علی کاووسی روز دوشنبه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: اجرای فاز اول (پاییزه) برنامه ملی مراقبت بیماریهای ویروسی ( VHS- IHN-IPN ) مزارع پرورش ماهیان سردآبی استان انجام شد.
وی ادامه داد: طرح مراقبت بیماریهای ویروسی ماهیان سردابی قزلآلا در استان گلستان از یکم آبان ماه سال ۱۴۰۱ از مزارع شهرستان مینودشت آغاز شد و در ۶ شهرستان دیگر گالیکش، آزادشهر، رامیان، علیآبادکتول، گرگان و کردکوی انجام شده است.
کاووسی خاطرنشان کرد: با همکاری کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستانهای مزبور از مزارع پرورش ماهیان سردابی، نمونهگیری لازم انجام و به مرکز تشخیص «دوک» در استان مازندران ارسال شد و جواب تمامی نمونه آزمایش، منفی گزارش شد.
به گفته وی در استان گلستان ۲۷ مزرعه پرورش ماهیان سردآبی اعم از تفریح و پرورش، تکثیر و پرورش و پرورش وجود دارد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی گلستان هم در این خصوص تأکید کرد: اجرای مرحله دوم برنامه ملی مراقبت بیماریهای ویروسی ( VHS- IHN-IPN ) از جمله مزارع پرورش ماهیان سردآبی استان گلستان، فصل بهار سال ۱۴۰۲ تعیین شده است.
شاپور فکوری افزود: این سه ویروس ( VHS- IHN-IPN ) از عوامل ایجاد بیماریهای مهم در صنعت پرورش ماهیان سردابی بوده و در صورت بروز منجر به خسارات اقتصادی جبران ناپذیری خواهد شد که در همین راستا کارشناسان دامپزشکی با ارائه آموزشهای ترویجی لازم به تولید کنندگان، بازدید بهداشتی، رعایت مسائل قرنطینهای بهداشتی و ضدعفونی مزارع پرورش ماهیان، اقدام پیشگیرانه را در سطح این مزارع انجام میدهند.
مطابق گزارش دستگاههای مرتبط در استان گلستان، سال گذشته در استان حدود یک هزار تُن ماهی قزلآلا در مزارع پرورش ماهیان سردآبی تولید شده است.
استان گلستان به سبب شرایط جغرافیایی، واقع شدن در دامنه سلسله جبال البرز و شمال ایران و ویژگیهای اقلیمی در زمره مناطق با قابلیت دسترسی بالا به منابع آب محسوب میشود.
وجود ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی و رودخانههای دایمی اترک، گرگانرود و قرهسو و چندین تالاب بینالمللی مانند آلماگل، آجیگل و آلاگل و بیش از ۱۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در کرانههای خزر و خلیج گرگان، گلستان را به استانی با قابلیت بالای فعالیتهای شیلاتی تبدیل کرده است.
علاوه بر این، بیش از ۳۰ هزار حلقه چاه کشاورزی، چند صد آببندان ذخیره آب روستایی و چندین سد و سازه مهندسی ذخیره آب هم از دیگر ظرفیتهای استان گلستان برای صنعت شیلات است که باید از آنها بهرهبرداری بهینه در حوزه شیلات شود.
استان گلستان با یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد و اقتصاد ساکنان آن بر پایه کشاورزی استوار است.