زیر نظر دارد و در حال بررسی تجویز گسترده آنتیبیوتیک به کودکان است.
هم زمان نشریه «آی» در گزارشی تصمیم دولت برای تجویز آنتیبیوتیک را اقدامی «بشدت غیرمعمول» توصیف کرد و نوشت که قرار است به کودکان داروی پنیسیلین تزریق شود، حتی اگر دارای هیچ علائمی نباشند. این درحالیست که پزشکان انگلیسی معمولا از تجویز آنتیبیوتیک اجتناب میکنند.
برخی کارشناسان معتقدند که محدودیتهای کرونایی و کاهش تعاملات اجتماعی، ایمنی بدن کودکان را طی دو سال گذشته کم کرده است.
تاکنون ۸ کودک زیر ۱۰ سال بر اثر ابتلا به باکتری مهلک استرپتوکوک، در عرض دو هفته اخیر جان باختهاند. «کالین براون» معاون مدیر آژانس امنیت بهداشت انگلیس با صدور بیانیهای افزود: امسال شاهد تعداد بیشتری از موارد استرپتوکوکی گروه A نسبت به همیشه هستیم. این باکتری معمولاً موجب ایجاد عفونت خفیف و منجر به گلودرد یا مخملک میشود که به راحتی با آنتی بیوتیک قابل درمان است. در شرایط بسیار نادر، این باکتری میتواند وارد جریان خون و باعث بیماری جدی شود که به آن استرپتوکوک مهاجم گروه A می گویند.
وی با بیان این ادعا که موارد ابتلا در انگلیس همچنان نادر است افزود: با این حال مهم است که والدین مراقب علائم باشند و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند تا فرزندشان درمان و از جدی شدن عفونت جلوگیری شود.
طبق آمارهای منتشر شده ۸۵۱ مورد ابتلا به عفونتهای استرپتوکوکی، طی یک هفته گذشته ثبت شده است. این میزان در قیاس با مدت مشابه سالهای پیش ۶۶۵ مورد افزایش نشان میدهد.
آخرین کودکی که بر اثر ابتلا به عفونتهای استرپتوکوکی در انگلیس جان باخت محصل مدرسه ابتدایی مورلندز در منطقه همپشایر بوده است. به فاصله کمی قبل، یک کودک کلاس هشتم در مدرسهای واقع در جنوب شرق لندن جان باخت.
خبر تجویز گسترده آنتیبیوتیک به کودکان در حالی منتشر میشود که دیروز رسانههای انگلیسی از کمبود این دارو در داروخانهها خبر دادند. لیلا هانبک، رئیس انجمن داروخانه های مستقل دیروز در توییتی نوشت که مایع آموکسی سیلین برای کودکان درشرایطی که موارد ابتلا به عفونتهای استرپتوکوکی رو به افزایش است کم شده است.
در همین حال «آدام فین» استاد اطفال در دانشگاه بریستول، به شبکه رادیویی تایمز گفت که مردم حق دارند نگران باشند و این یک فاجعه برزگ برای خانوادههایی است که فرزندان خود را از دست دادهاند. «ما در جامعه خود به از دست دادن زندگی کودکانی که قبلاً سالم بودند عادت نداریم و این چیزی است که بسیار تکان دهنده و نگران کننده است.»
مدیران مدارس ابتدایی با ارسال نامههایی از والدین خواستهاند که مراقب علائم عفونت استرپتوکوک در فرزندان خود باشند و در صورت مشاهده نشانهها بلافاصله به بیمارستان مراجعه کنند.
مقامات بهداشتی انگلیس هم میگویند که ابتلا به این باکتری در بیشتر موارد با مصرف دارو قابل درمان است اما در برخی موارد که بیمار دچار تب شدید، درد عضلانی، حالت تهوع و تغییر مزاج شده است میتواند منجر به تلفات شود.
آنها معتقدند که در حال حاضر هیچ مدرکی دال بر شیوع سویه جدید وجود ندارد و افزایش موارد مرگ و میر به احتمال زیاد مربوط به مقادیر بالای باکتریهای در گردش و افزایش تعاملات اجتماعی پس از پایان محدودیتهای کرونایی است. مقامات بهداشتی با این حال اصرار دارند که والدین منتظر علائم قطعی عفونت نباشند و در صورت بروز نشانههای اولیه به مراکز درمانی مراجعه کنند.