به گزارش ایرنا روزنامه الانباء کویت امروز (دوشنبه) نوشت که شیخ «عبد الله العلی» وزیر دفاع کویت در این دستور بر لزوم روشن شدن دلایل فنی که منجر به بروز چنین نقصی در بالگرد کاراکال شده و اینکه آیا این نقص از نوع عادی یا غیر عادی بوده است، تاکید کرده است.
به نوشته این روزنامه، دستور وزیر دفاع کویت بار دیگر بر تمایل و اهتمام وزارت دفاع این کشور برای دستیابی به بالاترین سطوح ایمنی و امنیتی جهت حفظ جان کارکنان آن و تقویت اصل شفافیت و وضوح در برخورد با مسائل فنی مختلف که ممکن است در تمام بخشهای نظامی آن رخ دهد، تاکید میکند.
پیشتر رئیس ستاد کل ارتش کویت گفته بود که صبح پنجشنبه گذشته در یکی از پروازهای آموزشی برنامه ریزی شده معمول، یک نقص فنی جزئی در یکی از بالگردهای کاراکال در حین پرواز در داخل منطقه تمرینی پایگاه هوایی «علی السالم» رخ داد.
وی خاطرنشان کرد که این نقص توسط خدمه بالگرد برطرف شد و هواپیما به سلامت و بدون خسارت جانی و مادی به زمین نشست.
رئیس ستاد کل ارتش کویت توضیح داد که بالگردهای کاراکال نیروی هوایی این کشور وظایف و ماموریتهای پرواز عملیاتی و آموزشی را به صورت روزانه و شبانه انجام میدهند و تمام درخواستها و نیازهای وزارتخانهها و نهادهای دولتی مختلف را برآورده میکنند.
وی افزود که میانگین تعداد ساعات پرواز آنها از زمان ورود به سرویس از بیش از ۴۰۷۰ ساعت پرواز فراتر رفته است.
پیشتر کویت در فوریه ۲۰۲۰ قبل از اینکه ارتش این کشور اعلام کند که اولین مجموعه از این بالگردها را در ماه دسامبر همان سال تحویل گرفته است، اعلام کرد که تحویل گرفتن هواپیمای کاراکال را به دلیل نقصی که برخی از آنها در آن زمان با آن مواجه بودند، تعلیق کرده است.
به نوشته این روزنامه، درباره قرارداد بالگرد کاراکال که در ۲۹ دسامبر ۲۰۱۷ برای بررسی به اداره مبارزه با فساد ارجاع شده است، شبهات زیادی مبنی بر فساد وجود دارد.
شبکه «فرانس ۲۴» پیشتر اشاره کرده بود که گزارشهای رسانهها در آن زمان فاش کرد که سوء ظن فساد، معاملهای را که بر اساس آن کویت ۳۰ بالگرد نظامی فرانسوی به ارزش ۱.۱ میلیارد دلار در اوت ۲۰۱۶ خریداری کرده بود، مخدوش کرده است.
این سوء ظن مربوط به یک میانجی است که در ازای تحقق معامله، از سازنده درخواست پول کرده بود.
بر اساس اعلام خبرگزاری کویت، «انس الصالح» معاون نخست وزیر و وزیر دولت کویت در امور کابینه در آن زمان گفته بود که دولت تصمیم گرفته است که قرارداد بالگرد کاراکال را برای بررسی به سازمان عمومی مبارزه با فساد ارجاع دهد.
الصالح توضیح داد که این تصمیم بر اساس آنچه در یکی از رسانههای داخلی درباره این معامله مطرح شده و پس از آن که تعدادی از نمایندگان این موضوع را در پارلمان مطرح کردند، اتخاذ شد.
پیشتر روزنامه «الرای» کویت با انتشار گزارشی به نقل از مجله فرانسوی «ماریان» اعلام کرد که یک واسطه از رئیس شرکت فرانسوی «ایرباس هلیکوپتر» که متخصص در ساخت و فروش بالگردهای متعلق به گروه ایرباس است، درخواست ۶ درصد پول قرارداد (پورسانت) را کرده بود.