تهران- ایرنا- کارشناس ارشد مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه مردم دسیسه‌های دشمن را به خوبی شناخته‌اند، گفت: دشمن به‌دنبال موج ‌سواری است و حواشی پیش آمده تاثیری بر روابط راهبردی ایران و چین ندارد.

محسن پاک‌آیین، کارشناس مسائل راهبردی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در مورد روابط راهبردی ایران و چین گفت: در این تردیدی نیست که روابط ایران و چین، روابط راهبردی و استراتژیک است و حواشی که در سفر مقامات این کشور به عربستان رخ داد و بیانیه‌ای که صادر شد، نمی‌تواند تاثیر جدی بر روابط راهبردی دو کشور بگذارد.

وی تصریح کرد: ممکن است اختلاف نظرهایی بین کشورها به وجود بیاید اما این اختلاف نظرها حل خواهد شد و به عنوان تعییر روابط راهبردی نیست.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی به سفر معاون رئیس جمهور چین به تهران اشاره کرد و گفت: سفر معاون رئیس جمهور چین نشاندهنده این است که روابط عادی ایران با چین در حال طی شدن است و اتفاقات اخیر تاثیری بر این روابط ندارد.

پاک‌آیین به حفظ تمامیت ارضی ایران اشاره کرد و گفت: همانطور که ایران بر روابط با چین تاکید دارد، در مورد حفظ تمامیت ارضی خود با کسی شوخی ندارد و وزارت امورخارجه کشورمان نیز در این خصوص تذاکرات لازم را به طرف چینی داد و اعلام کرد که تمامیت ارضی ایران خطوط قرمز است.

وی به بدقولی اروپایی‌ها اشاره کرد و افزود: اروپایی ها و رسانه های غربی همواره سوار بر موج میشوند و سعی میکنند از مسائل به نفع خود تفسیر کنند اما خصومت دیرینه غرب و اروپا بر کسی پوشیده نیست و این اروپایی ها بودند که همیشه علیه ایران بوده و در رابطه تجاری و اقتصادی با ایران بدقولی کرده و به وعده های خود عمل نکردند.

ایران از دخالت اروپا و آمریکا در مجامع بین‌المللی شکایت کند

وی در ادامه در تحلیل خود از دخالت کشورهای اروپایی در امور داخلی ایران گفت: دخالت‌های کشورهای غربی مانند آمریکا، فرانسه، آلمان، انگلیس و کانادا در امور داخلی ایران نقض موازین بین‌المللی است و این کشورها به خوبی از این موضوع مطلع هستند.

این کارشناس ارشد مسائل راهبردی افزود: هر کشوری امور داخلی خود را دارد و در هر کشوری ممکن است معترضینی باشند و مطالباتی را داشته باشند و حاکمیت کشورها معمولا در این ارتباط با اتباع خودشان تعامل، مدیریت و گفت و گو می‌کنند و سعی در حل این مشکلات می‌نمایند.

پاک‌آیین خاطرنشان کرد: کمتر کشوری را در دنیا شاهد هستیم که مشکلات داخلی و مباحث داخلی نداشته باشد. دخالت کشورهای دیگر در امور کشورهای مستقل با انگیزه‌های سیاسی و برای تامین منافع خودشان، نقض آشکار مقررات و موازین بین‌المللی است.

وی بیان کرد: کشورهای نامبرده از جمله آمریکا، کانادا و اروپایی‌ها مانند سایر کشورها، مشکلات داخلی عدیده‌ای دارند. همین یکی دو روز قبل شاهد بودید که در آلمان یک گروه برانداز را دستگیر کردند یا در فرانسه هر شنبه شاهد اعتراض مردم نسبت به دولت هستیم و همین مساله را در انگلیس هم شاهد هستیم.

کارشناس ارشد مسائل سیاست خارجی ادامه داد: در کانادا که یکی از کشورهای اصلی ناقض حقوق بشر است هم این مسائل وجود دارد. در این کشور حقوق بومیان کاملا نقض می‌شود. یکی دو سال گذشته، گورهای دسته جمعی بومیان کشف شد که مشخص نبود کسانی که در آن گورها دفن شده‌اند چه کسانی هستند و چگونه کشته شده‌اند اما آثار شکنجه بر آنها مشخص بود و کانادا فورا بر این جنایتی که نقض آشکار حقوق بشر بود سرپوش گذاشت.

پاک‌آیین اضافه کرد: جنایات کشورهای ناتو در افغانستان بر همه آشکار است و امروز صفحات اینترنت، پر شده از نقض حقوق بشر در زندان‌هایی مانند زندان بگرام در افغانستان و قتل، جنایت و قاچاق مواد مخدری که در این کشور از سوی غربی‌ها صورت گرفته است.

وی یادآور شد: لذا این کشورها در جایگاهی نیستند که بتوانند کشورهای دیگر به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران را متهم به نقض حقوق بشر کنند در حالی که خود این کشورها حامی رژیم صهیونیستی هستند و جنایات این رژیم را در فلسطین نادیده می‌گیرند و حامی گروه‌های تروریستی مانند داعش هستند.

سفیر پیشین ایران در ازبکستان، تایلند و جمهوری آذربایجان اظهار کرد: آمریکایی‌ها همانطور که خودشان هم اعتراف کردند یکی از کشورهای تجهیزکننده و ایجادکننده داعش بوده‌اند. سال‌های طولانی کشورهای غربی و همین چند کشور از وجود آپارتاید در آفریقای جنوبی حمایت می‌کردند. کسانی مانند نلسون ماندلا به دلیل رفتارهای این کشورها در زندان‌های قرون وسطایی آفریقای جنوبی در دوره آپارتاید بود و همین امروز هم از آپارتاید و نژادپرستی در رژیم صهیونیستی در اراضی اشغال شده فلسطین حمایت می‌کنند.

پاک‌آیین، وجود نژادپرستی و آپارتاید در آمریکا را بلاانکار توصیف کرد و گفت: رنگین پوستان و سیاه‌پوستان در این کشور از حقوق خودشان محروم هستند و کشتن آنها برای پلیس مباه است.

وی ادامه داد: بنابراین جمهوری اسلامی ایران باید مدعی این کشورها باشد و موارد نقض حقوق بشر در این کشورها را در مجامع عمومی و دادگاه‌های بین‌المللی مطرح کند و دخالت آنها در امور داخلی ایران را محکوم کند.

این دیپلمات پیشین یادآور شد: به نظر می‌رسد کشورهای غربی که آتش‌افروز اغتشاشات داخلی ایران بودند اینک شاهد هستند که مردم بصیرت پیدا کرده‌اند و به جای همراهی با اغتشاشاگران مطالبات خودشان را از مسیر قانونی و در گفت و گو با مسئولین مطرح می‌کنند. اغتشاشگران کماکان سعی می‌کنند در صحنه بمانند و امیدوار باشند که کشورهای غربی از آنها حمایت می‌کنند.

پاک‌آیین اظهار کرد: در حالی که کاملا مشخص است که نوعی عقلانیت بر مردم ایران حاکم شده است و مردم دسیسه‌های دشمن را به خوبی شناخته‌اند و در عین حالی که مطالبات مدنی خودشان را از دنبال می‌کنند اما خط خودشان را از دشمن، اغتشاشاگران و گروه‌های تروریستی جدا کرده‌اند و این موضوعی مورد پسند غربی‌ها نیست.

وی ادامه داد: غربی‌ها نمی‌پسندند که مردم ایران مستقلانه تصمیم بگیرند و مطالبات خود را از مسیرهای قانونی مطرح کنند. دشمن به‌دنبال این است که بر موج اعتراضات مردمی سوار شود و با اعزام گروه‌های تروریستی به ایران و حمایت از اغتشاشگران و یا با استخدام برخی از اوباش از سوی عوامل سفارتخانه‌های خارجی در ایران، فضا را ملتهب نگه دارند.

کارشناس ارشد مسائل سیاست خارجی گفت: البته به نظر می‌رسد این ترفند دشمن با هوشیار مردم و مسئولین خنثی خواهد شد و ما شاهد ثبات و آرامش بیشتری در کشور خواهیم بود.