سنندج- ایرنا- مدیر بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: خطرسنجی انجام گرفته در بین جمعیت بالای ۳۰ سال استان، نشان می دهد که ۳۱ هزار و ۳۶۱ کردستانی به دیابت مبتلا هستند.

جهانبخش یوسفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این تعداد بیمار دیابتی شناسایی شده، ۲۰ هزار و ۳۴۵ نفر در شهرها و ۱۱ هزار و ۱۶ نفر در روستاهای استان ساکن هستند.

وی اضافه کرد: ۱۳ هزار و ۲۸۷ زن و هفت هزار و ۵۸ مرد روستایی و هفت هزار و ۷۱۹ زن و سه هزار و ۲۹۷ مرد شهری در مناطق مختلف کردستان دیابت دارند.

مدیر بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به نتایج غربالگری در درمانگاه‌ها اشاره کرد و افزود: شهرستان بیجار بیشترین و سنندج و قروه کمترین میزان شناسایی بیماران مبتلا به دیابت را به خود اختصاص داده‌اند.

یوسفی ادامه داد: بر اساس نتایج طرح استپس (پیمایش عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر) سال ۱۳۹۵ انتظار می رود ۶.۵ درصد افراد بالای ۲۵ سال در استان مبتلا به دیابت باشند که با این حساب، هنوز طیف وسیعی از آنان شناسایی نشده‌اند، ضمن اینکه بر اساس نتایج این طرح ۱۱ درصد مردان و ۱۲ درصد زنان در استان احتمال دارد مبتلا به پیش دیابت باشند.


وی از فعالیت سه کلینیک دیابت در شهرهای سقز، سنندج و مریوان برای ارائه خدمات تخصصی سطح ۲ به بیماران دیابتی در استان خبر داد و گفت: در بیمارستان های سایر شهرستان ها، واحدی به نام واحد دیابت وجود دارد که این خدمات را انجام می دهد.

دکتر یوسفی به ارائه خدمات سطح یک به بیماران دیابتی در کلیه درمانگاه های سطح استان اشاره کرد و افزود: خدمت خطرسنجی برای افراد ۳۰ سال و بالاتر در زمینه بیماری‌هایی از قبیل دیابت در این درمانگاه‌ها انجام می شود و این افراد هر ماه یک بار توسط بهورز یا مراقبین بهداشتی و سه ماه یکبار پزشک مراقبت می‌شوند.

دیابت اختلال یا بیماری مزمن محسوب می‌شود افرادی که مبتلا به این بیماری هستند، بدنشان دچار اختلال عدم مصرف گلوکز است گلوکز ماده‌ای است که از مصرف غذاها دریافت می‌کنیم و سلول‌های بدن با استفاده از آن انرژی کافی برای زنده ماندن و فعالیت را پیدا می‌کنند.