به گزارش روز شنبه ایرنا؛ «معصومه حسنیخونسار» در آئین قدردانی از روشندلان کرمانشاهی در کتابخانه خاتم الانبیای کرمانشاه با گرامیداشت هفته معلولان افزود: در استان کرمانشاه تعداد ۲ بخش نابینایان در کتابخانه عمومی خاتم الانبیاء (ص) و کتابخانه علامه طباطبایی ویژه بزرگسالان و کودکان و نوجوانان داریم که در این ۲ بخش تعداد ۱۶۰ نفر روشندل عضو هستند.
وی یادآوری کرد که اعضای روشندل میتوانند برای استفاده از این منابع بهرمند شوند.
حسنیخونسار اضافه کرد: معلولیت محدودیت نیست و بعضی از روشندلان عزیز توانایی خارق العادای دارند که در اشخاص بینا دیده نمی شود.
۹۰ کتابخانه عمومی در سطح استان کرمانشاه وجود دارد
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در ادامه به وضعیت کتابخانه ها استان اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر ۹۰ باب کتابخانه عمومی در استان وجود دارد که از این تعداد ۲۳ باب کتابخانه روستایی، ۶۴ باب کتابخانه شهری و سه باب کتابخانه سیار روستایی است که به روستاهای اطراف شهرستانهای هرسین، جوانرود و قصرشیرین خدمات رسانی می کنند و هرکدام بین پنج تا ۲۵ روستا را تحت پوشش قرار می دهند.
حسنیخوانسار با بیان اینکه ۶۰ هزار نفر عضو کتابخانه های عمومی استان است؛ افزود: یک میلیون و ۲۰۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه های عمومی سراسر استان وجود دارد.
وی همچنین از افتتاح سه باب کتابخانه عمومی در استان کرمانشاه در یکسال گذشته خبر داد و گفت: یک باب در روستای فش شهرستان کنگاور با کمک خیرین اهدای زمین کتابخانه و ۲ بخش ویژه کتابخانه برای ناشنوایان و بخش نسخ خطی چاپی و سنگی در استان به بهره برداری رسیده است.
«سمیه رنجبر»، عضو کمبینا فعال کتابخانه عمومی خاتم الانبیاء (ص) نیز در این مراسم گفت: کسی که از نظر روح و روان مشکل دارد معلول است نه کسی که از لحاظ جسمی مشکل دارد مشکل جسمی در جامعه محدودیت نمی آورد و ما قادر به انجام هر کاری هستیم.
وی با روی صحبت با مسئولان استانی بیان داشت: مسئولان ما برای حل مشکلات کم بینایان و معلولین جسمی می توانند امکاناتی از قبیل ایاب و ذهاب فراهم کنند، معلولیت کم بینایان و نابینایان معلولیت خواص است و مشکل اصلی کودکان و نابینایان نداشتن سرویس ایاب و ذهاب است و اگر این مشکل حل شود نابینایان توانایی هر کاری را دارند.
وی یادآوری کرد: دنیای ما تاریک نیست دنیای ما روشن تر از بسیاری از انسان های بینا می باشد، فقط باید برخی مشکلات جزئی در جامعه ما حل شود.
در ادامه هر یک از اعضای روشندل کتابخانه به اجرای برنامه های متنوع فرهنگی و اجرای سرود و نوازندگی پرداختند.
در پایان این برنامه با اهدای لوح یادبود از «سکینه حیدربیگی»، مسئول بخش نابینایان کتابخانه عمومی خاتم الانبیاء (ص) شهرستان کرمانشاه از طرف مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قدردانی بعمل آمد و به هر یک از اعضای فعال این بخش لوح تقدیر اهدا شد.
به گزارش ایرنا و براساس اعلام اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه این استان دارای پنج هزار و ۳۳۳ نفر فرد نابیناست که از خدمات مختلف این اداره کل برخوردار هستند.
از مجموع نابینایان استان سه هزار و ۵۰۳ نفر مرد و هزار و ۸۳۰ نفر نیز زن هستند که با وجود آنکه صرفا از نعمت بینایی محروم هستند ولی در سایر موارد از توانمندیهای بالایی برخوردارند.
از مجموع این افراد سه هزار و ۱۰۳ نفر به صورت مادرزادی نابینا شده اند، علاوه بر این ۷۱ نفر به صورت ژنتیکی، هزار و ۴۰۸ نفر به دلیل بیماری های مختلف، ۲۷۸ نفر براثر حوادث و ۴۷۳ نفر نیز بنا به دلایل دیگر نابینا شده اند.
همچنین ۵۸۸ نفر از این تعداد دارای نابینای خیلی شدید، هزار و ۴۸۸ نفر دارای نابینای شدید، هزار و ۲ نفر نابینای متوسط و ۲ هزار و ۲۵۵ نفر نیز نابینای خفیف هستند.