تبریز- ایرنا- اعضای هیات مدیره مجمع عالی بسیج آذربایجان‌شرقی در نشستی در دفتر ایرنا مرکز استان اعلام کردند که تصمیم‌سازی برای تسهیل انجام امور توسط قوای سه‌گانه، وظیفه و کارکرد اصلی این نهاد مردمی است.

به گزارش ایرنا، مجمع عالی بسیج سپاه عاشورا در آذربایجان شرقی ۱۱ کارگروه دارد که اعضای آنها را نخبگان بسیجی در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و فناوری و ... تشکیل می دهند؛ این نهاد برخاسته از دل مردم، با ورود کارشناسی به مشکلات و معضلات مبتلابه استان، مدیران اجرایی را در رفع آنها یاری می کند.

بدیهی است که با توجه به ترکیب اعضای کارگروه های مجمع عالی بسیج سپاه عاشورا در آذربایجان شرقی و انتخاب آنان از میان علاقه مندان و دلسوزان به مردم، میهن و نظام اسلامی، تصمیمات و اقدامات این نهاد به دور از هر گونه از سوءگیری های سیاسی احتمالی است و آنان وظیفه خود را جهاد برای رفع مشکلات مردم می دانند.

مجمع عالی بسیج، نتایج مطالعات و تصمیم سازی های خود را در اختیار تصمیم گیران قرار می دهد

رئیس مجمع عالی بسیج سپاه عاشورا با بیان اینکه بسیج از لحاظ شمولیت دارای گستردگی فراوانی است، به طوری که شامل همه قشرها ها و آحاد مردم می شود، گفت: تصمیم سازی وظیفه اصلی مجمع عالی بسیج سپاه عاشورا است.

میکائیل جمال پور روز شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز آذربایجان شرقی اظهار کرد: هدف بسیج صیانت و حفاظت از انقلاب در تمام حوزه ها و عرصه های مورد نیاز است.

وی یادآور شد: تشکیل بسیج به قبل از دوران دفاع مقدس برمی گردد تشکل منسجم لازم بود تا تحکیم انقلاب و صدور آن به دیگر کشورها انجام شود.

وی افزود: وقتی به گذشته پر افتخار بسیج نگاه می کنیم ملاحظه می‌کنیم که آشنایی با مفاهیم انقلاب در کشورهای مختلفی مثل آمریکای لاتین، کشورهای آفریقایی، آسیایی و کشورهای اسلامی و غیر اسلامی توسط تشکل بسیج اتفاق افتاده است.

جمالپور یادآور شد: در آثار اندیشمندان و آثار علمی، بسیج جایگاه ویژه دارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر شبیه سازی بسیج را در برخی از کشورهای دیگر مثل حشد الشعبی، حزب الله و حوثی ها می بینیم علت آن موفقیت مدل بسیج در فائق آمدن در مشکلات است.

وی افزود: کارنامه بسیج در حیطه‌های مختلف پژوهشی صنعتی و حوزه هایی از این دست قابل ارائه است بر این اساس باید داشته های بسیج را بیش از پیش نشان دهیم.

وی ادامه داد: مجامع در شهرستان‌ها و استان‌ها تلاش می کند تا از سرمایه و ثروت معنوی بسیج که در اختیار قرار دارد در اختیار نظام بگذارد و در جهت تحکیم انقلاب و صدور آن نقش ایفا کند.

وی خاطر نشان کرد: یکی از عرصه هایی که مجمع عالی بسیج سپاه آشورا در آذربایجان شرقی دنبال می کند شناسایی وضع موجود و اطلس وضع موجود می باشد که که در اختیار کارگروه اقتصادی قرار می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: تصور و اعتقاد ما این است که با توجه به رسالت سنگین و گسترده انقلاب اسلامی، کارهای نکرده نسبت به کارهای انجام یافته کم نیست؛ بر این اساس برخی کارهای اولویت دار مشخص می شود ولی متولی خاصی ندارد یا به هر حال به نحو خوبی مدیریت نمی شود؛ البته اگر این امورات به خوبی انجام نشود یا تعطیل شوند موجب نارضایتی عمومی خواهد شد.

وی تاکید کرد: با توجه به گستردگی و تخصصی بودن بسیج و پیشرفت هایی که انجام شده، مسئولان بسیج خود را موظف می‌دانند تا مطالعات و حاصل تحقیقات خود را در اختیار تصمیم‌گیران نظام قرار دهند و در واقع تصمیم سازی وظیفه مجمع عالی بسیج می باشد.

وی همچنین گفت: با توجه به کارنامه بیش از یک دهه مجمع عالی بسیج به کارنامه قابل قبولی است این مجمع به نوعی مجلس شورای اسلامی بسیج است. وی یادآور شد: مجمع عالی بسیج بدون اینکه هزینه ای به نظام داشته باشد حاصل مطالعات را در تمام عرصه ها در اختیار تصمیم‌گیران نظام قرار می دهد.

بینش مجمع عالی بسیج نگاه ملی ولی تدوین برنامه بومی برای رفع مشکلات استان ها است

وی گفت: برخی از نارضایتی ها علت رصد ضعیف و شکاف های اجتماعی فرهنگی و سایر موارد می باشد، بینش مجمع عالی بسیج نگاه ملی ولی تدوین برنامه بومی برای رفع مشکلات استان ها می باشد.

جمالپور یادآور شد: در کارگروه های بیش از ۱۰ گانه مجمع عالی بسیج سپاه عاشورا موارد و مشکلات جمع آوری می شود و حاصل این مطالعات البته مورد استقبال مجلس، نماینده دولت و مسئولین اجرایی استان نیز قرار می گیرد و در اختیار متولیان گذاشته می شود.

وی ادامه داد: انتظار بسیجیان این است که هر چه سریعتر تاثیرات رصد ها و تحقیقات و همین طور رفع مشکلات جامعه نزد مردم مشاهده شود.

رئیس مجمع عالی بسیج سپاه عاشورا خاطرنشان کرد: گاها برخی مباحث مربوط به آینده نگری است و این موضوع مورد توجه واقع می شود بر این اساس مجمع در سال ۱۴۰۱ برای سال ۱۴۵۰ برنامه هایی را در دست مطالعه دارد و و زمینه سازی و بستر سازی می کند.

وی با تاکید بر اینکه با وجود دستگاه های تحقیقاتی، علمی و فرهنگی هیچکدام در حد و اندازه بسیج نیستند، گفت: بسیج یک کارخانه تولیدی و مرکز مطالعاتی گسترده است که در دل آن مجمع عالی بسیج قرار دارد.

جمالپور ادامه داد: مجمع بسیج عامل ارتباط بین قوای سه گانه نمایندگان مجلس، نماینده هیئت دولت و نماینده قوه قضاییه است.

وی اظهار کرد: دانش بنیان کردن و دانش پایه کردن شرکت ها یکی از مطالبات مجمع عالی بسیج استان است.

مشکلات اقتصادی و سرمایه گذاری آذربایجان شرقی احصاء نشده است

نایب رئیس مجمع عالی بسیج سپاه عاشورا نیز در این نشست گفت: بسیج توفیقی است که با دوراندیشی امام راه پایه گذاری شده است.

بیوک رییسی نیز به تبیین عملکرد مجمع عالی بسیج آذربایجان شرقی در ایرنای مرکز آذربایجان شرقی پرداخت و اظهار کرد: رسالت های مهم نظام و خلاها را بسیج پر می کند و با قدم های موثر و مبارک بسیج است که بسیاری از خلا ها و محرومیت ها زدوده می شود.

وی با اشاره به تشکیل مجمع عالی سپاه عاشورا گفت: مجمع عالی سپاه آشورا ۱۰ سال قدمت دارد که هیئت رئیسه آن با پشتیبانی سپاه فعالیت می کند و دارای بیش از ۱۰ کارگروه تخصصی می باشد.

وی با اشاره به فعالیت های کارگروه اقتصادی مجمع عالی سپاه آشورا گفت: همان طور که رهبری فرمودند مشکل ما در کشور اقتصاد است بر این اساس این کارگروه پنج عامل را که در استان چالش زا است شناسایی کرده است.

رئیسی ادامه داد: موانع فرهنگی و اجتماعی، اداری، استانی و منطقه‌ای و موانع قانونی پنج عامل کلی چالش زا در حوزه اقتصاد آذربایجان شرقی است.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد معادله چند مجهولی است، اظهار کرد: موانع استانی اقتصاد شامل بانک های عامل هستند که به عنوان عامل اصلی در ارائه تسهیلات، هماهنگی و پرداخت بر مبنای تولید به درستی عمل نمی کنند.

وی افزود: پیگیری ضعیف کارشناسان و مدیران در جذب مشارکت های مردمی، وجود نداشتن استراتژی و نقشه سرمایه گذاری در استان، مشکل در تهیه مواد اولیه، مشکل در صدور مجوز از دستگاه های مربوطه، مشکل در سرمایه گذاری اقتصادی در تامین نبودن آب و برق، عدم رقابت بخش های تولیدی با یکدیگر، حضور کمرنگ بخش خصوصی قدرتمند، بالا بودن هزینه های کارگری در استان، مشکلات امکانات زیرساختی بخش صنعت و ضعف فناوری از جمله مشکلات سرمایه گذاری و اقتصادی آذربایجان شرقی است.

وی ادامه داد: طرح های خلق الساعه گمرکی، خلاء آزمایشگاه ها در گمرک، پایین بودن بهره وری، واردات بی رویه، مشکلات حوزه فرهنگی و اجتماعی در بخش اقتصاد، مهاجرت نخبگان علمی از استان، خام فروشی در حوزه های معدنی، موازی کاری دستگاه های اجرایی، بروکراسی اداری، نیاز به حرکت های جهادی، ضعف مدیریتی برخی از بخش های اقتصادی استان از دیگر مشکلات و چالش های بخش اقتصادی و سرمایه‌گذاری استان آذربایجان شرقی است که احصا شده است.

وی یادآور شد: البته اگر رفتار مدیران تغییر یابد بسیاری از مشکلات اقتصادی استان حل می شود.

وی همچنین با اشاره به ضرورت شیخ گیری قرارگاه اقتصادی در آذربایجان شرقی گفت: ایجاد قرارگاه اقتصادی بسیاری از پیگیری ها و سرمایه گذاری های اقتصادی در استان را تسهیل و منظم می کند.

رئیسی ادامه داد: افزایش اختیارات استانداران در حد معاون رئیس جمهور، ممانعت از صدور بخشنامه های صمت که موجب سردرگمی فعالان اقتصادی می شود از دیگر مشکلاتی است که باید حل شود.

مجمع عالی بسیج آذربایجان شرقی در شهرستان ها در قالب هفت کارگروه و استان در قالب ۱۱ کارگروه فعالیت می کند

دبیر مجمع عالی بسیج عاشورا نیز گفت: بسیج اقشار متشکل از ۲۰ سازمان است و در قالب های تخصصی، تفکر بسیجی ایجاد یک دولت اسلامی تراز انقلاب یکی از ماموریت های مهم آن است.

سرهنگ حسن صفدری اظهار کرد: مجمع عالی بسیج استان در شهرستان ها در قالب هفت کارگروه و در استان در قالب ۱۱ کارگروه فعالیت می کند.

وی شناسایی موانع و آسیب های موجود در شهرستان ها و استان درباره کارگروه ها توسط نخبگان و و بررسی علمی و تخصصی راهکارهای عملیاتی و اجرایی در جهت رفع مشکلات و کمک به مردم را از جمله ماموریت های این مجمع دانست.

وی افزود: چهار گروه صنعت و معدن، اقتصاد، کارگروه زیربنایی، حقوقی و قضایی در مورد خلأهای قانونی در تصویب قوانین و مقررات کارگروه پنجم زنان و خانواده با رویکرد علت کمرنگ شدن سبک زندگی به خصوص فرمایشات رهبری در خصوص سبک زندگی و جایگاه والای زن و مادر ایرانی فعالیت می کنند.

وی با اشاره به دیگر فعالیت های مجمع عالی بسیج در آذربایجان شرقی، گفت: رفع چالش های اقتصادی استان ،حرکت چرخ های اقتصادی، تسهیل در فعال سازی معادن استان، استخراج و فرآوری با هدف جلوگیری از خام فروشی و واگذاری معادن، احقاق حقوق استان از معدن و مطالبه آن از دولت و مجلس، کمک به تصویب قوانین در جهت جلوگیری از افراد سودجو و تصویب قوانین الزام آور، توجه جدی به تحقق سبک زندگی اسلامی با محوریت زن و مادر، اجرای قوانین پشتیبانی از مادران ایرانی از جمله محورها و اهداف مجمع عالی بسیج در آذربایجان شرقی است.

سرهنگ صفدری خاطر نشان کرد: بسیج برای کمک به تحقق دولت اسلامی و نیل به تشکیل تمدن اسلامی تلاش می کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: توصیه اکید رهبری به دولتمردان و بسیج محرومیت زدایی و خدمات‌رسانی است بسیج با دارا بودن ۲ هزار نخبه به عنوان رصدگر اصلی آسیب ها و موانع تولید و اقتصاد در توسعه و پیشرفت برای تحقق آرمان های نظام مقدس اسلامی در جهت فرامین رهبری و شهدا قدم بر می دارد.

وی ادامه داد: مجمع بسیج، مجلس شورای اسلامی قرارگاهی، عملیاتی و اجرایی است، شناسایی دقیق علمی ، تخصصی و ارائه راهبردهای علمی و عملی جزو اهداف مجمع بوده و مجامع بسیج در کنار دولت و اهداف نظام آمادگی دارد تا با ارائه راهکار به رفع مشکلات کمک کند.

وی افزود: فلسفه بسیج مطالبه گری است و تا تحقق کامل آن به عنوان سربازان آتش به اختیار رهبری پیگیری خواهیم کرد.

وی گفت: برای پیشرفت آذربایجان شرقی با توجه به ظرفیت های این استان که اگر مدیریت شود و قوانین اصلاح شود می تواند در خودکفایی ایران مفید واقع شود با تفکر جهادی و انقلابی در اتاق‌های فکر مجامع بسیج در خدمت این هدف خواهیم بود.

سرهنگ صفدری خاطرنشان کرد: ارتباط و تعامل با مجلس در قالب ۳۶ بسیج حقوقدانان استان انجام می‌شود و بعد از حضور در صحن علنی مجلس و جلسه ای را که با نمایندگان استان داشتیم راهکارهای عملی این همکاری ها بررسی شد.

وی با اشاره به دیگر فعالیت های بسیج در در آذربایجان شرقی گفت: از هفته آینده در راستای سلامت مردم سبوس دار کردن نان نانوایان شهر تبریز با همکاری سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و نهادهای مرتبط از قبیل اداره کل غله، سازمان صمت و دانشکده بهداشت و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی و سازمان بسیج مهندسین کشاورزی استان به مدیریت مجمع عالی بسیج اقشار سپاه عاشورا می شود.

نشست اعضای هیات مدیره مجمع عالی بسیج آذربایجان شرقی با همت سازمان بسیج رسانه استان در ایرنا برگزار شد.