به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، بیستوسومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار با شعار پژوهش، فناوری، پیشران تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین از ۱۹ تا ۲۵ آذر در محل نمایشگاه بینالمللی برای ارائه دستاوردهای پژوهشی و فناورانه ۲۷ دانشگاه، ۳۴ پارک علم و فناوری، ۱۳ پژوهشگاه و پنج مرکز رشد طی سال گذشته برپا شده است.
همزمان با این نمایشگاه قرار است از ۳۰ فناوری منتخب رونمایی شود. همچنین بیست و هشتمین نشست مدیران ارتباط صنعت و جامعه و دانشگاهها با حضور وزیر علوم و معاونان و مدیران برخی دستگاههای اجرایی همزمان با این نمایشگاه برپا میشود. افزون بر این، برگزاری ۱۴ کارگاه آموزشی، حضور ۲۸ تشکل و انجمن علمی دانشجویی از برنامههای این دوره از نمایشگاه هفته پژوهش است.
برگزاری نمایشگاههای تستا و ایرانساخت همزمان با نمایشگاه دستاوردهای پژوهش
چهارمین دوره نمایشگاه تستا (نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی) نیز همزمان با هفته پژوهش امسال برپاست و برای اولین بار با حضور چهار کشور ونزوئلا، ارمنستان، ازبکستان، عراق و افغانستان به صورت بینالمللی برگزار میشود. نمایشگاه تستا از نوعی رویدادهای Reverse Pitch (رویداد کارآفرینی تقاصامحور) به شمار میآید و طی آن نهادها و سازمانهای مختلف میتوانند نیازهای فناورانه خود را ارائه دهند تا فناوران و مراکز تحقیقاتی به صورت حضوری از این نیازها مطلع شده و برای رفع آنها، طرحهای خود را مطرح کنند.
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت صنعت، معدن و تجارت، شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، شرکت مدیریت منابع آب ایران، شرکت ملی نفتکش ایران، شرکت صنایع شیر ایران، سامانههای نوآوری ارتباطات سینا، سازمان مدیریت صنعتی، شرکت دخانیات ایران، شرکت همراه اول و شرکت انتقال داده آرین از جمله نهادها و شرکتهایی هستند که در نمایشگاه تستا نیازهای فناورانه خود را پیشروی محققان قرار میدهند. این شرکتها نیازهای فناورانه خود را در حوزههای نفت و گاز، پتروشیمی، کشاورزی و مواد غذایی، لوازم خانگی، فولاد و معدن، شیمی و پلیمر، بهداشت و سلامت ارائه دادهاند.
دهمین دوره نمایشگاه ایرانساخت نیز که از سال ۱۳۹۲ به همت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار شده است نیز امسال همزمان با هفته پژوهش و با هدف همافزایی میان وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با حضور ۳۳۸ شرکت دانشبنیان و ۲۷۲ شرکت فناور و عرضه بیش از ۹ هزار و ۶۱۹ تجهیزات از این شرکتها در نمایشگاه در حوزههای موضوعی نفت و گاز، برق، مکانیک، شیمی، مهندسی پزشکی، فیزیک پایه و غیره برپا خواهد بود.
به گزارش ایرنا، شورای فرهنگ عمومی کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران با هدف گسترش فرهنگ پژوهش در کشور ۲۵ آذر را روز ملی پژوهش نامگذاری کرد. وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز از سال ۱۳۷۹ (و با تغییرات در این وزراتخانه از وزارت فرهنگ و آموزش عالی) چهارمین هفته آذر ماه را به نام هفته پژوهش نام گذاشت و پس از آن از سال ۱۳۸۴ این نام به هفته پژوهش و فناوری تغییر نام یافت.
برنامههای هفته پژوهش به تدریج گستردهتر شد و برگزاری هفته پژوهش در سطح استانی همراه با نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار از دستاوردهای فناورانه پژوهشگران ایرانی، همچنین برگزاری آن در سطح ملی، افزوده شدن نمایشگاه تستا (تقاضای ساخت و تولید ایرانی) توسط شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برگزاری این هفته و همزمانی نمایشگاه ایرانساخت با آن، تقدیر از مقالات و پژوهشگران نمونه، تجلیل از طرحهای برتر و انتشار کارنامه پژوهشی موسسات همچنین همکاری همه دستگاهها غیر از مجموعه دانشگاهها و پژوهشگاههای وابسته به وزرات علوم و دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری این هفته باعث شده تا چهارمین هفته آذر به هفتهای پرتلاش برای دانشمندان و فناوران ایرانی تبدیل شود.
هفته پژوهش و فناوری ۱۴۰۱مانند گذشته ابتدا در سطح استانی و بعد ملی برگزار میشود؛ هفته استانی پژوهش و فناوری از ۱۲ تا ۱۷ آذر و هفته ملی از ۱۹ تا ۲۵ آذر برپا خواهد بود. اسامی روزهای هفته پژوهش؛ شامل شنبه ۹ا آذر؛ جهاد تبیین و دستاوردهای علمی و فناوری،۲۰ آذر؛ مدرسه و آیندهسازان خلاق، ۲۱ آذر؛ علوم انسانی و علوم پایه - ارکان اقتصاد دانشبنیان، ۲۲ آذر؛ دانشگاه، مبدا تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، ۲۳ آذر؛ پژوهش و فناوری، بنیان مرجعیت و دیپلماسی علمی، ۲۴ آذر؛ دانشمندان و سرآمدان علم؛ پیشران پژوهش و فناوری است.
همزمان با این هفته شاهد برگزاری بیستوسومین نمایشگاه پژوهش، فناوری و فنبازار، دهمین دوره نمایشگاه ایرانساخت و چهارمین دوره نمایشگاه تستا در محل دائم نمایشگاه بینالمللی از ۱۹ تا ۲۵ آذر خواهیم بود.