به گزارش ایرنا، 16 آذر زاد روز جنبش دانشجویی، بیداری، عدالت خواهی، ظلم ستیزی و نماد بصیرت و فداکاری دانشجویان و روز جلوهگری هویت جامعه دانشگاهی است؛ این روز یادآور ایستادگی دانشجویانی است که درسال ۱۳۳۲ قلبهایشان برای استقلال ایران تپید و در برابر دخالتها و توطئههای استکبار جهانی تا پای شهادت ایستادند.
۱۶ آذر به یاد و احترام سه دانشجوی مبارز و دادگری که در مقابل ذلت و فلاکت حکومت پهلوی در برابر انگلیس و آمریکا به همراه دیگر دانشجویان دست به اعتراض زدند و در راه عدالتطلبی جان خود را فدا کردند، روز دانشجو نام گرفتهاست.
این روز فرصتی برای یادآوری هویت تاریخی جنبش دانشجویی است که شهیدان احمد قندچی، آذر شریعت رضوی و مصطفی بزرگنیا در چنین روزی در سال ۱۳۳۲ با تفکر، گفتمان و منش شهادتطلبی، جو خفقان آن شبهای ظلمانی را شکستند و به جنبش دانشجویی هویت بخشیدند.
دانشجویان امروز نیز به عنوان قشری تاثیرگذار باید در امتداد آن حرکت دانشجویی در کنار علم و دانش به تحلیل وقایع مختلف روز بپردازند و در روشنگری و بصیرت افزایی نقش آفرینی کنند، این مهم انتظار جامعه از آنان است.
به همین منظور تریبون آزاد در دانشگاه آزاد دزفول و در فضایی آرام و بی حاشیه برگزار شد و به سوالات و مطالبات دانشجویان پاسخ داده شد.
یکی از دانشجویان در سوال خود پرسید: نخستین مشکل ما در ایران نوع نظام حاکمیت و نپذیرفتن مشکلات از طرف مسوولان است چرا همیشه برای مشکلات آمریکا را به وسط می آورید؟ مشکلات اقتصادی، تورم شدید و مخارج بالا دانشجویان و افراد متاهل و مجرد را ناامید کرده است چرا همیشه تجزیه را مطرح می کنید؟ بختیاری ها و عرب ها هیچ مشکلی با هم ندارند و میلی برای تجزیه ندارند.فردی که رییس جمهور می شود توسط شورای نگهبان تایید شده و ما در این خصوص اختیاری نداریم باید بین بد و بدتر انتخاب کنیم.این دانشجو پذیرش مشکلات توسط مسوولان را یکی از خواسته های مهم دانشجویان عنوان کرد که با تشویق دیگر دانشجویان همراه شد.
سیدعلی مرعشی استادیار دانشگاه چمران اهواز نیز در پاسخ به سوال این دانشجو گفت: اینکه ما توجه نکنیم که آمریکایی ها با ما دشمن هستند و این دشمنی ربطی به انقلاب اسلامی ندارد مانند این است که سرمان را توی برف بکنیم چرا که طی سالهای سال است حتی قبل از انقلاب هم با دشمنی آشکار آمریکا مواجه بودیم .
وی افزود: مصری ها سالهای گذشته با آمریکایی ها سازش کردند، کودتا کردند و الان با وجود اینکه حکومت کاملا آمریکایی شده فقر در این کشور بیداد می کند این آینده سازش با آمریکاست.
مرعشی با بیان اینکه کشورهای حوزه خلیج فارس صاحب منابع ارزشمندی مانند نفت و گاز هستند گفت: سندی در زمان نیکسون رییس جمهور وقت آمریکا با عنوان سند امنیت ملی آمریکا شماره ۲۰۰ تهیه شده که تمام مسوولان آمریکایی موظفند سیاست هایشان را با این سند تطبیق دهند.
این استادیار دانشگاه ادامه داد: طبق این سند، مهمترین چیزی که امنیت ملی آمریکا را تهدید می کند جمعیت کشورهای در حال توسعه و صاحب منابع است از این رو طبق این سند، دولت های این کشورها را به سمت فرزند کمتر، جنگ های داخلی، سقط جنین، عقیم سازی، همجنس گرایی ، و ایدز سوق می دهند؛ این طرح در آفریقا اجرا شد و تا سال ۷۳، ۸۰ میلیون کشته بر جا گذاشت.
وی با بیان اینکه لیبی نیز با اجرای این سند به یک مخروبه تبدیل شده گفت: همه کشورهای منطقه در این طرح هستند و استکبار قصد دارد آرام آرام به هدف خود که تشکیل جهان آمریکایی است برسد.
مرعشی تاکید کرد: هدف آمریکا از ابتدا تجزیه طلبی بود و این را به صراحت اعلام کرد؛ زمین خوردن اقتصاد اروپا نیز به منظور تشکیل جهان آمریکایی است، بدهی اقتصادی آمریکا در دنیا بیش از سرمایه اش است و تنها راهش این است که دنیا را سرکوب کند تا این بدهی را ندهد .
وی افزود: منادیان قلابی آزادی، دیکتاتوری می کنند و خود را پشت شعارهایشان مخفی می کنند.
یک دانشجوی ترم سه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد دزفول نیز با جمله " به نام خدای رنگین کمان" حرفهایش را آغاز کرد و گفت: سالهاست که شادی از جامعه بخت برگشته، رانت بازی و احتکار حاکم شده، همه مردم عادی زیرخط فقر هستند، سکه ۱۸ میلیون و دلار ۳۱ هزار تومان شده، اختلاس های میلیاردی روی می دهد و بورس و اقتصاد دستوری است. بیکاری جوانان و تورم سربه فلک کشیده، یک فرد باید تا۶۰ سالگی کار کند تا یک خانه کوچک بخرد در صورتی که یک فرد 2 هزار و ۵۰۰ واحد آپارتمانی در تهران دارد؛ ادعای ساخت موشک داریم ولی پرایدهای وطنی در تصادف ها کشته ها می دهند.با مافیای کنکور نیز فقط ۱.۵ درصد جمعیت میلیونی داوطلبان میتوانند به رویای پزشکی برسند.سرنوشت دانشجویان باشرف و نخبه شریف هم کتک و زندانی است، علی دایی و علی کریمی که سالها محبوب مردم بودند نیز وقتی حرف مردم را می زنند منافق می شوند.شما بگویید چطور اعتراضمان را بگوییم که اقدام علیه امنیت ملی محسوب نشود؟همه کشاورزان، معلمان، دانشجویان و دیگر اقشار همه مسالمت آمیز اعتراض کردند ولی با زندان از آنها استقبال شد، بعد از ۴۳ سال انقلاب ، یک کشاورز چطور باید حرفش را بزند ؟می گویند طبق قانون، راهپیمایی بدون حمل سلاح مانعی ندارد ولی دوستان ما را بدون اسلحه در محیط دانشگاهی به سمت خودروهای امنیتی هدایت می کنند.ما که برای زن، زندگی، آزادی و مرد، میهن، آبادی آمدهایم را منافق می خوانند امیدواریم نتیجه این تریبون آزاد زندانی شدن من و دوستانم نباشد.
مرعشی در پاسخ گفت: ما دینی نداریم که همجنس گرایی را قبول داشته باشد ؛شما اول حرف ها گفتید به نام خدای رنگین کمان که این شعار همجنس گرایان است.
این استادیار دانشگاه به دانشجویان گفت: شما تحت تاثیر رسانه قرار گرفتید، بلندگوی آنها شده اید ولی خودتان نمی دانید.( تشویق دانشجویان موافق موجب اعتراض مخالفان شد.)
وی ادامه داد: طبق قانون، اعتراض به شرطی که با حمل سلاح همراه نباشد و با مبانی اسلام منافات نداشته باشد مجاز است این در حالی است که در ماه های اخیر، حدود ۱۱۰ مامور در کشور کشته شده که این نشانه مسلح بودن معترضان است.
وی ادامه داد: معترضان در محیط های دانشجویی چند ماه در ناآرامی ها شعار " اسلام سرنگون است" سردادند در واقع برخی دانشجویان دچار تناقض هستند، یکی از نشانه های منافق حرفهای ضد و نقیض است.
مرعشی افزود: میتوان نسبت به مشکلات اعتراض کرد ولی بهانه کردن مشکلات برای تکه پاره کردن ایران به نفع آمریکا اوج بی شرفی است.
وی گفت: از ۴۳ سال گذشته، ۳۶ سال دولت دست اصلاح طلبان بوده و اولین اخلاس رسمی مربوط به کرباسچی که عضو یک حزب آمریکا گرا بود رقم خورد. بی عدالتی توسط حزب کارگزاران مطرح شد، ایدئولوژی آنها این بود که برای توسعه از عدالت بگذرند که منظورشان از توسعه پول جیبشان بود .
وی افزود: اکنون نیز یکی از انتقادات نسبت به دولت رییسی این است که چرا از نیروهای مشکل دار استفاده می کند.
وی ادامه داد: گرفتار یک دموکراسی کور هستیم که با بوق های تبلیغاتی رای های ما را طراحی می کنند تا به افرادی مانند روحانی رای دهیم .
این استادیار دانشگاه بیان کرد: گرانی دلار و تورم بالا با اغتشاش درست نمی شود ؛ قبل از شروع اغتشاشات دلار ۳۰ هزار تومان بود الان بعد از اغتشاشات به ۳۱ هزار تومان رسید، اقدامات دولت منجر به سیر نزولی دلار شده بود با اغتشاشات کنونی این سیر نزولی متوقف شده است.
دانشجوی دیگری پرسید: نیروی انتظامی یک مامور اجرایی است و طبق دستور بالادستی ها انجام وظیفه می کند، گشت ارشاد نیز همین وضعیت را دارد.در اعتراض به عملکرد پلیس و گشت ارشاد به جای اینکه انگشت هدف به سمت وزیر ارشاد و یا مسوولان بالادست برود که دستور می دهند چرا به سمت نیروها می رود؟
یک دانشجوی دختر نیز گفت: شما که از کیان (کودک کشته شده در ایذه )حرف زدید چرا از آرتین که در حادثه شاهچراغ که پدر، مادر و برادرش را از دست داد حرفی نمی زنید؟ اگر در مورد نیکا و مهسا می گویید چرا از آرمان علی وردی و همسر شهیدی که چادر از سرش کشیدند حرف نمی زنید البته راضی به کشتار در زاهدان و کردستان نیستیم ولی روی زمین دشمن بازی نمی کنیم.
مرعشی نیز ضمن تایید سخنان این دانشجو گفت: می گویند دید ما انسانیت است!آیا این دید انسانیت است که وقتی بر یک مخالف عقیده ات چیره شدی با لگد او را بزنی؟ما هم مشکلات زیادی داریم ولی اجازه نمی دهیم خشونت و سکس بر حکومت ما حاکم شود زیرا می خواهند مشکلات ما را هزار برابر کنند.
یک دانشجوی ترم آخر کاردانی آموزش ابتدایی که در بورس و فارکس فعال است نیز می گوید: بارها رهبر انقلاب جوانان را به رفتن به بازار بورس تشویق کرد اکنون که واردبازار بورس شدم دچار ضرر و زیان زیادی شدم، چه کسی جوابگوی این زیان من است؟ در کشوری زندگی می کنم که یک درصد جمعیت جهان و ۹ درصد منابع جهان را دارد ولی هیچ امیدی به آینده ندارم. طبق اصل ۲۷ قانون اساسی می توانیم اعتراض مسالمت آمیز کنیم ولی افرادی آن را به اغتشاش تبدیل می کنند.لباس شخصی ها در مکان های عمومی سنگ پرتاب می کنند، آتش می زنند و اغتشاش می کنند در حالی که خودشان نیروی انتظامی هستند.خط فقر ۱۸ میلیون تومان است در حالی که حقوق کارگر پنج میلیون و ۶۰۰ تومان است قیمت پراید ۲۰۰ میلیون و درصد تورم ۴۸ درصد است. با این همه دلیل می گویند چرا اعتراض می کنید؟ ما نسل فناشده ای هستیم که هم از دزد می ترسیم هم از پلیس، هم از خارج تحریم شدیم هم از داخل فیلتر؛ نسل ماندن سر بیراهی هستیم که فقط بدبختی های یکدیگر را لایک می کنیم.
مرعشی در پاسخ به مطالب این دانشجو نیز گفت: برای بورس یقه همان هایی را بگیرید که روی سینه شان آرم یو اس آی زدند و به روحانی رای دادند .
وی ادامه داد: ناامید بودن به آینده از خصوصیات دوره نوجوانی است که دلیلش هم این است که فرد جلویش تاریک است ولی با بالارفتن سنش پیشرفت می کند.این طرز تفکر مربوط به این نسل تنها نیست ما در دهه ۶۰ هم همین مشکل را داشتیم و همیشه وجود داشته است.
استاد یار دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد:ادعا می کنند نیروی انتظامی خودش آتش زده این یک اتهام است، افرادی که دعوت به اغتشاش می کنند سلاح به دست معترضان می دهند .
رییس دانشگاه آزاد دزفول نیز در پایان این تریبون آزاد گفت:صف دانشجویان ما از صف اغتشاشگرانی که لگد زدند، آتش زدند و اغتشاش کردند و از آنها که ایجاد ناامنی کردند با وجود دیدگاه های متفاوت جداست .
سیدمحمدمهدی صافی افزود: این نشست ها را ادامه می دهیم و دنبال راه حل هستیم؛ همه مشکل و اعتراض داریم، فشار اقتصادی کمر همه را شکسته آیا با رودرروی هم افتادن مشکل حل می شود ؟ باید به دنبال راه حل باشیم.
وی افزود: دانشجوی ما نمی داند با چه پشتوانه ای ازدواج کند؟ وضعیت شغلی و آینده اش چطور درست می شود؟ برگزاری این جلسه برای به جواب رسیدن است ولی شرط آن رعایت ادب و احترام طرف مقابل است تا چنین نشست هایی تداوم یابد.