جواد کریم نژاد، روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تسلیت درگذشت هنرمند نام آوازه عرصه موسیقی حماسی- میهنی ایران زمین استاد «اسفندیار قره باغی» که پس از تحمل یک دوره بیماری نای حماسی این هنرمند، نت سکوت نواخت، گفت: «قره باغی» خواننده سرودهای انقلابی و حماسی ۴۰ سال اخیر انقلاب اسلامی، از معدود و انگشتشمار خوانندگانی بود که در زمینه سرودهایی با مضمون انقلاب اسلامی، استکبارستیزی، جنگ و حماسه هشت سال دفاع مقدس فعالیت کرده است.
وی با اشاره به فعالیت های این هنرمند فقید در عرصه موسیقیایی کشور، اظهار داشت: این هنرمند در عرصه موسیقی انقلاب آثار قابل توجه و تاثیرگذاری با محوریت ارزشهای انقلابی و حماسه آفرینی های رزمندگان دفاع مقدس پدید آورد.
پژوهشگر موسیقی و فعال فرهنگی گفت: با وجود آن که تعدادی از هنرمندان موسیقی، در اوایل انقلاب با شیوههای مختلف آوازی در زمینه موسیقی انقلاب فعالیت داشتند و آثار قابل توجهی نیز تولید و اجرا کرده اند، ولی استاد قره باغی توانست با تکیه بر آموختههای آکادمیک و دانش موسیقایی خود، تلفیقی از موسیقی کلاسیک و آواز مردمی را به وجود بیاورد و هویت ویژهای به موسیقی انقلاب بدهد.
کریم نژاد، ادامه داد: استاد قرهباغی از همان سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی و در همراهی و همسویی با مردم و همگامی با آرمانهای انقلاب به زبان هنر بیش از ۸۰۰ سرود حماسی را اجرا و پدید آورده است.
وی یادآوری کرد: قریب به اتفاق آثارش، حس وطن دوستی و میهنی با رنگ و بوی انقلابی دارد و حتی این حسِ حماسی میهنی را به نسل بعد از خود نیز منتقل کرد و به عبارتی هر کدام از این سرودها، بازتاب بخشی از فضای انقلابی آن دوران و هویت مردمی هنرِ در خدمت آرمانهای انقلاب اسلامی است.
پژوهشگر موسیقی و فعال فرهنگی با بیان اینکه اگر آثار و سرودهای انقلابی «نغمهخوان انقلاب» را بخش ناگسستنی «گنجینه هنر انقلاب» این مرز و بوم در چهل و اندی سال اخیر بدانیم، افزود: با چنین کارنامه پرباری، نامِ استاد اسفندیار قره باغی با موسیقی انقلاب عجین شده و به حق شایسته عنوان «صدای انقلاب» و «نغمهخوان انقلاب» است.
کریم نژاد، اظهار کرد: فقدان این هنرمند متعهد و متخصص عرصه موسیقی انقلاب که قریب به اتفاق آثارش، سرشار از حسِ حماسی میهنی و ضداستکباری است، رخدادی غمبار برای جامعه هنری و عموم علاقمندان برای دوستدارانش و موسیقی است.
اسفندیار قره باغی ملقب به «صدای انقلاب»، روز پنجشنبه در سن ۷۹ سالگی به دلیل بیماری درگذشت.
استاد قره باغی اول بهمن ماه سال ۱۳۲۲ در شهر تبریز محلّه مقصودیه، کوچه قره باغی متولد شد؛ پدرش قلی خان سالار از مالکین آذربایجان با آشنائی به هفت زبان و از طنز پردازان مشهور بود.
قره باغی پس از گذراندن دوره اول متوسطه در دبیرستان بدر تهران، به تبریز مراجعت کرد و از سال ۱۳۳۸ وارد هنرستان موسیقی شد و در خرداد ماه سال ۱۳۴۳ فارغ التحصیل و به عنوان معلم موسیقی در مدارس کرمانشاه به استخدام وزارت فرهنگ درآمد.
اواخر سال ۱۳۴۷ به تهران منتقل و در گروه اُپرای تهران مشغول شد، ضمن خوانندگی در گروه کُر اُپرای تهران پس از گذراندن تحصیلات لازم و بازگشت از ایتالیا ، با عنوان سولیست باس اُپرای تهران ، نقش های بسیاری را در اجراهای مختلف عهده دار شد.