تهران- ایرنا- سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی با بیان اینکه همه باید در جهت توسعه و ترویج قانون اساسی کمک کنیم، پیشنهاد ورود قانون اساسی به کتب درسی، آموزش قانون اساسی در کنار آموزش حقوق شهروندی، ایجاد فرهنگسرا و موزه قانون اساسی را ارایه کرد.

به گزارش ایرنا هادی طحان نظیف روز یکشنبه با حضور در یکصد و سیزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران درباره فرایند تهیه و تصویب قانون اساسی مطالبی را ارایه کرد و اظهارداشت: قانون، قانون مردم است چون در فرآیند تصویب آن مردم حضور جدی و موثر داشتند.

وی با بیان اینکه قانون اساسی چارچوب تعیین سرنوشت سیاسی و اجتماعی را تعیین کرده است، افزود: قانون اساسی یک کشور، عالی ترین سند معتبر حقوقی و میثاق سیاسی در همه کشورها است.

وی با بیان اینکه قانون اساسی نقاط درخشانی دارد که از نظام سیاسی ما برگرفته شده است و بر وجهه جمهوریت و اسلامیت تاکید دارد، گفت: قانون اساسی ما تبلور حکومت دینی در بستر سیاسی و نظام حکمرانی است.

سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی با اشاره به بخشی از قانون اساسی که به موضوع شوراها تاکید دارد، اظهار داشت: دولت ها یا نمی دانند و یا نمی‌توانند برای مشکلات مناطق دوردست تدبیر کنند، بنابراین این موضوع در قانون اساس پیش بینی شده و جایگاه شوراهای اسلامی شهر و روستا، جایگاه ویژه‌ای است.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه حکمرانی محلی پیش بینی قانون اساسی در عرض حکمرانی ملی است، خطاب به اعضای شورای شهر گفت: همه ما، مردم و مسئولان نیاز داریم به این قانون مراجعه کنیم، به قانون کم مراجعه می شود و قانون کم مطالعه‌ می شود.

وی با تاکید بر اینکه نباید بگذاریم که قانون اساسی در بین مردم و مسئولان مهجور واقع شود، گفت:باید فضای مراجعه به قانون را با روش‌های مختلف جذاب کنیم.

وی افزود: همه باید در جهت توسعه‌ و ترویج قانون اساسی از ورود به کتب درسی تا ساخت فیلم و مستند کمک کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی ادامه‌داد: در آموزش حقوق شهروندی می توان قانون اساسی را در دستور کار قرار داد همچنین می توان پارکهای قانون اساسی برای گفتگو و آموزش این قانون ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه پژوهشکده شورای نگهبان آماده همکاری است، گفت: همچنین می‌توان فرهنگسرا و موزه قانون اساسی نیز ایجاد کرد و آموزش عمومی محله محور نیز می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

وی در ادامه اظهار داشت: برغم تلاشهای دشمنان ما، هنوز وجهه جامعه ما وجهه دینی است اما نباید به این اکتفا کنیم و باید مناسبات اجتماعی رنگ دینی داشته باشد.

شوراها هنوز به جایگاه واقعی و قانونی خود دست نیافته اند

نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز پس از سخنان سخنگوی شورای‌ نگهبان اظهار داشت: شورا هنوز به جایگاه واقعی و قانونی خود دست نیافته اند و در شهر تهران نمی‌توانند در همه امور مربوط به اداره شهر اعم از مدیریت آب، برق، گاز، تلفن، پلیس، دستگاه های خدمات رسان، مراکز آموزشی، ورود جدی داشته باشند.

وی افزود: در اصول متعددی از قانون اساسی کشور به جایگاه مهم شوراهای اسلامی شهر و حدود اختیارات آنها پرداخته است.

معدنی پور با بیان اینکه با بیان اینکه رفته رفته شورای شهر تبدیل به شورای شهرداری شده است، گفت: سایر دستگاه های فعال در شهر خود را زیر ذره بین نظارت شورا نمی‌بینند در حالی که برابر قانون اساسی کشور، حق حاکمیت شوراهای اسلامی شهر در تراز سایر ارکان حکومتی است و حتی دامنه حکومتی آن به اندازه آنهاست و مسئولین دولتی موظف به رعایت تصمیمات اخذ شده شورای شهر در حدود اختیارات آنها است.

انتخاب شهرداران نباید از وظایف شوراها کنار گذاشته شود

احمد صادقی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز پس از سخنان سخنگوی شورای نگهبان اظهارداشت: با وجود اینکه هم اکنون شوراها حضور ارزنده و تاثیرگذاری دارند و اعضای شورا به نمایندگی از مردم کارهای شورایی را براساس مواد قانون اساسی انجام می دهند هنوز سازمان هایی که کارهای شوراها را انجام می دهند در جایگاه خود هستند و به نوعی موازی کاری انجام می شود.

وی افزود: حتی در ارسال قوانین مجلس به شورای نگهبان شاهد هستیم که شورای نگهبان با تفسیری که از حوزه نظارتی شوراها دارد، شورا را در بعضی اموری که باید ورود کنند منع می کنند.

وی با بیان اینکه شنیده شده که بحث انتخاب شهردار را از وظایف شوراها نمی دانند، گفت: انتظار و توقع ما این است که شورای نگهبان در رسیدن شوراها به جایگاه واقعی خود اهتمام ویژه ای داشته باشند.