ارومیه - ایرنا - آستین‌هایی که برای یاری معلولان و سالمندان بالا زده می‌شود تا میوه‌های شادی و امید را به قلب‌های شکسته انسان‌های ناتوان و ناامید هدیه دهد و لبخند شادی بر لب آنان بنشاند در این مرز و بوم کم نیستند و هر فردی در هر جایگاهی برای پیشی گرفتن در این رقابت سخاوتمندانه در تلاش است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کام تشنه نیازمندان جامعه چه معلول باشند یا بی سرپرست و چه سالمندان و بیماران این روزها در این اوضاع و شرایط دشوار اقتصادی بسیار تشنه تر از روزها و سال‌های قبل است و دست‌های سرد آنان بیشتر از هر زمان دیگری نیازمند فشرده شدن و حس گرم همدلی و حمایت از سوی مسوولان و خیرین است.

این روزها در آذربایجان غربی بستر حمایت از این قشر مهیاست، استاندار مردمی و پرتلاش عزم خود را جزم کرده تا برای تحقق یکی از هدف‌های دولت در بخش محرومیت زدایی و حمایت از قشر محروم و دهک‌های پایین جامعه گام‌های بلندی بردارد و تسلی بخش افرادی باشد که به پشت گرمی حمایت‌های دولت مردمی کمر راست کرده‌اند.

مراکز شبانه روزی توانبخشی بهزیستی آذربایجان غربی یکی از مراکزی است که سال‌هاست با همکاری بخش خصوصی دست در دست بهزیستی در راستای یاری رسانی به معلولان و سالمندان باری از دوش دولت و جامعه برداشته‌اند و علاوه بر ایجاد اشتغال و بهبود روند زندگی این قشر کمک به خانواده‌های ناتوان از نگهداری معلولان را نیز رقم زده‌اند و در نهایت بخشندگی و صبوری سعی می‌کنند روزهای دل انگیزی برای مددجویان رقم بزنند و از رنج و آلام شان بکاهند.

مدیران این مراکز این روزها دنبال گوش شنوایی برای بیان مشکلات‌شان هستند و چه فردی بهتر از محمدصادق معتمدیان استاندار مردمی و صبور که در این میان در عصر یک روز سرد پاییزی سه ساعت با سعه صدر گوش به گلایه‌ها و مطالبه‌های این مدیران پر تلاش بسپارد و برای حل مشکلت آنها قول مساعدت بدهد.

سردی و سکوت حاکم بر «نشست بررسی مشکلات مدیران مراکز شبانه روزی توانبخشی آذربایجان غربی» (با حضور استاندار آذربایجان غربی) امیدمان برای تهیه خبر از این نشست را به نا امیدی تبدیل می‌کرد تا اینکه درخواست چندین باره پروین محمدپوری مدیرکل بهزیستی استان از حاضران برای واگویه کردن مشکلات عاقبت نتیجه داد و دکتر ساعد حسینی مهر لب گشود تا صدای همکاران، معلولان، سالمندان و اقشار تحت پوشش این مراکز باشد برای بیان مطالبات.

داد از دست تورم، گرانی و اینکه چرا تبصره یک ماده هفت قانون حمایت از معلولان بعد از گذشت چهار سال هنوز تمام و کمال اجرایی نمی‌شود؟ چطور با روزی ۹۰ هزار تومان باید تمام نیازهای مددجویان (غذا، پزشک و فیزیوتراپی و غیره) را تامین کرد از مطالبی بود که وی به عنوان مدیر مرکز آبا در ارومیه بیان کرد.

مدیر سالمندان مرکز کوثر خوی بعد از او، سرشته کلام را به دست گرفت تا از فرصت به نحو بهینه استفاده کند و افزایش جمعیت سالمندی و توجه ویژه به نیازهای این قشر را موضوعی مهم عنوان کند که توجه دولت را باید به سوی آن معطوف کرد.

کیانی با اشاره به اینکه توسعه مراکز نگهداری سالمندان از نیازهای مهم استان است و پرداخت وام بلاعوض می‌تواند به موضوع کمک شایسته کند، ادامه داد: باید سعی کنیم سالمندان ما همیشه تبسم به لب داشته باشند و از روزهایی که دارند لذت ببرند و این هدفی است که ما مدیران مراکز دنبال می‌کنیم و خواستار حمایت‌های دولتی برای تحقق آسایش و آرامش برای مدد جویان‌مان هستیم.

فاطمه ایمان نژاد یکی از بانوان ارومیه‌ای در این نشست که مدیریت مرکز نگهداری معلولان آفاق در این شهرستان را برعهده دارد سرآغاز سخنش حرف دل بسیاری از حاضران بود که فکر نمی‌کردند روزی رو در روی استاندار آذربایجان غربی نشسته و مشکلات‌شان را مطرح کنند.

ذوق زدگی این بانو از دیدن یک مسوول رده بالای استانی در جمع خودشان به قدری بود که اقرار به تعجب و خوشحالی در جمع را پنهان نکرد و از حضور معتمدیان به نمایندگی از همه حاضران قدردانی کرد و گفت: «با دیدن تان متعجب شدم چرا که جمع مدیران مراکز توانبخشی در این پاییز سرد واقعا دل انگیر و بهاری شده و دل‌مان گرم به امید حمایت‌های دولت مردمی و مسوولان پرتلاش و دلسوزش در استان.»

وی با اشاره به اهمیت مراکز نگهداری معلولان اظهار کرد: اگر این مراکز نباشند تصور شرایط جامعه حتی برای چند ساعت سخت است و لازمه ادامه کار این موسسات افزایش یارانه‌هاست چرا که خانواده‌ها توان پرداخت مبالغ شهریه بالا را ندارند و شرایط اقتصادی جامعه اجازه ارائه خدمات درجه یک مراقبت و بکارگیری نیروهایی با مهارت و تخصص مطلوب تر و بالا را کاهش داده است.

ایمانی نژاد نفسی عمیق کشیده و از اجاره‌های سر به فلک کشیده و کمرشکن اماکن مورد نیاز در شهرها گلایه کرد، اجاره‌هایی که ماهیانه بالای ۳۰ و ۴۰ میلیون تومان است.

وی ادامه داد: موجران با دیدن شرایط مساعد و هزینه‌هایی که مدیران و موسسان مراکز در ملکشان کرده‌اند تا محیط را مناسب سازی کنند در سال دوم اجاره نشینی به ناگهان اجاره را دو تا سه برابر می‌کنند که و لازم است در این زمینه نیز تدابیری اندیشیده شود چرا که اجاره بهای بالای ملک، تورم و گرانی مواد غذایی و دارو ما را به سمت ورشکستگی سوق می‌دهد.

خنده و بذله گویی گاه به گاه استاندار آذربایجان غربی در میان کلام افراد و سعه صدر وی در گوش دادن به گلایه مدیرانی که سینه‌ای مملو از مشکلات داشتند و غم مددجویان را به دوش می‌کشیدند هر از چند دقیقه‌ای موجب تلطیف شرایط و امیدواری حاضرین به رفع مشکلات می‌شد.

بحث از اجاره‌های سرم سام آور که شد نوبت به آقای مومنی مدیر سالمندان حضرت زهرا (س) رسید وی برتجمیع مراکز در استان تاکید داشت و اینکه ۱۷ هزار مترمربع زمین در ارومیه برای این سالمندان وقف شده که با احداث یک مرکز در این مکان می‌شود حداقل ۳۰۰ سالمند را تحت پوشش گرفت.

تاکید وی بر همکاری خیرین در احداث مرکزی جدید در این زمین بود چرا که اغلب منازل اجاره ای مثل خانه‌هایی قدیمی هستند که در و تخته شان با هم جور نیست و اتاق‌هایشان اندک است و مناسب نگهداری معلولان و سالمندان نیستند.

نوبت به یکی از حاضران در جلسه از مرکز میاندوآب رسید وی با قدردانی از کمک‌های نقدی استاندار آذربایجان غربی در سفر وی به شهرستان یاد شده سکوت جلسه را شکست و همهمه و صدای دعوت حاضران از معتمدیان برای بازدید از مراکز بالا گرفت چرا که دست بخشنده استاندار برای همگان رو شد و امید به پایانی خوش برای این نشست را رقم زد.

استاندار آذربایجان غربی محمدصادق معتمدیان آخرین سخنران این نشست بود و در لحظه‌ای که مدیران مراکز انتظار نداشتند با بیان اینکه مقرر شده ۱۱ میلیارد تومان از سوی بنیاد مستضعفان به این مراکز کمک نقدی شود امیدی تازه در تار و تن مدیران و متولیان این مراکز دمید.

حال و هوای پاییزی جلسه با خبر خوش معتمدیان بهاری و گرم شد و مدیران مراکز توانبخشی امیدوارتر و خنده برلب نفسی تازه کردند.

اما استاندار آذربایجان غربی که حس خوشایند شادی مدیران مراکز به وی نیز منتقل شده بود دوباره دست به قلم شد و دستور تامین ۲۰ تُن اقلام خوراکی اعم از برنج، روغن، شکر و گوشت مرغ را صادر کرد تا پایان خوشی برای این نشست به پاس زحمات مدیران این مراکز شبانه روزی رقم زده باشد.

حال خوب مدیران مراکز شبانه روزی را می‌شد به راحتی در لبخندهایشان دید که حاصل دل خنده‌هایشان بود چرا که رنج راهشان بی نتیجه نبود و می‌توانستند اینک گرهی از مشکلات مددجویان باز کنند و یا لبخندی را بر لب‌های این قشر نیازمند بنشانند.

اما کمک‌های ویژه نقدی و غیرنقدی به بهزیستی استان آذربایجان غربی که با همت نماینده عالی دولت در استان یکی پس از دیگری محقق می‌شود در این زمینه خلاصه نشده و در یک سال و اندی گذشته (بدو ورود معتمدیان به این استان) با پیگیری استاندار و طی بازدیدهای متعدد از مناطق محروم، برگزاری میزهای خدمت و شنبه‌های محرومت زدایی اعتبارات مطلوبی تخصیص و به حساب مددجویان واریز شده است.

۲۵ میلیارد ریال برای رفع مشکلات به مددجویان آذربایجان غربی پرداخت شد

مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی با اشاره به حمایت خاص استاندار آذربایجان غربی از این نهاد در مسیر خدمت‌رسانی، از اختصاص ۲۵ میلیارد ریال اعتبار خارج از اعتبارات مصوب بهزیستی برای رفع مشکلات مددجویان خبر داد.

به گفته پروین محمد پوری پیرو دستور مساعد استاندار و در قالب برپایی میز خدمت، ضمن دیدار چهره به چهره با مددجویان و بررسی مشکلات آنان افزون بر ۲۵ میلیارد ریال کمک مورد نظر جهت توزیع بین افراد جامعه هدف بهزیستی جذب و به آنها پرداخت شد.

محمدپوری طرح شنبه‌های محرومیت زدایی را که با حمایت‌ها و پیگیری استاندار آذربایجان غربی برگزار می‌شود یک ایده خوب و اثر گذار برای تسریع در رفع مشکلات دانست و یادآور شد: اختصاص زمین برای ساخت مرکز اورژانس، اخذ مجوز اورژانس اجتماعی و برپایی میز خدمت در مناطق مورد هدف برای حل مشکلات مردم، تشکیل پنج صندوق خرد مالی و توزیع بسته‌های معیشتی از جمله اقدامات بهزیستی در قالب این طرح در محلات محروم ارومیه بوده است.

۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای رفع مشکلات درمانی و معیشتی مددجویان آذربایجان غربی تخصیص یافت

مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی افزود: با پیگیری و مساعدت استاندار ۲۵۰ میلیارد ریال کمک نقدی و غیر نقدی نیز جهت رفع مشکلات معیشتی و درمانی مراکز تحت نظارت و جامعه هدف بهزیستی استان تخصیص یافته که در نوع خود اقدامی کم نظیر است.

محمدپوری تاکید کرد: با توجه به حضور رییس بنیاد مستضعفان در استان در سه ماهه دوم سال‌جاری و پیگیری‌های مستمر و دلسوزانه استاندار آذربایجان غربی، ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیز از سوی بنیاد مستضعفان به بهزیستی تخصیص یافت.

وی با بیان اینکه در هشت ماه گذشته از سال‌جاری، ۱۰ میلیارد ریال به حساب خانوارهای دارای ۲ معلول و بالاتر و خانوارهای چندقلویی پرداخت شد، گفت: تخصیص ۱۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی استاندار آذربایجان غربی جهت خرید جهیزیه مددجویان به تعداد ۴۲ نفر و تخصیص ۱۰ میلیارد ریال جهت پرداخت کمک‌های موردی به مددجویان مراجعه کننده در میزهای خدمت و ارتباطات مردمی و جذب پنج میلیارد ریال اعتبار استانی در جهت پرداخت موردی به مددجویان و توزیع هفت هزار بسته لبنی و یک هزار و ۵۰۰ بسته معیشتی از جمله اقدامات شاخص بهزیستی در این مدت است.

مدیرکل بهزیستی همچنین از تخصیص ۱۵۵ میلیارد ریال اعتبار از محل مصوبات سفر رییس جمهور برای ساخت مسکن مددجویی خبر داد و اظهار کرد: ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیز از محل مشارکت‌های مردمی و استانی به مددجویان زلزله‌زده شهرستان خوی اختصاص یافته است.

۲۴۴ هزار و ۵۸۴ نفر شامل مددجو و اعضای خانواده در استان آذربایجان غربی تحت پوشش بهزیستی هستند.