خرم آباد - ایرنا - پس از موج های پی در پی کرونا و نشانه رفتن سلامت افراد جامعه، همزمان با بازگشایی مدارس و آغاز فصل سرد، نخستین موج بیماری آنفلوآنزا شیوع یافت و افراد زیادی به ویژه دانش آموزان را مبتلا کرد.

به گزارش ایرنا پس از ۲ سال شیوع کرونا و ابتلای شمار زیادی از افراد جامعه به این ویروس، با آغاز واکسیناسیون گسترده علیه بیماری نوظهور کووید ۱۹، شدت ابتلا و مرگ و میرهای ناشی از این میهمان ناخوانده کاهش یافت و تا حدودی امکان بازگشت به زندگی قبل از کرونا در سطح جامعه فراهم شد.

اگرچه بسیاری از ابعاد زندگی درگیر سرکشی این ویروس مخرب شد اما بالاخره پس از چندین ماه، آموزش های حضوری مدارس نیز همزمان با آغاز سال ۲۳۴تحصیلی جدیداز سرگرفته شد و دانش آموزان توانستند در فضای مدارس، تعلیم و آموزش را دنبال کنند.

اما همزمان با بازگشایی مدارس در حالیکه بسیاری از والدین دغدغه چگونگی حضور فرزندان را داشتند ویروس آنفلوانزا پیش از موعد هر ساله از راه رسید و تعداد بسیاری را درگیر کرد که در این میان دانش آموزان به ناچار مجبور به دست و پنجه نرم کردن با این ویروس شدند و در مواردی برخی کودکان و اطفال چندین مرتبه به این بیماری مبتلا شدند.

البته ابتلا به آنفلوآنزا تنها محدود به دانش آموزان نشد و بسیاری از افراد را در رده های سنی مختلف مبتلا کرد تا جاییکه حتی اطفال نیز درگیر این بیماری شدند و همچنان نیز پس از گذشت بیش از ۲ ماه همچنان افرادی مبتلا به موج نخست این بیماری هستند.

بنا بر گفته متخصصان و کارشناسان، موج نخست این بیماری اکنون فروکش کرده است و شرایط نسبت به مهر ماه در وضعیت مناسب تری قرار گرفته اما رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی همچنان مورد تاکید است و تنها راه دوری از ابتلاهای چند باره به بیماری های تنفسی به شمار می رود.

بیماری آنفلوآنزا در لرستان فروکش کرد

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: روند ابتلا به آنفلوآنزا در این استان کاهشی شده اما رعایت پروتکل های بهداشتی در کنترل وضعیت موجود ضروری است.

حمید مخیری در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: اکنون وضعیت ابتلا به آنفلوآنزا در استان نسبت به ماه های گذشته فروکش کرده است و آمار ابتلا در آبان ماه نسبت به مهرماه با کاهش مواجه شد و در آذرماه جاری نیز این آمار نسبت به آبان ماه، سیر نزولی داشته است.

وی اظهار داشت: مهرماه ۲۴۵ مورد نمونه گیری بیماری آنفلوانزا در لرستان انجام شد که از این مجموع، ۸۶ مورد مبتلا بودند، آبان ماه از مجموع ۴۷۳ مورد نمونه گیری ۸۰ مورد مثبت بوده و در آذرماه جاری تاکنون از ۱۵۴ مورد نمونه گیری، ۱۴ مورد مثبت اعلام شده است.

وی ادامه داد: ۲ نوع ویروس A و B آنفلوآنزا وجود دارد که ویروس کنونی شیوع یافته در سطح کشور از نوع A است و تمام موارد شناسایی شده استان، به این ویروس دچار شده اند.

مخیری با اشاره به اینکه پیش از این زیرساخت نمونه برداری از افراد مشکوک به ویروس آنفلوآنزا در آزمایشگاه های استان وجود نداشت ادامه داد: امسال امکان نمونه برداری فراهم شده است و نتایج سریعتر به افراد اعلام خواهد شد.

وی تصریح کرد: بر اساس اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه، بیش از سه هزار و ۵۰۰ دُز واکسن آنفلوآنزا شامل یکهزار و ۵۰۰ دُز خارجی و بیش از ۲ هزار دُز ایرانی از اواخر شهریور تاکنون در استان توزیع شده است و پیشنهاد می شود افراد دارای بیماری های زمینه ای و خاص و کودکان زیر پنج سال این واکسن را دریافت کنند چراکه افراد سالم و معمولی نیاز جدی به این واکسن ندارند.

مخیری گفت: همچنین طی چند روز گذشته آمار ابتلا و مرگ و میر کرونا در استان به صفر رسیده است.

بیشترین تعداد مبتلایان به آنفلوآنزا در بین اطفال گزارش شده است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: بیشترین تعداد مراجعان بیماران کنونی مبتلا به آنفلوآنزا در مراکز درمانی استان مربوط به اطفال گزارش شده است.

دکتر علی بختیاری افزود: اکنون ۱۰۰ درصد ظرفیت تخت های بیمارستانی اطفال استان به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا پر شده است اما در مورد بزرگسالان مشکل خاصی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک از موارد ضروری در پیشگیری از آنفلوآنزا است اظهار داشت: در صورت رعایت پروتکل های بهداشتی، آمار ابتلا در بیماری های تنفسی کاهش خواهد یافت که این مهم برای افرادی که واکسن هم تزریق کرده اند ضرورت دارد.

وی با تاکید بر اینکه آنتی بیوتیک هیچگونه تاثیری بر درمان آنفلوآنزا ندارد عنوان کرد: استراحت، مصرف مایعات، تغذیه مناسب و مصرف مسکن در مداوای این بیماری تاثیرگذار است اما مصرف آنتی بیوتیک باعث ایجاد مقاومت در بدن و طولانی شدن زمان درمان می شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه آمار افراد بستری در مراکز درمانی استان به دلیل ابتلا به بیماری های تنفسی سیر نزولی دارد افزود: در حال حاضر آمار مراجعان مشکوک به کرونا در استان بالا نیست و کمتر از ۱۰ درصد مراجعان به مراکز درمانی استان مبتلا به کووید ۱۹هستند.

بختیاری نسبت به تزریق واکسن کرونا نیز تاکید کرد و اظهار داشت: افرادی که چهار تا ۶ ماه از آخرین دُز تزریق آنان گذشته است، برای تزریق نوبت بعدی به مراکز درمانی مراجعه کنند.

بر اساس آخرین وضعیت رنگ بندی کرونایی لرستان، شهرستان های خرم آباد، پلدختر، چگنی و رومشکان در وضعیت زرد شیوع این ویروس قرار دارند.

به گزارش ایرنا بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رنگ بندی کرونایی شهرستان‌های کشور اکنون شهرستان‌های بروجرد، دورود، کوهدشت، دلفان، الیگودرز، سلسله و ازنا در شرایط آبی قرار دارند.

طی هفته گذشته شهرستان های ازنا، الیگودرز، بروجرد، دلفان، دورود و کوهدشت در وضعیت آبی و سایر شهرستان های استان در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار داشتند.

تاکنون بیش از ۲۲۲ هزار و ۶۰۰ نفر در لرستان به کرونا مبتلا شده اند که ۲ هزار و ۹۱۰ نفر از این تعداد جان باخته اند.