علیرضا حقیقت روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عمده مشکل در خصوص انسولین، تمایل بیماران به استفاده از یک برند خاص است که متاسفانه برخی بیماران رغبتی به تغییر برند انسولین مصرفی خود ندارند.
این مسوول گفت: تمامی برندهای انسولین با ماده موثر و فرمول یکسان تولید میشود و برای اینکه امکان دسترسی و یافتن این داروها برای شهروندان فراهم باشد، نحوه توزیع آنها برنامهریزی و در داروخانههای منتخب توزیع می شود.
وی همچنین در خصوص طرح دارویار، گفت: این طرح در چارچوب اجرای سیاستهای ارزی در حوزه دارو با حذف ارز ترجیحی از تولید آغاز شد و اهداف مهمی از جمله افزایش سطح تولید برای بهبود دسترسی مردم به دارو و جلوگیری از قاچاق آن به کشورهای همسایه را دنبال میکند.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه طی این طرح، ارز حذف شده از تولید به سازمانهای بیمهگر انتقال یافت، افزود: به واسطه این اقدام و برای اینکه در اثر آزادسازی قیمت دارو، فشاری به مردم وارد نشود، تعهدات سازمانهای بیمهگر افزایش یافت به نحوی که بعد از اجرای طرح، تغییری در پرداختی مردم بابت داروهای دارای نسخه ایجاد نشد.
وی در ارتباط با داروهایی که قیمت آنها قبل از اجرای طرح، افزایش یافته بود، اظهار داشت: قیمت تعدادی از داروهای بدون نسخه و همینطور برخی داروهایی که تحت لیسانس تولید میشدند، قبل از اجرای طرح با برداشتن ارز ترجیحی، افزایش یافته بود ولی در این طرح هیچ افزایش قیمتی شامل آنها نشد.
حقیقت خاطرنشان کرد: در دورههای مختلف ممکن است به دلیل به وجود آمدن شرایطی در حوزه تولید یا واردات دارو در کشور، دسترسی به برخی داروها دچار مشکلاتی شود و اشکالات فنی در زمینه ساخت دارو در کارخانهها یا مشکلات مربوط به واردات آنها از جمله مسائلی است که سهولت دسترسی به برخی داروها را تحت تاثیر قرار میدهد.