به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از روابط عمومی استانداری مازندران، حسن خیریانپور افزود: طبق رایزنی های انجام شده موانع صادرات کیوی به کشور هندوستان در حال مرتفع شدن هست و مقدمات صادرات مرکبات مازندران به کشور چین نیز مهیا شد.
وی ادامه داد: طبق هماهنگی های انجام شده و با پیگیری های استاندار در راستای فعال سازی دیپلماسی اقتصادی در روزهای آتی، صادرات مرکبات و کیوی مازندران شدت بیشتری به خود خواهد گرفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران با بیان این که نمادسازی کالاهای تولیدی استان با جدیت در دستور کار است، گفت: دولت سیزدهم برای نوسازی و استانداردسازی کالای تولیدی و توجه به کیفیت محصولات باهدف رونق صادرات اهتمام ویژه ای دارد.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
برداشت مرکبات مازندران با ارقام زودرس نارنگی از اول مهر آغاز شد و اکنون باغداران در حال آماده شدن برداشت پرتقال هستند.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تا ۴۰ تن محصول برداشت می شود.
به گزارش ایرنا از دفتر معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران، صادرات کالاهای غیرنفتی استان در چهار ماهه امسال با ۳۴ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳۰۰ میلیون دلار رسید.
مرکبات مازندران پس از برنج دومین محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان است؛ محصولی که تولید مازاد بر مصرف داخلی با نگاه اقتصادی دولت سیزدهم و با تعیین استانداردهای صادراتی از سوی طرف مقابل این روزها تاییدیه کشورهای اوراسیا و حتی چین را هم اخذ کرده و تولیدکنندگان و تجار مازندرانی برای تحقق این امر به صف شدند.