به گزارش ایرنا، پیمان اسکندری روز یکشنبه در جلسه هم اندیشی کشاورزی دانش بنیان با حضور مخترعان، نخبگان و شرکتهای فناور و دانش بنیان بر لزوم استفاده از استعداد و توانایی جامعه نخبگان در حوزه های مختلف کشاورزی تاکید کرد و اظهار داشت: ۴۷ شرکت دانش بنیان در سطح استان در بخش های مختلف وجود دارد که از این تعداد ۹ شرکت به عبارتی ۱۹ درصد آن مربوط به بخش کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه کردستان در زمینه تولید محصولات کشاورزی ششمین استان کشور است، افزود: ۶ درصد شرکت های دانش بنیان در سطح کشور در بخش کشاورزی فعالیت دارند بنابراین توجه به زیرساختهای بنیادی و استفاده از شرکت های فناور باید در دستور کار قرار گیرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: این سازمان به عنوان متولی امر تولید غذای جامعه با همفکری نخبگان کشاورزی روش های نوین و فن آوریهای داخلی را به کار گرفته است تا گامی مهمی در افزایش تولید بردارد.
اسکندری با بیان اینکه اشتغال آفرینی و دانش بنیان، ۲ مولفه مهم تولید ملی هستند، گفت: بررسی آمارهای اشتغال کشور نشان دهنده این است که بخش عمده مشکل کشور در زمینه اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی بوده و هر چه مقاطع تحصیلی بالاتر میرود، نرخ اشتغال هم کمتر میشود.
وی در ارتباط با تمایل کمتر شرکتهای دانش بنیان به حضور در بخش کشاورزی اضافه کرد: دلایل متعددی در این رابطه دخیل است که مهمترین آنها عدم تمکن مالی و توانایی بهره برداران (کشاورزان و دامداران) برای استفاده از فناوریهای نوین در مزارع و باغات و دامداریها است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی افزود: عمده کشاورزان ما از نوع خردهپا و معیشتی هستند، لذا قدرت ریسک پذیری برای فناوریها و موضوعات دانش بنیان جدید با توجه به هزینههای اولیه بالای آنها را ندارند.
اسکندری اظهار داشت: این سازمان تلاش دارد با تشکیل یک اتاق فکر همراه و همگام با نخبگان در راستای بکارگیری دانش و اختراعات نخبگان در حوزه کشاورزی و همفکری و حمایت های لازمه از این افراد تحولاتی نوین ایجاد کند.
نماینده بنیاد علوی هم در این جلسه با بیان اینکه بنیاد علوی بازوی محرومیت زدایی در روستاها است، گفت: از نخبگان استان در راستای آبادانی و پیشرفت روستاهای استان حمایت لازم را بکار خواهیم گرفت.