تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه موفقیت در همه بخش‌ها نیازمند توجه به حوزه فرهنگ است، شاخص‌های حوزه فرهنگ عمومی را به منظور اصلاح و رشد، نیازمند بررسی موشکافانه‌تر دانست.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی روز شنبه در همایش گام دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی در مسیر تحول که به مناسبت سی و هشتمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در تالار وحدت برگزار شد در سخنانی با بیان اینکه، بررسی عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در طول چهاردهه گذشته نیازمند شناسایی قوت ها و آسیب ها است، افزود: اگر عملکرد شورا را در حوزه علم و دانش از یک سو با حوزه فرهنگ از سویی دیگر در نظربگیریم، بهتر می توانیم آسیب شناسی کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به اینکه بخش های مختلفی از مشکلات و ناکارآمدی حوزه فرهنگ را نمی توان به بحث بودجه گره زد، عنوان کرد: باید به دنبال راه حل های جدیدی برای مدیریت حوزه فرهنگ باشیم و راهکارهای برون رفت مناسب و دقیقی برای خروج از این مشکلات ارائه کنیم.

وی با بیان اینکه، شورای عالی انقلاب فرهنگی نقش خود را به نسبت در پیشبرد حوزه راهبردی علم و دانش و فناوری و برنامه های دانش محور به خوبی ایفا کرده است، افزود: شورا مسوولیت خود را در این حوزه تا حد زیادی ایفا کرده است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه، در حال حاضر ایران در حوزه علم و دانش در جایگاه مناسبی در مقایسه با سایر کشورها قرار دارد، اظهار داشت: نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مهم با تعریف و تدوین اسناد بالادستی غیرقابل اغماض است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه هر موفقیت در سایر بخش ها نیازمند توجه و حضور موثر حوزه فرهنگ است، با یادآوری اینکه درگذشته دچار استعمار فکری بودیم و امام راحل (ره) ملت ما را از این استعمار رها کرد، افزود: انقلاب اسلامی به درستی مسائلی فرهنگی همچون شیفتگی به غرب و برنامه های توسعه را که مبتنی بر خواست غربی ها بود، دچار تحول کرد.

اسماعیلی با اشاره به هشدارهای رهبری و استفاده از کلیدواژه هایی همچون جنگ نرم، شبیخون فرهنگی، ناتو فرهنگی گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم انصافا دولت و شخص رییس جمهور برای حوزه فرهنگ رویکرد امیدوارکننده و بسیار خوبی را در پیش گرفته اند و توافقات بسیار خوبی هم شکل گرفته است.

وزیر فرهنگ در ادامه تاکید کرد: ما به شدت نسبت به آینده فرهنگ در حوزه برنامه و بودجه امیدواریم و ان شاءالله دستاوردهای نشست با سازمان برنامه و بودجه در تدوین برنامه هفتم و بودجه ۱۴۰۲ بتوانیم عقب افتادگی های حوزه فرهنگ را از بین برده و هرچه بیشتر این حوزه تقویت شود.

وی گفت: حوزه فرهنگ بیش از اینکه نیازمند بودجه باشد، نیازمند توجه به توانمندی های نسل جدید و باور جبهه مردمی و به صحنه آوردن آنها است و ما به عنوان متولیان فرهنگی در کشور باید راه های برون رفت از وضعیت فعلی را تعریف کنیم و به طور حتم تا پایان دوره اول دولت سیزدهم تغییراتی را در حوزه فرهنگ، رسانه و هنر شاهد خواهیم بود.

تالار وحدت امروز شنبه ۱۹ آذرماه مقارن با سی و هشتمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی میزبان برگزاری همایش «گام دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ در مسیر تحول» با حضور آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی رییس‌جمهور، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقامات کشوری و لشگری، اندیشمندان و شخصیت‌های فرهیخته علمی و فرهنگی از دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و مراکز پژوهشی بود.