به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از پایگاه خبری کیودو نیوز، ژنرال دیوید برگر فرمانده بخش دریایی آمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا اقدام ژاپن برای توسعه ظرفیت های حمله ای که تاکنون برپایه قانون اساسی پرهیز از جنگ از آنها چشم پوشی کرده است، زبان مردم ژاپن شد و ادعا کرد که بیشتر مردم ژاپن موافق تقویت قوای دفاعی کشورشان در برابر چین هستند.
وی در ادامه سخنانش با خبرنگاران در واشنگتن افزود : « با توجه به موضوع اضطراری تایوان و مشکلات بالقوه ای که ژاپن ممکن است با آن مواجه شود هر اندازه در دفاع قوی تر شود، در عملیات بازدارنده بهتر عمل خواهد کرد.»
تایوان از سوی چین بخشی از خاک این کشور شناخته می شود که در صورت لزوم برای یکپارچی و تمامیت ارضی چین حاضر است به زور متوسل شود. شرایط اضطراری برای ژاپن مربوط به نگرانی خاصی است که با جزیره هایی در مجاورت تایوان از جمله سنکاکوس و گروهی از جزایر دریای چین شرق که تحت کنترل ژاپن هستند ولی همزمان چین ادعای مالکیت آنها را دارد.
از سوی دیگر ند پرایس سخنگوی دولت آمریکا در کنفرانس خبری گفت آمریکا قطعا از برنامه ۵ ساله که دولت ژاپن از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ اخیرا اعلام کرده و به ارزش ۴۳ تریلیون ین معادل ۳۱۴ میلیارد دلار هزینه دفاعی در بودجه کشور تخصیص داده است پشتیبانی می کند.
وی با اشاره به اینکه هیچ متحدی از ژاپن و کره جنوبی در منطقه هند-اقیانوسیه مهم تر نیست افزود هماهنگی و گام های دفاعی و بازدارندگی متحدان کلیدی برای رویارویی با کره شمالی است که همچنان به مذاکره و خلع سلاح هسته ای تن نمی دهد.
ژاپن همواره بودجه سالانه دفاعی خود را نزدیک به یک درصد از تولید ناخالص داخلی نگه می دارد. برپایه این داده ها هزینه های مالی سال ۲۰۲۲ تا ماه مارس سال آینده میلادی حدود ۵.۴ تریلیون ین برآورد شده است. اما شرایط امنیتی سخت ژاپن را به سوی تقویت ظرفیت های نظامی و افزایش آن تا ۲ درصد تولید ناخالص داخلی کشورش، همتراز با بودجه اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) سوق می دهد.
به نظر می رسد قرار است ژاپن برای توسعه توانایی های حمله به هدف در خاک دشمن از پایگاه های موشکی استفاده کند که به قابلیت های ضدحمله معروف اند.