اردبیل - ایرنا- رئیس اداره ثبت احوال شهرستان خلخال گفت: آمار طلاق در طول هشت ماهه سال جاری این شهرستان ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید جلیل داودی روز یکشنبه در جلسه کارگروه ستاد ثبت وقایع حیاتی چهارگانه خلخال اظهار کرد: در حالی که در طول هشت ماهه اول سال گذشته تعداد واقعه طلاق ثبت شده در اداره ثبت احوال این شهرستان ۱۲۳مورد بود این میزان در مدت مشابه سال جاری به ۱۴۲ مورد رسیده است.

داودی همچنین از کاهش آمار ازدواج خلخال در طول هشت ماهه سال جاری نسبت به زمان مشابه سال گذشته خبر داد وافزود: در هشت ماهه امسال ۴۳۳ مورد ازدواج در این شهرستان به ثبت رسیده که نسبت به سال ماقبل آن ۴۹۴ مورد ازدواج بود ، از رشد منفی ۱۴ درصدی برخوردار است.

رییس اداره ثبت احوال خلخال اظهار داشت: مقایسه آمار ازدواج وطلاق خلخال نشان می‌دهد که از هر ۱۰ ازدواج در این شهرستان ۳/۴ مورد منجر به طلاق شده است.

وی اظهار کرد: سال گذشته ۵۱۴ مورد تولد نوزاد در این اداره به ثبت رسید که در مقایسه با زمان مشابه سال جاری آن که ۴۶۰ مورد است ، ۱۱ درصد موالید این شهرستان کاهش یافته است.

داودی اضافه کرد: در طول هشت ماهه سال جاری امار فوت شده‌های خلخال ۴۲۶ مورد به ثبت رسیده که این میزان در مقایسه با آمار وفات زمان مشابه سال قبل که ۵۲۹ مورد است ۲۸ درصد آمار فوتی‌های خلخال کاهش نشان می‌دهn.

رئیس اداره ثبت احوال خلخال گفت: با توجه به فراوانی وفات در مقایسه با آمار ولادت سال گذشته نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۰۰ در این شهرستان منفی بوده و در مقابل ۸۰۰ مورد وفات ثبت شده سال قبل ، ۷۸۷ مورد ولادت در همین مدت به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه طولانی بودن زمان صدور کارت ملی هوشمند یک مشکل در سطح کلان کشوری است، ادامه داد: شناسنامه مکانیزه برای نوزادان تازه تولد یافته در مدت یک ساعت در اداره ثبت احوال خلخال صادر و همچنین تعویض شناسنامه‌های قدیمی در دفاتر پیشخوان دولت در مدت ۴۸ ساعت انجام می‌شود.

همچنین در این جلسه فرماندار خلخال با ابراز نگرانی از افزایش آمار طلاق وکاهش امار ازدواج و موالید در این شهرستان گفت: به استثنای آمار وفات که در سال جاری نسبت سال گذشته کاهش دارد در سه شاخص وقایع حیاتی متاسفانه با آمار کاهش ازدواج ،موالید و افزایش طلاق مواجه هستیم.

سید جواد یحیی زاده اظهار کرد: در حالی که برخی از کارشناسان مسائل خانواده وضعیت بد اقتصادی و فقر را علت اصلی کاهش رغبت خانواده‌ها به فرزندآوری اعلام می‌کنند در بسیاری از موارد خانواده‌های دارای تمکن مالی نیز چندان میلی به فرزندآوری ندارند که به نظر می‌رسد این وضعیت ناشی از نفوذ فرهنگ غربی به جامعه است.