تهران- ایرنا- سخنگوی صنعت آب گفت: راهکارهای متعددی برای مقابله با کم‌آبی و خشکسالی از سوی وزارت نیرو تدوین و به مرحله اجرا درآمده است.

«فیروز قاسم‌زاده» روز دوشنبه در پاسخ به سؤال خبرنگار اقتصادی ایرنا در باره راهکارهای عملیاتی مقابله با کم‌آبی و خشکسالی افزود: بحث استفاده از آب دریا با شیرین‌سازی آن در دستور کار جدی قرار دارد که تلاش می‌شود برای شرب نیز در نظر گرفته خواهد شد.

وی ادامه داد: استفاده از آب‌های نامتعارف برای صنایع نیز به جد دنبال می‌شود و مقرر است از این به بعد آب موردنیاز صنایع تنها از طریق آب‌های نامتعارف تأمین شود و آب‌های شر به صنایع تخصیص داده نخواهد شد.

سخنگوی صنعت آب استفاده از ظرفیت پساب را یکی دیگر از راهکارها برشمرد و گفت: تلاش می‌شود تا انتهای دولت سیزدهم ۲.۷ میلیارد مترمکعب از ظرفیت پساب استفاده شود.

قاسم‌زاده به بحث راه‌اندازی بازار آب اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: این بازار فرصت خوبی برای استفاده از سایر ظرفیت‌ها ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: بحث اصلاح الگوی کشت هم راهکاری مناسب برای مقابله با کم‌آبی است و با درست اجراشدن این الگو بخش کشاورزی تا افق ۱۴۰۵ از مصرف فعلی خود ۱۵ میلیارد مترمکعب کم خواهد کرد که فرصت مناسبی برای بخش آب است.

سخنگوی صنعت آب از تلاش برای احداث حوضچه‌های نگهدارنده آب‌های روان به‌عنوان راهکار دیگر نام برد و خاطرنشان ساخت: در شمال کشور با احداث حوضچه و جمع‌آوری آب‌های بهنگام نسبت به تأمین آب کشاورزی اقدام می‌شود.

وی ادامه داد: با این حوضچه‌ها آب پشت سد سفیدرود و سایر سدها نیز به مصرف کشاورزی در ارتفاعات و شرب می‌رسد. قاسم‌زاده گفت: برای جنوب کشور نیز سدهای ساحلی پیش‌بینی‌شده تا قبل از ورود آب به دریا ذخیره‌سازی شود و به‌این‌ترتیب هزینه‌های شیرین‌کردن آب دریا را نیز به حداقل می‌رسد.

سخنگوی صنعت آب کاهش تلفات آب شرب کشور را از دیگر راهکارها دانست و افزود: اکنون ۳۰ درصد آب بدون درآمد داریم که ۸ درصد از آن قابل احیا است اسناد در این بخش آماده است تا بتوان از آن استفاده کرد.

وی درباره انتقال آب بین حوضه‌ای در کشور گفت: انتقال آب مگر برای شرب نداریم علاوه بر این سیاست ابلاغی این است که برای صنعت تخصیصی از آب سطحی و زیرزمینی نباشد و این بخش باید از آب دریا و پساب تغذیه شود.