مراغه- ایرنا- مراغه ۵۳ روستای سخت‌گذر و فاقد راه احداثی دارد که بازگشایی آنها در هنگام بارش برف همواره با مشکلاتی مواجه می‌شود؛ مسیرهایی که به گفته فرماندار این شهرستان، امسال از ظرفیت محلی و در حقیقت از مشارکت اهالی و دهیاری‌ها برای بازگشایی آنها استفاده می‌شود.

«داود اسدیان» روز شنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان ضمن تاکید بر هم‌افزایی و تقسیم کار با رویکرد حل مسئله در این ستاد، افزود: ماشین‌آلات محدود راهداری شهرستان به هنگام بارش برف ابتدا محورهای اصلی و سپس مسیرهای فرعی را در اولویت قرار می‌دهد و برای برخی از روستاهای فاقد راه احداثی نیز خدمات راهداری ارایه می‌شود اما در چندین روستای دهستان «قوری‌چای» به ویژه در مسیر روستای «داش‌بلاغ بازار» امکان تردد ماشین‌آلات سنگین وجود ندارد.

به گفته وی بخشداران این شهرستان به ویژه در بخش سراجو موظف شده‌ بودند تا هماهنگی لازم برای جلب مشارکت اهالی و دهیاران این روستاهای سخت‌گذر و فاقد راه احداثی را به عمل آورند و اهالی نیز در این مسیر پا به کار هستند.

وی ادامه داد: اداره راهداری شهرستان با تدارک ۲۱ دستگاه از ماشین‌آلات سنگین و بسیج نیروهای راهداری نسبت به تامین ۲ هزار تن نمک و یک هزار و ۵۰۰ تن ماسه اقدام کرده است.

وی با بیان اینکه بازگشایی تمام مسیرهای ارتباطی شهرستان در صورت نبود کولاک حدود ۲ روز طول می‌کشد، اظهار داشت: گشت‌زنی امدادگران هلالا احمر برای کمک‌رسانی به مسافران در راه مانده، شناسایی زنان باردار روستایی و انتقال به موقع آنان به شهر با توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی و توزیع نفت در پنج روستای سخت‌گذر و فاقد راه احداثی نیز جزو اقدامات این ستاد برای فصل زمستان است.

معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه با بیان اینکه طرح زمستانی پلیس راه از فردا آغاز می‌شود، افزود: کمبود ماشین‌آلات سنگین به ویژه جرثقیل برای جابجایی خودروهای سنگین در مسیرهای ارتباطی و وجود نقطه‌های کور تلفن همراه در جاده‌ها جزو محدودیت‌هایی است که باید برای آنها تدبیر شود.

«اسدیان» به اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان تاکید کرد که در موضع دفاع از عملکردهایشان قرار نگیرند و کمبودها و مشکلات را واقع‌بینانه مطرح کنند تا زمینه برای رفع آنها در فرصت‌های بعدی فراهم آینده شود.

وی افزود: مکان‌هایی نیز برای اسکان اضطراری در مسیرهای برفگیر این شهرستان تدارک دیده شده و مصوبه‌های این ستاد با تشکیل جلسات مختلف توسط بخشداران مرکزی و سراجو پیگیری می‌شود.

به گزارش ایرنا و بر اساس اعلام اداره هواشناسی شهرستان، سالانه حدود ۳۰ درصد بارندگی‌های شهرستان در فصل پاییز، ۳۱ درصد در زمستان، ۳۶ درصد در بهار و سه درصد در تابستان اتفاق می‌افتد و وضعیت بارندگی تاکنون در حد نرمال بوده است.

به گزارش ایرنا «رحمت عطایی» معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار در این آیین مصوبه‌های جلسه پیشین که در ۲۳ مهر سال جاری برگزار شده بود را قرائت و آخرین وضعیت مراحل اجرایی آنها را تشریح کرد.

مراغه با حدود ۲۶۰ هزار نفر جمعیت دارای ۱۶۴ روستای دارای سکنه است که ۹۰ مورد از آنها در بخش سراجو و منطقه سردسیر و کوهستانی قرار دارد و در مجموع دارای ۵۳ روستای فاقد راه احداثی می‌باشد.

وجود این تعداد روستای فاقد راه احداثی به خوبی وضعیت نامناسب راه‌های روستایی شهرستان به ویژه در دهستان قوری‌چای غربی از بخش سراجو و همچنین لزوم توجه به این بخش را به خوبی نشان می‌دهد.

«علی علیزاده» نماینده مردم مراغه و عجبشیر نیز پیش از این و در سفر «رضا اکبری» معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور به منطقه گفته بود که «وضعیت راه‌های روستایی در عجب‌شیر مطلوب‌تر از مراغه است تا جایی که آخرین روستای غیرآسفالت آن امسال آسفالت می‌شود اما در مراغه ۱۸۹ کیلومتر راه غیراحداثی داریم».