به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام محمدجواد باقری ارومی در خطبههای نمازجمعه آستارا یادآور شد: ستاد انقلاب فرهنگی با هدف گسترش نفوذ فرهنگ اسلامی در شئون جامعه، تقویت انقلاب اسلامی و اعتلای فرهنگ عمومی در ۱۹ آذر ۱۳۶۳ با فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شد که بعدها به شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر کرد.
وی افزود: تصمیمها و مصوبههای شورای عالی انقلاب فرهنگی که در این سالها مسائل مختلفی را شامل بوده، اگرچه میتواند نقش تاثیرگذاری بر ارکان و اقشار مختلف جامعه داشته باشد، اما این امر مستلزم پیشنیازهایی است.
امامجمعه آستارا بیان کرد: از جمله مسائلی که میتواند به اثرگذاری بیشتر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جامعه کمک کند، این است که مصوبههای این شورا باید جدی گرفته شود و چنین موضوعی نیازمند ضمانت اجرایی برای مصوبههای این شورا میباشد.
وی با اشاره به نامگذاری ۲۰ تا ۲۶ آذر با عنوان هفته پژوهش، ضمن تبریک به پژوهشگران و دانشگاهیان اضافه کرد: این مناسبت یادآور میشود که از پژوهش و مسائل علمی در تصمیمگیریها و امور مختلف بهره بگیریم.
حجتالاسلام باقری ارومی عنوان کرد: با توجه به پیشرفتهای صورت گرفته در بحث پژوهش ضرورت دارد که کارها پژوهشمحور شود؛ زیرا اگر بدون پژوهش در مسالهای ورود کنیم، ممکن است مرتکب خطا و اشتباه شویم.
وی در ادامه با تسلیت فرا رسیدن ایام فاطمیه گفت: خداوند در قرآن کریم حضرت ابراهیم (ص) و حضرت محمد (ص) را به عنوان الگوهای تربیتی معرفی میکند و در روایتی از امام زمان (عج) آمده است که ایشان حضرت فاطمه (س) الگوی شایسته خود میدانند.
امامجمعه آستارا تاکید کرد: حضرت فاطمه و سایر معصومین را نباید در یک بعد محدود کنیم، زیرا جفا در حق شخصیت آنهاست؛ چنانکه حضرت فاطمه (س) علاوه بر الگو بودن در نقش دختری، همسری و مادری در بسیاری از غزوهها نیز حضور داشته اما مهمترین اقدام ایشان دفاع از امامت و ولایت به ویژه دفاع از خطبه فدکیه بوده است.
وی افزود: رفتار حضرت فاطمه (س) در مساله عفاف و حجاب اثرگذارتر از سخنان و گفتار برجا مانده از ایشان بوده است و شاید در این زمینه سخنان چندانی از ایشان نداشته باشیم اما نحوه حضور در اجتماع و رفتار با نامحرم از سوی ایشان به عنوان الگویی شایسته میتواند برای امور تربیتی مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
حجتالاسلام باقری ارومی بیان کرد: مسائل و حوادثی که در جامعه پیش میآید، نوع واکنش مردم در واقع نحوه عملکرد مسئولان تعلیم و تربیت را نشان میدهد و اگر اساس تربیت افراد صحیح باشد، رفتار اعضای جامعه هم صحیح خواهد بود و شاهد مسائلی مانند حوادث اخیر نخواهیم شد.
وی اضافه کرد: اگر والدین، معلمان، استادان و روحانیون مسئولیت خود را به درستی انجام دهند، در مسیر حق و ولایت الهی هستند و اگر وظیفه خود را درست انجام نداده باشند، مصداق ائمه الکفر خواهند بود.
امامجمعه آستارا اظهار کرد: خداوند نقش ولایت خود را به پیامبران (ص)، امامان (ع) و در زمان غیبت ائمه معصوم (ع) به فقیهان جامع الشرایط واگذار کرده است و کسانی که در این مسیر حرکت کنند، اساس تربیتشان ولایت الهی خواهد بود و افراد را از تاریکی و گمراهی به سمت نور و مسیر حق هدایت خواهند کرد.
وی تصریح کرد: بر این اساس کسانی که خیابان را میبندند، به روی دیگران قمهکشی میکنند و اجازه تردد را به مردم نمیدهند، رفتارشان مصداق ضلالت، عمل طاغوتی و ضد دین است؛ چرا که در مقابل ولایت الهی میایستند.
حجتالاسلام باقری ارومی با تاکید بر خودداری افراد از اظهارنظر در مسائلی که در حوزه تخصصشان نیست، عنوان کرد: تجربه نشان داده که کارهای سلبی جوابگو نیست و گاه نتیجه عکس میدهد و بر این اساس بجای کارهای سلبی از جمله در بحث عفاف و حجاب میتوان اقدامهای ایجابی را مورد توجه قرار داد و برای مثال مشوقهایی را برای افرادی که حجاب خود را رعایت میکنند، قائل شد.