آیت الله شیخ جواد مجتهد شبستری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ضمن تسلیت سالروز رحلت دخت نبی مکرم اسلام (ص) افزود: منش حضرت فاطمه (س) در همسرداری، تربیت فرزند و ارتباط با اعضای خانواده توام با صداقت و راستی بود.
وی اظهار کرد: این بانوی بزرگوار به عنوان یک همسر در خانه حضرت علی (ع) تا زمان شهادت که طولانی هم نبود با صداقت رفتار کرد چنانکه امیرالمومنین (ع) موقع شهادت او فرمود من هرگز از شما دروغ نشیندم.
این الله مجتهد شبستری ادامه داد: حضرت فاطمه (س) هیچوقت خواسته خود را به حضرت علی (ع) تحمیل نکرد تا مبادا نتواند آن را تامین کند و این امر نشانه صداقت و مراعات حال همسر است و همین رفتار، باید الگویی برای دختران و زنان جامعه اسلامی باشد.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: وقتی میبینیم چه صداقت، صفا و صمیمیتی بر خانواده بانوی بزرگ دوعالم حاکم بود بی شک سیره و منش او میتواند الگویی مناسب برای خانوادهها باشد.
وی یادآور شد: یکی از عواملی که باعث شده امروزه بعضی خانوادهها دوام نیاورده و استحکام لازم را نداشته باشند سرد بودن محیط خانه و نبود صفا، صمیمت و عدم صداقت است.
آیت الله شبستری تاکید کرد: اگر ازدواج ها به طلاق منجر میشود این امر نشانگر نفوذ فرهنگ غرب و نبود صداقت بین زن و مرد و فرزندان و به عبارتی نداشتن ارتباط صادقانه بین آنهاست بطوریکه زن و مرد هم برای خانواده وقت نمیگذارند و این رفتار سوغات تمدن غرب است.
وی یادآور شد: امروز جامعه ما به این سمت حرکت کرده و این خطری است که بنیان خانواده را تهدید میکند بر همین اساس الگو قرار دادن سیره و منش حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) استحکام بنیان خانوادهها را موجب میشود.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: حضرت فاطمه (س) در تمامی عرصه هایی که حضور داشتند توانستند وظیفه خود را بطور کامل انجام دهند او اسوهایی بود برای زنان، همسری با صداقت و مادری شایسته برای فرزندان چنانکه در عرصه تربیت فرزندان، او در مقام مادری ستارگان درخشانی چون امام حسن (ع)، امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) را تربیت کرد که هر کدامشان اسوه و الگویی برای جهانیان شدند.
وی افزود: حضرت فاطمه (س) در خانه داری با وجود دختر پیامبر (ص) بودن، خود نان تهیه میکرد و چادری وصله دار بر سرداشت، نه تنها در خانه داری صادقانه تلاش میکرد علاوه بر این با پای پیاده به زیارت شهدای احد و عمویش حمزه میرفت، در زمان جنگ برای سربازان غذا درست کرده و لباس پیامبر و حضرت علی (ع) را میشست.
آیت الله شبستری اظهار کرد: حضرت فاطمه (س) آن زمان که میدید اسلام در خطر است به پا میخاست در خانه مهاجربن و انصار را میزد و حادثه بزرگ غدیر را یادآوری میکردند.
وی گفت: پس از رحلت پیامبر (ص) یک جهاد مستمری را آغاز کرده و در طول ۷۵ یا ۹۵ روزی پس از رحلت پیامبر حیات عزاداری میکرد ولی فقط این عزاداریها جنبه عاطفی نداشت بلکه جنبه سیاسی داشت و میخواست تا مردم را متوجه سازد اسلام از مسیر خودش منحرف شده است.
وی یادآور شد: حضرت زهرا (س) بعد از پیامبر دست به روشنگری و جهاد زد و یا به تعبیر رهبری به جهاد تبیین دست زد، چهره به چهره با مردم صحبت کرد و حقایق را برای آنها بازگو کرد او در صحنه اجتماع با کمال حیا و عفت خطبه ایراد میکرد.
آیت الله شبستری تاکید کرد: زن مسوول در عین اینکه در سنگر خانه سنگربانی میکند در جاییکه لازم باشد هم با عفت و وقار حاضر میشود.
به گزارش ایرنا، ایام فاطمیه به دو تاریخ مختلف شهادت حضرت فاطمه (س) اشاره دارد که فاصله بین ۱۳ جمادی الاول تا سه جمادی الثانی گفته میشود.
دهه اول ایام فاطمیه امسال از ۱۴ آذر شروع و در ۲۴ آذر به پایان میرسد.