یاسوج- ایرنا- برنامه ریزی برای افزایش سقف تسهیلات بانکی و دوره بازپرداخت وام های نوسازی واحدهای مسکونی و پیش بینی افزایش زیرساخت های رفاهی از راهبردهای دولت برای احیای بافت های فرسوده و بهبود شرایط زندگی در سکونتگاه های غیررسمی استان کهگیلویه و بویراحمد است.

براساس آمار رسمی یک سوم از جمعیت این استان در سکونتگاه‌های غیررسمی( حاشیه نشینی) و بافت‌های فرسوده زندگی می کنند که افزون بر نازیبایی چهره شهرها و روستاهای کهگیلویه و بویراحمد امکان تهدید جان ساکنان در هنگام بروز زلزله و سختی زندگی به دلیل نبودن امکانات رفاهی شده است کارشناسان به علت همین پیامدها برضرورت بازآفرینی و احیای بافت های مذکور تاکید می کنند.

صاحب نظران حوزه شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارند که وجود سازه های ناایمن و ناپایدار بافت های فرسوده از سویی و تنگ بودن معابر این مناطق خدمات رسانی در هنگام وقوع حوادث غیرطبیعی را سخت می کند که این هشدارها نیاز به نوسازی واحدهای مسکونی مذکور را بیشتر کرده است دولت هم با اذعان به ضرورت بهبود شرایط زندگی در بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی استان تلاش می کند به این مناطق سامان بخشد.

با توجه به اینکه نوسازی و بازآفرینی سکونتگاه های غیررسمی منجر به ارتقای شاخص‌های زیست سالم و با کیفیت شهروندان در شهرهای مختلف استان می شود دولت مصمم است تا با اجرای طرح های مختلف زمینه شرایط زندگی بهتر در این مناطق گام های بلندی به سوی توسعه بردارد.

برنامه های دولت برای نوسازی بافت های فرسوده

معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد در این باره می گوید:احیای بافت های فرسوده در شهرهای بزرگ استان به ویژه یاسوج،دوگنبدان و یاسوج با پرداخت تسهیلات بانکی و اجرای طرح های بازآفرینی شهری در دستور کار است و در شهرهای کوچک نیز وام های بانکی و قیر رایگان اختصاص می یابد.

علی کاظم بدخشان تصریح کرد: برای بازسازی هر یک از واحدهای مسکونی بافت فرسوده مناطق شهری کهگیلویه و بویراحمد ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی پرداخت می شود که ۱۵۰ میلیون تومان از این میزان یک سال بعد باید پرداخت شود و ۱۵۰ میلیون تومان دیگر با سود ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت ۱۰ ساله پرداخت می شود.

معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: افزایش میزان وام های بافت های فرسوده استان تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان و دوره بازپرداخت ۲۰ ساله نیز به شورای پول واعتبار پیشنهاد شده است.

وی بیان کرد: ۲ هزار مورد تسهیلات بانکی نوسازی بافت های مناطق شهری به استان ابلاغ شده و آماده پرداخت این وام ها به متقاضیان هستیم.

بدخشان ابراز داشت: صاحبان ۳۷۰ واحد از خانه های واقع در بافت های فرسوده کهگیلویه و بویراحمد برای نوسازی واحدهای مسکونی به بانک های عامل معرفی شده که تاکنون ۸۴ واحد منجر به قرارداد شده است.

مساحت بافت های ناکارآمد

معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت:یکهزار و ۵۶ هکتار بافت فرسوده و یکهزار و ۱۷۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی در شهرهای مختلف استان تعیین حریم شده است.

بدخشان اضافه کرد: یاسوج ۲۵۶،دوگنبدان ۱۶۴،دهدشت ۱۶۲،چرام ۱۰۶،لیکک ۹۹،لنده۷۰،سی سخت ۳۲،باشت ۳۴ و سوق ۳۷ هکتار بافت فرسوده شهری دارد و همچنین ۸۷۰ هکتار سکونتگاه غیر رسمی درمرکز استان و ۳۰۰ هکتار در شهر دوگنبدان شناسایی شده است.

وی عنوان کرد:۳۸ پروژه اجرایی در زمینه بازآفرینی شهری در شهرهای استان با میانگین پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در حال اجراست.

برنامه های بازآفرینی شهری

بدخشان نژاد افزود:پارسال ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای اجرای طرح های بازآفرینی و چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای آسفالت معابر بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی کهگیلویه و بویراحمد اختصاص و هزینه شد.

معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: امسال نیز بیش از ۴۸ میلیارد تومان اعتبار برای طرح های بازآفرینی در استان پیشنهاد شده است.

وی تاکید کرد: پروژه هایی همچون ایجاد مدرسه در سه شهر استان، ساخت خانه بهداشت در ۲ شهر، احداث پارک محله ای در سه شهر، آسفالت در چهار شهر و جدول گذاری در سه شهر استان از جمله طرح های اجرا شده در این مدت بوده است.

بدخشان ابراز داشت: اجرای این طرح ها سبب افزایش سرانه خدمات در مناطق می شود و سطح کمی و کیفی محلات هدف از نظر محیط زندگی بهبود می یابد.

معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال همچنین ۸۰۰ تن قیر با حدود ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای آسفالت معابر بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی استان اختصاص می یابد.

وی عنوان کرد: طرح بازآفرینی شهری با هدف نوسازی، محکم سازی و بهسازی محله های فرف یا همان بافت های فرسوده است که قدمتی بیش از ۳۰ سال دارند و دارای معابر، ساختمان ها و کوچه های تنگ و تو در تو هستند.

افزایش وام نوسازی مناطق روستایی

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت:ایجاد شرایط محیطی بهتر با پیش بینی وام های بانکی برای نوسازی و همچنین آسفالت معابر از برنامه های دولت به منظور افزایش رفاه ساکنان در مناطق روستایی استان است.

روح الله عمادی افزود:امسال میزان وام های نوسازی خانه های روستایی کهگیلویه و بویراحمد افزایش ۲ برابری یافته است که این امر روند نوسازی خانه های مناطق مذکور را بهبود بخشیده است.

وی تاکید کرد:میزان وام های پرداختی به ازای هر واحد مسکونی از یکصد میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

وی اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده چهار هزار واحد مسکونی روستایی فرسوده کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال در استان مقاوم سازی می شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گفت: متقاضیان برای تشکیل پرونده و دریافت تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی به دهیاری‌ها و بنیاد مسکن شهرستان‌های محل اقامت خود مراجعه کنند.

عمادی تصریح کرد: روند بازسازی و نوسازی مسکن فرسوده روستایی و شهرهای زیر ۲۵هزار نفر جمعیت در کهگیلویه و بویراحمد از سال ۸۴ آغاز شد.

وی عنوان کرد:با وجود مقاوم سازی بیش از ۴۳ هزار واحد مسکونی، افزون بر ۲۷ هزار خانه در روستاهای استان نیاز به مقاوم سازی دارد.

اختصاص اعتبار برای تقویت زیرساخت های روستایی

عمادی اظهار داشت:امسال همچنین ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار روستایی امسال در زمینه قیر رایگان برای زیرسازی و آسفالت روستاهای استان در نظر گرفته شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۷۲۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در این استان وجود دارد که طرح هادی آن ها تهیه شده است.

وی تعداد روستاهای دارای سکنه استان را یکهزارو ۷۰۰ روستا اعلام کرد و اظهار داشت: هم اکنون طرح هادی در روستاهای زیر ۲۰ نفر در استان در حال تهیه است.

عمادی تاکید کرد: طرح‌های هادی در قالب بهبود محیط روستایی، بالابردن سطح استانداردهای زندگی، توسعه خدمات‌رسانی به روستائیان و افزایش رضایتمندی ساکنان این مناطق اجرا می‌شود.

وی گفت: فعالیت‌های عمرانی در حوزه روستاهای یکی از مهمترین راهبردهای دولت برای فراهم کردن رفاه اهالی و ایجاد انگیزه به منظور ماندگاری در این مناطق پیش بینی شده است.

اقدام های انجام شده در روستاها

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: یک میلیون متر مربع از معابر روستایی این استان از سال گذشته تاکنون با سهمیه قیر رایگان آسفالت و بهسازی شده که آسفالت این میزان معابر روستایی با بیش از ۶ هزار تن قیر رایگان انجام شد.

وی بیان کرد: زیر سازی و آسفالت ۱۰۰ روستا در مناطق مختلف این استان با این میزان قیر رایگان انجام شده است.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع یک درصد مساحت کشور را دارد و یکی از کوچک‌ترین استان‌های کشور است.

این استان ۷۲۶ هزار نفر جمعیت دارد که ۵۴ درصد آن در شهرها و ۴۶ درصد در روستاها زندگی می‌کنند.