به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی ترکیه، روز پنجشنبه خارطوم پایتخت سودان شاهد تظاهراتی بود که در آن هزاران شهروند به توافق اخیر بین گروههای غیرنظامی و ارتش به منظور یافتن راه حلی برای بحران سیاسی در این کشور اعتراض کردند.
بر اساس این گزارش، معترضان سودانی در خارطوم، پایتخت، و شهرهای ام درمان و بحری تظاهرات کردند.
به گفته شاهدان، تظاهرکنندگان در تلاش برای رسیدن به کاخ ریاست جمهوری، تعدادی از خیابانهای اصلی و فرعی مرکز پایتخت را با موانع سیمانی، تنه درختان و لاستیکهای سوخته مسدود کردند.
این گزارش میافزاید، نیروهای امنیتی به سوی معترضان بمبهای صوتی و گاز اشک آور شلیک کردند و تظاهرکنندگان با پرتاب سنگ به سوی نیروهای پلیس به آن پاسخ دادند.
تظاهرکنندگان با حمل پرچمهای ملی، شعارهایی علیه ارتش و نیروهای آزادی و تغییر (ائتلاف حاکم سابق) سر دادند و خواستار حکومت کامل غیرنظامی شدند.
معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن «نه به حکومت نظامی» و «دولت غیرنظامی کامل»، «نه به سازش سیاسی»، «نه به توافق چارچوب»، و «آری به حکومت غیرنظامی دموکراتیک» نوشته شده بود.
به گزارش ایرنا، منابع رسانهای روز دوشنبه از امضای توافقی میان گروههای مدنی و شورای حاکمیتی نظامی سودان برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور خبر دادند.
خبرگزاری رسمی سودان در این باره اعلام کرد: این توافق که مبنای حل بحران سیاسی کنونی سودان قرار میگیرد، در خارطوم و با حضور مقامات داخلی، منطقهای و بینالمللی میان گروههای مدنی و شورای حاکمیتی انتقالی سودان امضا شد.
گروههای مدنی و نظامی در سودان بر سر یک دوره انتقالی ۲۴ ماهه توافق کردند که از زمان انتخاب نخست وزیر انتقالی آغاز خواهد شد. طبق توافق صورت گرفته، این قدرت انتقالی کاملا مدنی و دموکراتیک و بدون مشارکت نظامیان خواهد بود.
همچنین در این توافق آمده است که نیروهای واکنش سریع باید در یک دوره زمانی معین با نیروهای مسلح سودان ادغام شده و هیچ گروه شبه نظامی در این کشور تشکیل نشود.
نشست امضای توافق سیاسی در سودان با حضور نمایندگانی از سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، آمریکا، انگلیس، عربستان، امارات و اتحادیه اروپا برگزار شد.
توافق گروههای سودانی برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور استقبال طرفهای بینالمللی حاضر در این نشست و در رأس آنها نمایندگان آمریکا عربستان و امارات را به همراه داشت.
سودان که یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، از سال گذشته در پی کودتای نظامی گرفتار بحران سیاسی نیز شده است.