آستارا- ایرنا- مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان گفت: با پیگیری‌های مسئولان امر از زمان آغاز خدمت دولت سیزدهم تا امروز که در آستانه دومین سال فعالیت قرار دارد، حدود ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار به شهرستان مرزی بندر آستارا در حوزه ورزش تزریق شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جهانبخش آرمان روز پنجشنبه در نشست شورای ورزش شهرستان آستارا بیان کرد: ۸۳ میلیارد ریال تنها در سال جاری به آستارا تخصیص داده شد که از جمله از محل اعتبارهای ملی سهم پروژه استخر آستارا ۲۵ میلیارد ریال و سهم ورزشگاه وحدت مرکز این شهرستان ۱۰ میلیارد ریال بود.

وی افزود: همچنین برای چمن مصنوعی روستای عنبران پنج میلیارد ریال، برای تعمیر اماکن ورزشی سه میلیارد ریال و جهت خرید تجهیزات ورزشی یک میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت تا اتفاق‌های ورزشی خوبی برای شهرستان آستارا در سال جاری رقم بخورد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان اظهار کرد: اتفاقی که باید ۲۰ یا ۱۰ سال قبل در حوزه ورزش آستارا می‌افتاد، امسال عملیاتی شده است؛ در گذشته تیم فوتبال شهرداری برای انجام یک بازی باید با طی مسافتی طولانی به رشت می‌رفت اما با پیگری‌های صورت گرفته در این دولت روشنایی ورزشگاه وحدت اجرا شد تا بتواند میزبانی مسابقات مختلف را انجام دهد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه شهرستان آستارا به دلیل نزدیکی به ساحل دریای خزر شرایط اقلیمی ویژه‌ای دارد، صندلی‌های نو و شکیل متناسب با این شرایط و اسکور برد برای ورزشگاه وحدت نیز به‌زودی نصب خواهد شد.

آرمان گفت: همچنین پروژه احداث استخر بانوان آستارا به جد پیگیری می‌شود که تا پیش از پایان سال جاری به مرحله افتتاح و بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه پیش‌تر آستارا در حوزه ورزش قهرمانی از جمله در رشته‌های رزمی و کشتی جایگاهی ویژه داشت، عنوان کرد: برای تامین تشک کشتی و تاتامی مورد نیاز این شهرستان وظیفه داریم چنان که در گذشته کمک کردیم، بازهم کمک کنیم تا ورزشکاران با کمترین دغدغه بتوانند فعالیت‌های خود را ادامه دهند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان افزود: باید به رشته قایقرانی نیز توجه بیشتری صورت گیرد و مسئول هیات مربوطه برای تامین نیازها پیگیری لازم را انجام دهد تا آستارا هم مانند انزلی که در قایقرانی قهرمانان ملی و ورزشکاران المپیکی دارد، در این رشته بدرخشد؛ چرا که زمینه فعالیت، ظرفیت و استعدادهای خوبی در این شهرستان وجود دارد.

خط قرمز نگهداری صحیح از اماکن ورزشی

وی در ادامه بیان کرد: همچنین سالن سیبلی و شهدای لوندویل در حال بهسازی است ولی پس از تحویل باید نسبت نگهداری و نظافت آنها اهتمام ویژه‌ای از سوی هیات‌های ورزشی و مستاجران صورت گیرد، وگرنه مانند چند موردی که داشتیم نسبت به فسخ قرارداد و بازپس‌گیری سالن‌ها اقدام خواهد شد.

آرمان با اشاره به اینکه خط قرمز اداره‌کل ورزش و جوانان استان گیلان حفظ و نگهداری صحیح اماکن ورزشی از سوی اداره‌های شهرستانی، هیات‌های ورزشی و مستاجران است، قول مساعدی نسبت به محصورسازی و فنس‌کشی زمین‌های ورزشی روستایی داد و اظهار کرد: انتظار می‌رود دهیاران پس از این اقدام و هزینه‌ای که انجام می‌شود، نسبت به نگهداری آنها تمهیدات لازم را انجام دهند.

وی ضمن تاکید بر جلوگیری از تعرض و تصرف زمین‌های ورزشی گفت: باقی اعتبار مورد نیاز چمن مصنوعی روستای عنبران نیز به محض ابلاغ اعتبار از مرکز تا پیش از پایان سال تخصیص داده خواهد شد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان ادامه داد: شهرستان مرزی بندر آستارا جزو شهرستان‌های برتر ساحلی ایران انتخاب شد، چرا که در تابستان گذشته به رغم برخورداری از ۲۷ کیلومتر خط ساحلی با وجود حمایت‌های مسئولان شهرستانی، تلاش شبانه‌روزی ناجیان غریق و مسافرت هزاران نفر به این منطقه جان ۶۷ نفر نجات پیدا کرد و آستارا تنها یک غریق داشت.

وی گفت: به برکت این دولت و عنایت و تدبیر استاندار پس از نزدیک به ۱۰ سال ناجیان غریق استان گیلان حقوق گرفتند؛ بدین صورت که مقرر شد فرمانداران، شهرداران، دهیاران و بخشداران حقوق آنها را واریز نمایند و پس از واریز اعتبار از سوی وزارت ورزش و جوانان پول مربوطه به شهرستان‌ها تزریق شود.

آرمان عنوان کرد: در حال حاضر اعتبار کافی در استان وجود دارد و امکانات و تجهیزات نیز به اندازه نیاز موجود است، از این رو هر یک از ناجیان غریق که هنوز حقوق خود را دریافت نکرده نباشند، می‌توانند به مسئولان ذی‌ربط مراجعه کنند.

لزوم ترویج ورزش محلات و استفاده از ظرفیت خیران ورزش‌یار

وی بیان کرد: ورزش همگانی موتور محرک ورزش قهرمانی است و نباید فراموش شود؛ برهمین اساس شهرداران، بخشداران و شوراها باید نسبت به ورزش‌های محلات اهتمام ویژه‌ای داشته باشند، زیرا ورزش و جوانان به تنهایی نمی‌تواند کاری را پیش ببرد و از سوی دیگر آمارها و تجربه‌ها نشان داده در هر نقطه‌ای که شهردار، دهیار و شورای فعالی باشد، کمترین آسیب اجتماعی به وجود می‌آید.

مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان تاکید کرد: از این رو ورزش‌های خیابانی و محلات جزو برنامه‌های این اداره‌کل است و باید گسترش یابد و انتظار می‌رود همه مسئولان شهرستان آستارا در این زمینه وارد عمل شوند.

وی با اشاره به اینکه خیران ورزش‌یار استان گیلان در سال جاری ۴۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال کمک کرده‌اند، افزود: در شهرستان آستارا نیز انسان‌های خیر بزرگواری هستند که مسئولان باید آنها را پای کار بیاورند.

آرمان اظهار کرد: برای ایجاد سازمان‌های مردم نهاد در پی جوانان فعال و نقش‌آفرین هستیم و هر سمن فعالی از حمایت مالی خوبی برخوردار می‌شود تا بخشی از مشکلات مردم به ویژه نوجوانان و جوانان را برطرف کند که از این رو انتظار می‌رود سمن‌ها در شهرستان آستارا نیز از نظر کمی و کیفی افزایش یابند.

آستارا دارای ۱۱ سالن ورزشی، هفت زمین خاکی، یک استادیوم فوتبال، هفت خانه ورزش روستا و ۵۷ باشگاه ورزشی خصوصی است و ۲ هزار و ۲۲۵ ورزشکار سازماندهی شده در قالب ۴۵ هیات ورزشی در این شهرستان فعالیت می‌کنند.

شهرستان آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در منتهی الیه غرب استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت واقع شده است.